به گزارش ایسنا، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در مراسم اولین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی که در دانشگاه تربیت مدرس مدرس برگزار شد، در سخنانی به ویژگیهای بارز شهید رئیسی اشاره کرد و گفت: شهید رئیسی متعلق به همه امت اسلامی است و ویژگی مهم او فراحزبی و فراجناحی بودن است. او نماد اراده و انگیزه ملت ایران بود و در هر مسئولیتی با همه وجود حاضر بود خود را وقف تعالی مردم ایران کند.
تجلیل از شهید رئیسی، بیعت با آرمانهای انقلاب اسلامی
این مقام مسئول با بیان اینکه تجلیل از شهید رئیسی به معنای بیعت با آرمانهای انقلاب اسلامی و امام و رهبری است، تصریح کرد: اهداف شهید رئیسی هیچ مغایرتی با آرمانهای انقلاب و امامین انقلاب نداشت و او مریدی خالص در این مسیر بود.
تحولات عظیم شهید رئیسی در آستان قدس رضوی و قوه قضائیه
وی همچنین به خدمات شهید رئیسی در آستان قدس رضوی و قوه قضائیه اشاره کرد و اظهار داشت: شهید رئیسی در دوران خدمت خود در آستان قدس رضوی که بزرگترین افتخار زندگیاش بود، تحولات عظیمی ایجاد کرد. در قوه قضائیه نیز مبارزه با فساد، تحولات اداری و مبارزه ریشهای با فساد از جمله دستاوردهای ایشان بود.
افتخار شهید رئیسی، سربازی برای رهبری
اسماعیلی با اشاره به شخصیت ایثارگر شهید رئیسی افزود: افتخار شهید رئیسی سربازی برای رهبری معظم انقلاب بود و تمامی امکانات خود را بسیج کرد تا کشور در مسیری که مقام معظم رهبری ترسیم کردهاند، پیش برود.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین یادآور شد که شهید رئیسی خود را سرباز امام زمان (عج) میدانست و ادامه داد: چند ماه قبل از شهادتشان، ایشان طی تماسی با من گفتند که کتابی درباره حضرت ولیعصر (عج) آماده چاپ است. این کتاب حاصل سالها تحقیق ایشان بود و من با افتخار مقدمات چاپ آن را فراهم کردم؛ اما متأسفانه چند روز قبل از رونمایی از کتاب، آیتالله رئیسی به شهادت رسیدند.
رویکرد شهید رئیسی به تحریمها و پروژههای حمل و نقل
اسماعیلی در ادامه، رویکرد شهید رئیسی در مقابله با تحریمها را نیز تشریح کرد و گفت: رویکرد شهید رئیسی این بود که تهدیدات و تحریمها نباید موجب عقبنشینی در تلاشهای ملی شوند. او معتقد بود که باید تحریمها را خنثی کرد، نه اینکه همیشه به دنبال مدلهایی برای دور زدن تحریمها باشیم. از همان روز اول، ایشان در تکمیل شبکه حمل و نقل ریلی و جادهای ترانزیتی شمال به جنوب و شرق به غرب کشور ایستادگی کرد.
آخرین روزهای شهید رئیسی
اسماعیلی همچنین به آخرین روزهای زندگی شهید رئیسی اشاره کرد و بیان داشت: در تاریخ ۳۰ اردیبهشت، ایشان قرار بود برنامه کاری خود را آغاز کند و با رئیسجمهور آذربایجان دیدار داشته باشد؛ اما با اصرار خود، قبل از آن به مسیر ترانزیتی شمال به جنوب رفتند و وزیر راه را نیز همراه خود کردند. این برنامه فشرده و سفرهای متعدد او از جمله سفر به قم، خراسان رضوی، مازندران و آذربایجان شرقی، نشاندهنده خستگیناپذیری ایشان بود. در آخرین سفر، پس از اتمام برنامهها، ایشان از پیشرفتهای پالایشگاه تبریز صحبت کرده و به دنبال افتتاح آن بودند که متاسفانه حادثه پیش آمد و این پرواز تبدیل به پرواز ابدی ایشان شد.
در فراق رئیسجمهور باکفایت
اسماعیلی در ادامه سخنان خود یاد و خاطره شهید رئیسی را گرامی داشت و گفت: ما امروز در فراق رئیسجمهور باکفایت و جامعالاطرافی هستیم که همواره در کنار تلاشهای اجرایی، مقید به انجام مناسک دینی و قرآنی بود. او فردی متدین، متعبد و همیشه مقید به نماز شب و تلاوت قرآن بود.
جامعالاطراف بودن شهید رئیسی و توجه به ابعاد مختلف حکمرانی
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی، در ادامه سخنان خود به ویژگیهای بارز شهید رئیسی اشاره کرد و گفت: شهید رئیسی در انجام کارها به همه ابعاد توجه داشتند و به تعبیر مقام معظم رهبری، جامعالاطراف بودند. ایشان در بعد فرهنگی بسیار دقیق و حساس بودند و وجه حکمرانی فرهنگی ایشان جزو نقاط برجسته کاری ایشان است.
تحقق آرزوی امام خمینی در مدرسه عالی شهید مطهری
وی با اشاره به تأکید امام خمینی (ره) در خصوص تربیت شخصیتهایی چون شهید مطهری در مدرسه عالی شهید مطهری، ادامه داد: آیتالله رئیسی به عنوان تحصیلکرده این مجموعه، به سخن امام خمینی و آرزوی ایشان تحقق بخشیدند و از ایشان میتوان به عنوان کسی نام برد که نظریه حکمرانی فرهنگی و حکمرانی اسلامی شهید مطهری را در دوره سهساله ریاست جمهوریشان پیاده کردند. نقطه کانونی نگاه شهید مطهری این بود که انقلاب اسلامی هم توانایی مدیریت دنیای مردم و هم توانایی راهنمایی آنها به سمت زندگی اخروی را دارد و شهید رئیسی در دولت سیزدهم این موضوع را پیاده کردند.
حکمرانی برای دنیا و آخرت در دولت سیزدهم
اسماعیلی همچنین به نحوه بسط نگاه شهید رئیسی نسبت به حکمرانی اشاره کرد و افزود: آیتالله رئیسی در دوره سهساله ریاست جمهوریشان این نگاه را بسط دادند که باید برای دنیا و آخرت به صورت توامان کوشید. این در حالی بود که وقتی ایشان کار را در دولت شروع کردند، کشور در عرصههای اقتصادی و سیاسی خارجی و سیاست داخلی دچار بحران و حتی بنبست شده بود. عدهای همه تخممرغها را در سبد مذاکره با آمریکا قرار داده بودند، در حالی که بدعهدی رئیسجمهور جمهوریخواه و تداوم این بدعهدی در دولت دموکرات، کشور را در وضعیت خوبی قرار نداده بود.
مقاومت در برابر بحرانها و مقابله با کرونا
وی به شرایط بحرانی کشور در دوران آغاز کار دولت سیزدهم اشاره کرد و اظهار داشت: دولت سیزدهم درست زمانی کار خود را شروع کرد که کشور در پی شیوع کرونا نیمه تعطیل بود. با این حال، این وضعیت موجب ناامیدی شهید رئیسی نشد و ایشان باور داشتند که ما میتوانیم. ایشان در شرایطی که کشور را نیمه تعطیل تحویل گرفته بودند، توانستند خدمات ویژهای در زمینه رشد اقتصادی و مبارزه با بیماری کرونا ارائه دهند.
مقاومت در سیاست خارجی و تقویت جبهه مقاومت
اسماعیلی در ادامه به سیاستهای خارجی شهید رئیسی نیز اشاره کرد و افزود: شهید رئیسی در عرصه سیاست خارجی به مقاومت در برابر صهیونیستها و تقویت جبهه مقاومت باور داشتند و برای تحقق این سیاست، شهید امیرعبداللهیان را مأمور کردند تا این سیاست را در حوزه خارجی پیاده کنند.
مدیریت جهادی و الگوی شبانهروزی برای همکاران
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فعالیتهای شبانهروزی و جهادی شهید رئیسی گفت: فعالیت جهادی و شبانهروزی شهید رئیسی برای همه همکاران ایشان در دولت، الگو و اسوه بود. آیتالله رئیسی استراحت و اوقات فراغت را از خود دور کرده بودند و با تمام وجود برای اثبات حقیقت حکمرانی اسلامی تلاش میکردند.
انتهای پیام
نظرات