• چهارشنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۷:۵۶
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404023122247
  • منبع : نمایندگی کرمانشاه

رایزنی استاندار کرمانشاه با استانداران اقلیم کردستان عراق برای توسعه روابط

رایزنی استاندار کرمانشاه با استانداران اقلیم کردستان عراق برای توسعه روابط

ایسنا/کرمانشاه استاندار کرمانشاه در نشست با استانداران سلیمانیه و اربیل اقلیم کردستان عراق، بر توسعه روابط در زمینه‌های مختلف تاکید کرد.

منوچهر حبیبی در حاشیه نشست مشترک استانداران استان‌های مرزی ایران و اقلیم کردستان عراق در سنندج، با ابوبکر هووال استاندار سلیمانیه دیدار و درباره گسترش همکاری‌های اقتصادی، فرهنگی و دانشگاهی گفت و گو کرد.

حبیبی  در این دیدار با اشاره به پیشینه تعاملات میان دو استان گفت: کرمانشاه و سلیمانیه مراودات گسترده‌ای داشته‌اند و ظرفیت‌های فراوانی برای گسترش همکاری در حوزه‌های مختلف وجود دارد.

وی با دعوت رسمی از استاندار سلیمانیه برای سفر به کرمانشاه افزود: حضور شما در کرمانشاه باعث می‌شود بتوانیم موضوعات و مسائل فی‌مابین را با جدیت و تمرکز بیشتری پیگیری کنیم.

استاندار کرمانشاه همچنین با تأکید بر اهمیت گسترش ارتباطات اتاق‌های بازرگانی دو استان گفت: آمادگی کامل برای همکاری در حوزه جذب دانشجوی خارجی، درمان، نمایشگاه‌های مشترک و صادرات مواد غذایی و محصولات ساختمانی داریم. واحدهای تولیدی فعال استان می‌توانند نیازهای بازار اقلیم را به خوبی تأمین کنند.

حبیبی با اشاره به اشتراکات فرهنگی دو استان تأکید کرد: ما فرهنگ مشترک داریم و می‌توانیم اقتصاد مشترک نیز بسازیم. باید با رویکرد امنیت در هم‌تنیده، پایه‌های اقتصادی منطقه را تقویت کنیم؛ چرا که اگر ما برای آینده خود برنامه‌ریزی نکنیم، کسی از بیرون به فکر ما نخواهد بود.

ابوبکر هووال استاندار سلیمانیه نیز گفت: استان کرمانشاه برای ما مهم است و ارتباطات مردمی، دانشگاهی و فرهنگی بسیاری میان دو منطقه وجود دارد.

وی با اشاره به اهمیت مرز پرویزخان افزود: مرز پرویزخان برای ما اهمیت زیادی دارد و باید زمینه‌های همکاری از جمله در حوزه‌های کشاورزی، صنعت، گردشگری، دانشگاه‌های هنری و تعاملات فرهنگی گسترش یابد.

هووال با اشاره به عضویت سلیمانیه در شبکه شهرهای خلاق یونسکو در حوزه ادب و ادبیات، بر ضرورت تقویت روابط فرهنگی با کرمانشاه تأکید کرد و گفت: تحولات اخیر در سلیمانیه از جمله تغییرات در اتاق بازرگانی، فرصت مناسبی برای بازتعریف و گسترش روابط اقتصادی فراهم کرده است.

وی همچنین خواستار تداوم دیدارها و برنامه‌ریزی برای نشست‌های آتی با هدف توسعه همکاری‌های دوجانبه شد.

رایزنی استاندار کرمانشاه با استانداران اقلیم کردستان عراق برای توسعه روابط

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی استانداری، استاندار کرمانشاه در دیدار با استاندار اربیل نیز با اشاره به ظرفیت‌های گسترده استان کرمانشاه در زمینه‌های مختلف، گفت: کرمانشاه به عنوان هاب غرب کشور، با زیرساخت‌های حمل و نقل ریلی و هوایی و وجود واحدهای صنعتی از جمله کارخانجات سیمان و مواد غذایی، توانایی تبدیل شدن به مرکز تبادلات اقتصادی و فرهنگی با اقلیم کردستان عراق را دارد.

 زیادی از شهروندان اقلیم بحبیبی افزود: در حوزه پزشکی، کرمانشاه از استان‌های پیشرو کشور است و سالانه شمار رای درمان و حتی تحصیل به این استان سفر می‌کنند. ما آمادگی داریم این ظرفیت‌ها را در قالب همکاری‌های دوجانبه توسعه دهیم.

وی با تأکید بر ضرورت تقویت تعاملات تجاری و اقتصادی، گفت: به اتاق بازرگانی استان تأکید کرده‌ام با اتاق‌های بازرگانی اقلیم کردستان در حوزه‌های مختلف وارد مذاکره و امضای تفاهم‌نامه شوند. امنیت، فرهنگ و اقتصاد ما به هم گره خورده و با تکیه بر فرهنگ مشترک و عمیق دو ملت، می‌توانیم به سمت اقتصادی نیرومند حرکت کنیم.

حبیبی همچنین از استاندار اربیل برای سفر به کرمانشاه دعوت کرد و گفت: دولت جدید جمهوری اسلامی ایران به ریاست دکتر پزشکیان نیز نگاه جدی به توسعه روابط با اقلیم دارد و ما این مسیر را با قوت ادامه می‌دهیم.

امید خوشناو استاندار اربیل عراق نیز با بیان اینکه روابط میان استان‌ها می‌تواند الگویی موفق برای ارتباطات میان تهران و اربیل باشد، گفت: ما از سوی اقلیم کردستان و شهر اربیل به‌طور جدی به دنبال توسعه همکاری با استان کرمانشاه در همه زمینه‌ها هستیم.

وی افزود: دانشجویان بسیاری از اقلیم در کرمانشاه مشغول تحصیل هستند و گروه زیادی از مردم نیز برای درمان به این استان سفر می‌کنند. انتظار ما این است که روند سفر شهروندان اقلیم به کرمانشاه تسهیل شود.

استاندار اربیل در ادامه ضمن اشاره به حمایت نخست‌وزیر اقلیم کردستان از روند توسعه همه‌جانبه، گفت: سه سال است که توسعه روابط با استان‌های مختلف ایران به‌طور جدی در دستور کار ما قرار گرفته و امروز آماده‌ایم همکاری‌ها را با کرمانشاه وارد مرحله عملیاتی کنیم.

وی همچنین از شرکت‌های بخش خصوصی کرمانشاه برای سرمایه‌گذاری و مشارکت در پروژه‌های اقتصادی اربیل دعوت کرد و از استاندار کرمانشاه نیز خواست سفر رسمی به اقلیم کردستان داشته باشد.

رایزنی استاندار کرمانشاه با استانداران اقلیم کردستان عراق برای توسعه روابط

استاندار کرمانشاه در دیدار با استاندار دهوک نیز گفت: ظرفیت‌های متعددی در زمینه مصالح ساختمانی، مواد غذایی، خدمات درمانی، آموزش دانشجویان و گردشگری سلامت در کرمانشاه وجود دارد که می‌تواند زمینه‌ساز همکاری‌های مشترک اقتصادی میان دو استان باشد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های قابل توجه بخش خصوصی و نقش فعال اتاق‌های بازرگانی دو استان افزود: اشتراکات فرهنگی و پیوندهای امنیتی میان دو منطقه، زمینه‌ساز توسعه روابط اقتصادی و هم‌افزایی میان کرمانشاه و دهوک خواهد بود.

استاندار کرمانشاه همچنین بر ضرورت برگزاری نشست‌های تخصصی مشترک و دیدارهای متقابل در دو استان تاکید کرد و گفت: می‌توانیم با برنامه‌ریزی دقیق و استفاده از ظرفیت‌های دو طرف، سطح روابط را به‌طور جدی ارتقاء دهیم.

وی افزود: ظرفیت‌های کرمانشاه، فرصت‌های طلایی همکاری با دهوک را رقم می‌زند.

 علی تتر استاندار دهوک نیز با استقبال از توسعه روابط با استان کرمانشاه، گفت: اگرچه مرز مشترک مستقیمی با کرمانشاه نداریم، اما خواهان توسعه روابط با ایران و کرمانشاه هستیم. دهوک دروازه عراق به اروپا و از استان‌های بزرگ اقلیم کردستان عراق محسوب می‌شود که بیش از ۶۰ درصد میادین نفتی اقلیم در آن قرار دارد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های کرمانشاه در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی اظهار داشت: همکاری در بخش پتروشیمی و همچنین مصالح ساختمانی از جمله زمینه‌های مهم برای توسعه روابط دوجانبه است.

تتر با بیان اینکه استان دهوک آمادگی هرگونه همکاری با کرمانشاه را دارد، افزود: درهای دهوک به روی فعالان اقتصادی، بازرگانان و صنعتگران کرمانشاهی باز است و از هر هیأت رسمی یا غیررسمی که به دهوک سفر کند، با افتخار استقبال خواهیم کرد.

وی خاطرنشان کرد: بیش از ۵۰ درصد ارتباط تجار دهوک پیش از این با ایران بوده که به دلیل رقابت قیمتی ترکیه کاهش یافته، اما اکنون فرصتی دوباره برای بازسازی این روابط به‌وجود آمده است.

استاندار دهوک در پایان با اشاره به پیوندهای تاریخی، فرهنگی و اجتماعی مردم این استان با ایران گفت: کرمانشاه می‌تواند از مقاصد محبوب گردشگران دهوک باشد؛ تنها کافی است دروازه‌های تعامل را بگشاییم.

استاندار کرمانشاه، در دیدار با نوخشه ناصح، استاندار حلبچه هم ضمن تأکید بر اهمیت تبدیل‌شدن حلبچه به استان، ارتباط نزدیک و تعاملات گسترده فرهنگی و اقتصادی بین کرمانشاه و حلبچه را یادآور شد.

حبیبی تأکید کرد: به تمام تفاهمات حاصل شده در نشست ماه گذشته پایبندیم و پیگیری جدی این توافقات را ضروری می‌دانیم. این تفاهمات برای هر دو استان سودمند بوده و باید با جدیت پیگیری شوند. 

وی با دعوت از نوخشه ناصح برای سفر به کرمانشاه،  بر ضرورت توسعه تبادلات و حضور هیأت‌های اقتصادی و فرهنگی در حلبچه تأکید کرد.

نوخشه ناصح، استاندار حلبچه، نیز بر ضرورت پیگیری موضوع درمان بیماران شیمیایی حلبچه در کرمانشاه تأکید کرد و یادآور شد: کمیته مشترکی به سرپرستی فرماندار حلبچه با عضویت ادارات مختلف استان تشکیل شده تا تفاهمات پیگیری شود. 

نوخشه ناصح همچنین خواستار پیگیری همکاری‌ها از سوی فرماندار پاوه شد و افزود: ما برای کرمانشاه اهمیت ویژه‌ای قائل هستیم، چرا که مرزهای مشترک مهمی داریم.

وی با اشاره به ضرورت راه‌اندازی مرز سازان، بر تلاش هر دو طرف برای تسهیل امور تأکید کرد.

ناصح همچنین کرمانشاه را شریک استراتژیک حلبچه در توسعه منطقه‌ای دانست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha