• چهارشنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۸:۱۴
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1404023122260
  • خبرنگار : 50981

هلال‌ احمر یزد در آستانه فصل گرما هشدار داد؛

استخرهای کشاورزی مرگبارترین مکان‌های غرق‌شدگی/بهای سنگین یک لحظه غفلت

استخرهای کشاورزی مرگبارترین مکان‌های غرق‌شدگی/بهای سنگین یک لحظه غفلت

ایسنا/یزد معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلال‌ احمر استان یزد در آستانه فصل تابستان که با افزایش سفرهای خانوادگی و تفریحات آبی همراه است، نسبت به حوادث ناشی از غرق‌ شدگی هشدار داد و با اشاره به اهمیت رعایت اصول ایمنی در تفریحات آبی، خواستار هوشیاری خانواده‌ها، به ویژه در هنگام حضور در مناطق آبی شد.

سید محمد دریایی در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن تاکید بر اهمیت حضور در مکان‌های ایمن و تحت نظارت نجات‌ غریق، اظهار کرد: براساس پژوهش‌ها و بررسی‌های میدانی، غرق‌شدگی‌ها بیشتر در مناطقی اتفاق می‌افتد که فاقد حضور نجات‌ غریق و استانداردهای ایمنی هستند.

وی با بیان این که سواحل شمال کشور در تابستان، شاهد بیشترین آمار غرق‌شدگی هستند، گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد مناطق حفاظت‌ شده با نظارت مستمر نجات‌ غریق، آمار بسیار کمتری از حوادث را تجربه می‌کنند.

دریایی با اشاره به این که بهتر است مردم برای شنا کردن، تنها مناطق مجاز و دارای امکانات امدادی را انتخاب کنند و نسبت به عمق و ویژگی‌های محل شنا کاملاً آگاه باشند، افزود: شنا در مناطق ناشناس یا ممنوعه، به ویژه در زمان‌هایی که جریان‌های زیرسطحی وجود دارد، بسیار خطرناک است.

 معاون آموزش هلال‌ احمر استان با اشاره به این که خطرات جدی پیش‌روی کودکان در حاشیه روستا و به دنبال غفلت‌های رایج والدین ایجاد می‌شود، خاطرنشان کرد:  معمولاً خانواده‌ها مشغول تفریح و گفت‌وگو هستند و ممکن است متوجه حرکت کودکان به سمت آب نشوند و این بی‌توجهی می‌تواند منجر به حوادث تلخی شود.

وی بر لزوم مراقبت مستمر از کودکان در نزدیکی منابع آبی تاکید کرد و افزود: حتی لحظه‌ای غفلت می‌تواند به بهایی سنگین تبدیل شود.

دریایی با اشاره به این که یکی از موارد نگران کننده غرق شدگی در استخرهای کشاورزی است، گفت: در این مناطق، استخرهای کشاورزی که اغلب با کف لجن‌زار و فاقد هرگونه حفاظ یا هشدار هستند، به یکی از مرگبارترین مکان‌ها برای غرق‌شدگی تبدیل شده‌اند.

وی افزود: افراد به ویژه کودکان یا نوجوانان هنگام افتادن در این استخرها، به دلیل وجود لجن و عمق ناگهانی، توانایی خروج از آب را ندارند و در بسیاری از موارد دچار خفگی می‌شوند.

دریایی در ادامه به خطرات جدی ناشی از شنا در رودخانه‌ها و پشت سدها نیز اشاره کرد و افزود: اگرچه محیط‌های طبیعی مانند رودخانه‌ها ممکن است در نگاه اول بی‌خطر به نظر برسند اما شرایط خاص جریان آب، گل و لای کف و نبود امکانات امدادی، آن‌ها را به محیط‌هایی پرخطر تبدیل کرده است.

وی همچنین هشدار داد: در پشت سدها به دلیل انباشت گل و لای، عمق نامشخص و نبود نجات‌ غریق، احتمال غرق‌ شدگی بسیار بیشتر از دریاست و متاسفانه هرچند افراد زیادی تصور می‌کنند این مناطق مناسب شنا هستند ولی واقعیت کاملاً برعکس است.

دریایی ضمن بیان این که یکی دیگر از عوامل غم‌انگیز غرق‌شدگی‌ها، تلاش افراد آموزش‌ندیده برای نجات دیگران است، متذکر شد: برخی از افرادی که دچار حادثه می‌شوند، کسانی هستند که قصد نجات دیگران را دارند اما خودشان شنا بلد نیستند و این موضوع نه تنها کمکی به فرد در حال غرق‌ شدن نمی‌کند، بلکه منجر به غرق شدن هر دو نفر می‌شود.

وی تأکید کرد: برای نجات افراد در آب، باید از ابزارهایی مانند طناب، چوب یا حلقه نجات استفاده کرد و در صورت نیاز با شماره ۱۱۲ (هلال‌احمر) تماس گرفت تا امدادگران آموزش دیده‌ی هلال‌ احمر بتوانند در اسرع وقت نسبت به عملیات نجات، احیا و انتقال به مراکز درمانی، اقدام کنند.

دریایی در پایان ضمن تاکید بر اهمیت آموزش و اطلاع‌رسانی عمومی، یادآور شد: تمامی آموزش‌های ضروری برای پیشگیری از غرق‌شدگی در سایت رسمی جمعیت هلال‌ احمر قابل دسترسی است لذا از عموم مردم دعوت می‌کنیم این آموزش‌ها را جدی بگیرند؛ ضمن این که امیدواریم با افزایش سطح آگاهی و رعایت نکات ایمنی، تابستانی ایمن و بدون حادثه برای هموطنان رقم بخورد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha