• سه‌شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۵۴
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1404023021717
  • خبرنگار : 71967

دستگیری استاد دانشگاه هند به دلیل انتقاد از عملیات نظامی

دستگیری استاد دانشگاه هند به دلیل انتقاد از عملیات نظامی

دانشیار و رئیس دپارتمان علوم سیاسی در دانشگاه آشوکا در استان هاریانا در هند به دلیل انتشار پستی در شبکه‌های اجتماعی مرتبط با عملیات نظامی کشورش علیه پاکستان، دستگیر شد.

به گزارش ایسنا به نقل از ایندیا تایمز، علی خان محمودآباد چند روز پس از احضار توسط کمیسیون زنان هاریانا به دلیل اظهاراتش در فیسبوک دستگیر شد. این کمیسیون اعلام کرد که اظهارات او، زنان افسر در نیروهای مسلح هند را تحقیر کرده و ناسازگاری جمعی را ترویج داده است.

علی خان در یکی از دو پست خود در فیس‌بوک و در مطلبی طنز، به تعریف و تمجید تحلیلگران راست‌گرا از خانم سرهنگ صوفیا قریشی اشاره کرده بود؛ سرهنگ قریشی در جریان جلسات رسانه‌ای درباره عملیات نظامی هند علیه پاکستان، نماینده ارتش بود.

علی خان در یک پست دیگر، "هوس کور برای جنگ" را مورد انتقاد قرار داد و نگرانی‌هایی درباره هزینه‌های انسانی درگیری‌های مسلحانه مطرح کرده بود. او همچنین تأکید داشت اگرچه تصویر دو سرباز زن که یافته‌های خود را ارائه می‌دهند پس از اقدام نظامی هند مهم است، اما این تصویر باید به واقعیت در میدان تبدیل شود، وگرنه صرفا ریاکاری است.

علی خان پیش از دستگیری و در واکنش به انتقاد کمیسیون زنان اعلام کرد که این کمیسیون اظهارات او را اشتباه متوجه شده است. او در توییتی در این باره نوشت: متعجبم که کمیسیون زنان، در حالی که از حدود صلاحیت خود فراتر رفته، پست‌های من را به‌قدری اشتباه خوانده و دچار سوءتفاهم شده که معنای آن‌ها را وارونه کرده است.

در همین حال، آجیت سینگ، دستیار کمیسر پلیس هاریانا، به خبرگزاری‌های محلی اعلام کرد که این استاد به دلیل اظهاراتش در مورد عملیات نظامی هند دستگیر شده است.

این دستگیری باعث شکل‌گیری بحث‌های متعددی در فضای آموزشی هند شده و چندین رهبر سیاسی و دانشگاهی از این استاد حمایت کرده‌اند. اسدالدین اویسی، رئیس مجلس اتحاد مسلمین هند، این اقدام را محکوم کرد و اظهار داشت که پست این استاد نه ضد ملی بود و نه زن‌ستیزانه و پلیس را متهم کرد که افرادی را به دلیل بیان نظراتشان هدف قرار داده است.

انجمن اساتید دانشگاه آشوکا نیز از این دستگیری به شدت انتقاد کرده و خواستار آزادی فوری او شده است. این انجمن در بیانیه رسمی خود، اتهامات علیه علی خان را "بی‌اساس و غیرقابل‌قبول" توصیف کرد و نگرانی عمیق خود را از پیامدهای آن برای آزادی آکادمیک و آزادی بیان ابراز داشت.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha