سیدپرویز فتاح سهشنبه ۳۰ اردیبهشت در مراسم گرامیداشت سالگرد شهدای خدمت در زنجان با اشاره به سانحه دلخراش بالگرد رئیس جمهوری و هیئت همراه، اظهار کرد: این همزمانی و نشانهها در کنار یکدیگر قرار گرفتند تا این حادثه رنگ و بویی خاص بگیرد. دل ما سوخت، همانطور که جسم آیتالله رئیسی و همراهانش سوخت. رفتن انواع دارد، اما برخی مانند شمع میسوزند تا روشنایی ببخشند و این، داغ بزرگی بر دل مردم ایران گذاشت.
وی ادامه داد: رئیسی که خادم بارگاه رضوی بود، در همان مکان نیز به خاک سپرده شد. این واقعه درست یک روز پیش از میلاد امام رضا(ع) رخ داد و نکته قابل توجه آن است که همه این عزیزان، خادم حرم بودند و لباس خدمت به تن داشتند.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام راحل با اشاره به دلایل حضور خود در این مراسم، گفت: دو علت موجب شد تا به زنجان بیایم؛ نخست، دِینی که نسبت به زنجان، شهدای گرانقدر این استان و مسئولان آن در دل داریم و دوم، احساس تکلیف برای بیان برخی نکات و یافتههایم در این حادثه بود.
فتاح افزود: بر اساس اطلاعات دقیقی که از این سانحه دارم، در لحظههای پایانی حتی برخی از افراد جابهجا شدند و کسانی که ابتدا تصمیم داشتند سوار شوند، کنار رفتند و دیگران جایگزین شدند. این چینش تصادفی نبود، بلکه تقدیری الهی و دعوتی آسمانی بود.
وی با اشاره به ویژگیهای شخصیتی رئیسی، تصریح کرد: وی تولیت آستان قدس رضوی را بر عهده داشت، خادم حرم رضوی بود، در کنار ضریح مطهر دفن شد و عاشق امام رضا (ع) بود. او رئیسجمهور بود اما ریاست در وجودش نبود؛ خاکی، متواضع و خادم مردم بود. آیتالله رئیسی، خادم ملت و خادم حرم بود و با همان روحیه، ایران را نیز حرم میدانست.
فتاح با اشاره به الگوی شخصیتی شهید حاج قاسم سلیمانی، ادامه داد: همانطور که حاج قاسم به ما آموخت که ایران حرم است و باید برای آن جان داد، آیتالله رئیسی نیز با همین نگاه، جان خود را فدای مردم کرد.
وی با ذکر خاطرهای از دوران تولیت آستان قدس رضوی توسط،شهید رئیسی، گفت: در آن دوره، ما ۱۲ نفر بودیم که با حکم مقام معظم رهبری جلسات ماهانهای داشتیم و آیتالله رئیسی همیشه با فروتنی و دغدغه مردم در آن جلسات شرکت میکرد. او حتی شخصاً به نظافت و امکانات زائران سر میزد. نسبت به غذای حضرتی حساسیت خاصی داشت و وقتی گزارش شد که کیفیت غذا پایین آمده، با تمام وجود پیگیری کرد تا رضایت زائران تأمین شود.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام راحل در ادامه عنوان کرد: رئیسی در سومین سال ریاستجمهوریاش، بسیار باتجربهتر و مسلطتر از ابتدای دولت شده بود. به باور من، اگر دولت وی ادامه پیدا میکرد، تحولات اساسی در مدیریت کشور رقم میخورد. او بسیار پرکار بود، اما هیچ نشانی از خستگی در چهرهاش دیده نمیشد. تنها چیزی که او را میآزرد، زخمزبانها بود.
او با اشاره به حضور گسترده و پرشور مردم در مراسم تشییع پیکر سید ابراهیم رئیسی و شهدای خدمت، گفت: این حضور باشکوه نشان داد که ملت ایران قدردان خادمان واقعی خود هستند، همانطور که در تشییع شهید سلیمانی دیدیم. این پیام روشن است: اگر کسی با اخلاص به مردم خدمت کند، مردم آن را درک میکنند و پاسخ میدهند.
فتاح با اشاره به ویژگیهای شخصیتی و عملکرد رئیس دولت سیزدهم، اظهار کرد: وی الگویی روشن از یک مدیر مؤمن، متعهد و مردمی بود. در سازمان ملل با اقتدار از قرآن دفاع کرد و قرآن را در صحن علنی بلند کرد، اقدامی که سابقه نداشت. در ملاقات با رئیسجمهور روسیه، با وجود حساسیتهای سیاسی، هیچگاه از نگاه مومنانه و باورهای دینی خود فاصله نگرفت و در برخورد با مردم، با عطوفت و پدرانه رفتار میکرد؛ اما در برابر دشمنان، محکم و قاطع بود.
وی با تأکید بر ولایتمداری گفت: وی خود مجتهد بود، اما در عمل، همواره تابع ولیفقیه میماند و هیچگاه قدمی جلوتر از رهبری برنمیداشت. به نزدیکان میگفت: «اگر نکتهای از فرمایشات مقام معظم رهبری هست که من متوجه نشدهام، بگویید تا دقیق همان را عمل کنم.» این میزان از تبعیت و اخلاق، ویژگی بارز او بود.
فتاح ادامه داد: آیتالله رئیسی فردی با سعه صدر مثالزدنی بود. با وجود فشارها، لبریز نمیشد، از دایره اخلاق خارج نمیرفت و هرگز با عصبانیت تصمیم نمیگرفت. او برای مردم و نظام، با جان و دل مایه گذاشت.
وی افزود: رهبر انقلاب بیش از ۶۰ ویژگی شخصیتی آیتالله رئیسی را برشمردند. او شخصیتی بود که بدون اتکا به نوشته، دقیق و روان سخن میگفت و مورد تحسین مسئولان خارجی قرار میگرفت. ایمان، اخلاق، تسلط علمی و توکل از ویژگیهای بارز ایشان بود. واژه «انشاءالله» از پرکاربردترین واژههای او در سخنرانیها بود؛ چون اعتقاد داشت همه امور باید به اراده الهی سپرده شود.
او تأکید کرد: رئیسی شخصیتی در تراز انقلاب اسلامی بود. برای نظام هزینه داد، اما هیچگاه ارزشهای آن را برای منافع خود خرج نکرد. روحیه وحدتآفرین داشت و در جامعه آرامش ایجاد میکرد. اعتقاد راسخی به گروههای جهادی، جوانان، راهپیمایی اربعین و رسیدگی به مرزها داشت. بهراستی، ذخیرهای بزرگ برای آینده نظام بود که اکنون در فقدان او، مسئولیت سنگینی بر دوش ماست.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام راحل با اشاره به ویژگیهای شخصیتی و مدیریتی سید ابراهیم رئیسی، تصریح کرد: آیتالله رئیسی راه و مکتبی در مدیریت و خدمتگزاری ترسیم کرد که همچون مکتب حاج قاسم، برای نسلها قابل بهرهبرداری است. ایشان اهل دوپهلو صحبت کردن نبود، قاطع، صریح و مسئولیتپذیر بود. بهدرستی راه را تشخیص میداد و با اعتقاد کامل، تصمیم میگرفت و عمل میکرد.
فتاح اظهار کرد: ما در جلسات مختلف شاهد بودیم که چگونه تصمیمات او نهتنها معطوف به مرکز، بلکه با نگاه به مناطق دوردست و محروم اتخاذ میشد. این همان نگاه مردمی بود که امروز بیش از هر زمانی به آن نیاز داریم.
وی با تأکید بر ضرورت وحدت، افزود: یکی از پیامهای راه رئیسی وحدت بود. وحدتی که امروز در کشور به آن نیاز داریم. زنجان همیشه در عرصههای ملی خوش درخشیده و مراسم محرم، بهویژه تاسوعا و عاشورای آن، الگوی کل کشور شده است.
فتاح همچنین یاد شهدای خدمت را گرامی داشت و گفت: همه این عزیزان، در هر مسئولیتی که بودند، به قلهای از اخلاق، تخصص و اخلاص تبدیل شدند. امروز یاد و راه آنان باید در جایجای کشور ادامه یابد.
انتهای پیام
نظرات