منصور ستوده سهشنبه ۳۰ اردیبهشت در نشست خبری با اصحاب رسانه استان قزوین اظهار کرد: حقابه دشت قزوین ۱۵۰ میلیون مترمکعب در بخش کشاورزی، ۶۰ میلیون مترمکعب در بخش شرب و ۲۰ میلیون مترمکعب در حوزه تغذیه مصنوعی است و امسال نیز ۶۰ میلیون مترمکعب حقابه برای فصل بهار در دشت قزوین گرفتهایم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان قزوین خاطرنشان کرد: خط انتقال آب سد طالقان به تهران یک خط جایگزین بوده و به لحاظ مسائل پدافندی باید این خط جایگزین انجام شود، چراکه در شرایط فعلی سد طالقان به عنوان تأمینکننده آب سه استان تهران، البرز و قزوین تلقی میشود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: ۲۲ میلیون مترمکعب آب ذخیرهشده، در سد نهب طی سال جاری به بخش کشاورزی و پاییندست تزریق شد و در حال حاضر اعتبارات سد نهب جذب شده و آماده افتتاح و بهرهبرداری است.
این مسئول با بیان اینکه اعتبارات طرحهای آبی استان قزوین در سالجاری ۸۰۰۰ میلیارد ریال مصوب بود، افزود: به واسطه این اعتبار امروز سد بالاخانلو در آستانه آبگیری است، البته لازم به توضیح است که ۲۶۰۰ میلیارد ریال از این اعتبارات به بالاخانلو تخصیص داده شده تا در اوایل تابستان بتوانیم آن را به مرحله آبگیری برسانیم.
وی در خصوص روند انتقال آب از سد طالقان، بیان کرد: تصفیهخانه این خط انتقال ۳۰۰۰ لیتر در ثانیه بوده و قرار است که آب شرب ۱۴ شهر و ۱۹۴ روستا تأمین شود. برای تکمیل این پروژه بزرگ و ملی که مصوبه دو سفر ریاستجمهوری را دارد، به ۱۲ همت اعتبار نیاز است، ضمن اینکه در تکمیل فاز نخست آبرسانی از سد طالقان به قزوین برای آبرسانی به شهرک مهرگان بالغ بر ۲/۵ میلیارد تومان اعتبار لازم است.
ستوده با اشاره به پنج سال پیاپی خشکسالی در دیار مینودری، تصریح کرد: میانگین بارش ما ۳۰۷ میلیمتر بوده است که متأسفانه نتوانستیم مدیریت صحیحی در جذب همین مقدار بارش در سطح استان داشته باشیم از همین رو به سفره آبهای زیرزمینی فشار آورده و سطح آب زیرزمینی کم شده است.
به گزارش ایسنا، مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین اظهار کرد: استان قزوین دو میلیارد مترمکعب مصرف آب دارد که ۸۴ درصد آن از منابع زیرزمینی تأمین میشود و سهم بخش کشاورزی از آبهای مصرفی استان قزوین ۸۸ درصد است.
وی با اشاره به اینکه در این خشکسالیها لازم و ضروری است که سازمان جهاد کشاورزی توجه بیشتری به رعایت مصرف آب در الگوی کشت داشته باشد، گفت: برای عبور از بحران کمآبی در استان باید علاوهبر اینکه دستگاههای اجرایی همافزایی داشته باشند، مردم نیز پای کار باشند.
انتهای پیام
نظرات