دکتر عباس آذرهمایون در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه در این شهرستان در سال گذشته پنج نفر اهدای عضو و یک نفر نیز در اردیبهشت سالجاری اهدای عضو داشته است، افزود: مجمع خیرین سلامت از سال۱۳۹۳ تاکنون کارت اهدای عضو صادر میکند.
وی با اشاره به جایگاه شاخص ملایر در بحث اهدای اعضای بدن بیماران مرگ مغزی به بیماران در صف پیوند عضو و همچنین اقدامات فرهنگی فراوان انجام شده در این راستا، گفت: سالیانه مراسم تجلیل از خیرین و اهداکنندگان عضو برگزار شده که در آن مراسم از تمامی خانوادههای اهداکننده عضو تجلیل میشود.
آذرهمایون با بیان اینکه هر ساله مستند و کلیپی از اهداکنندگان عضو در ملایر ساخته و در مراسم مختلف پخش میشود، اظهارکرد: همچنین با نصب بنر اهداکنندگان عضو در مراسم مختلف، ضمن عرض تسلیت به خانوده آنها، فرهنگسازی نیز صوت میگیرد.
اهدای عضو اوج بخشش یک انسان است
مدیر عامل مجمع خیرین سلامت ملایر در ادامه افزود: اهدای عضو اوج بخشش یک انسان است، انسانی که در سختترین لحظه زندگی خود تصمیم میگیرد اعضای بدن یکی از عزیزانش را که دچار مرگ مغزی شده ببخشد، نشان از ایثار و جاودانگی است.
وی در مورد تاریخچه روز ملی اهدای عضو، بیان کرد: روز ۳۱ اردیبهشت مصادف با سالروز فتوای تاریخی امام خمینی (ره) مبنی بر جایز بودن اهدای عضو با تلاش مسئولان واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و با همت واحد اهدای عضو بیمارستان دکتر مسیح دانشوری و با تأیید و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی در تقویم ملی کشور بهعنوان روز ملی اهدای عضو، اهدای زندگی به ثبت رسیده است.
مدیر عامل مجمع خیرین سلامت ملایر یادآورشد: برخی از افرادی که دچار مرگ مغزی شدهاند، پیش از مرگ بهصورت داوطلبانه تمایل خود را نسبت به اهدای عضو با دریافت کارت اهدای عضو اعلام میکنند اما در صورت تأیید مرگ مغزی توسط چهار پزشک معتمد متخصص داخلی، متخصص بیهوشی، متخصص مغز و اعصاب و متخصص پزشکی قانونی، در صورت اعلام رضایت قانونی خانواده متوفی نسبت به اهدای عضو، اعضای حیاتی مناسب به بیماران نیازمند اهدا میشود و در این فرایند خانواده اهداکننده و گیرنده عضو هیچ هزینهای پرداخت نمیکنند.
آذرهمایون بیان کرد: در ایران، اهدای عضو از فرد مرگ مغزی بهطور رایگان انجام میشود و اگر فرد مرگ مغزی در بیمارستان دولتی بستریشده باشد، هزینههای بیمارستان نیز توسط دولت پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه از بدو تأسیس مجمع خیرین سلامت ملایر تاکنون حدود ۱۲۰۰ کارت اهدای عضو صادر شده است، افزود: کارت اهدای عضو یکی از بزرگترین نمادهای فرهنگی در زمینه ارتقای فرهنگ اهدای عضو به شمار میرود.
انتهای پیام
نظرات