• چهارشنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۴۲
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 1404023122536
  • خبرنگار : 71533

دبیر هیئت عالی گزینش کشور اعلام کرد

ضوابط مورد تاکید رهبری برای گزینش معلمان، در دولت چهاردهم اجرا شد

ضوابط مورد تاکید رهبری برای گزینش معلمان، در دولت چهاردهم اجرا شد

دبیر هیئت عالی گزینش کشور با اشاره به تاکید رهبری انقلاب در زمینه رعایت ضوابط گزینش معلمان، اظهار کرد: معیارها و ضوابط مورد نظر رهبری انقلاب به شکل جدی در دولت چهاردهم اجرا شد. این ضوابط در دولت گذشته نوشته شد اما عملیاتی شدن آن در دولت چهاردهم رخ داد که هم باعث ترویج روحیه امید در جامعه شد و هدف کلی دولت در شایسته‌گزینی و توجه به افراد ممتاز برای حضور در این زمینه نیز اجرایی شد.

به گزارش ایسنا، محمدشهاب جلیلوند در نشست خبری با نمایندگان رسانه‌ها با گرامیداشت یاد شهدای خدمت و با تاکید بر اینکه امر گزینش در کشور ما با مبانی مختلفی در سال‌های پس از انقلاب همراه بوده است، اظهار کرد: جدی‌ترین مولفه در امر گزینش فرمان تاریخی امام راحل در سال ۶۱ است. گزینش امروز از یادگارهای ماندگار امام راحل است. این نهاد برآمده از دل انقلاب است و سابقه درخشانی هم دارد.

وی افزود: مبنای عمل گزینش علاوه بر فرمان امام راحل، قانون گزینش است که از سال ۷۵ به همه دستگاه‌های اجرایی تسری یافت. آیین‌نامه اجرایی قانون گزینش هم‌شأن و هم‌سطح قانون گزینش کشور است. مافوق این‌ها سیاست‌های کلی ابلاغی رهبری انقلاب و بندی از آن درباره گزینش است.

جلیلوند ادامه داد: نهاد گزینش در کشور ما یک نهاد فراقوه‌ای و حاکمیتی است. هیئت عالی گزینش تحت نظارت مستقیم رئیس‌جمهوری است و اصل حاکمیتی بودن نهاد گزینش مورد تاکید قانون‌گذار است‌.

دبیر هیئت عالی گزینش کشور در پاسخ به پرسشی درباره روند گزینش در دولت چهاردهم، یادآور شد: مبنای گزینش چیزی غیر از سه عنصر یاد شده نیست. مشی دولت چهاردهم بر هرچه دقیق‌تر اجرا شدن سیاست‌های کلی رهبری انقلاب است و نیز تاکید رئیس‌جمهوری مبنی بر رعایت قانون و ایده وفاق ملی است.

وی تاکید کرد: هر فعل و انفعالی در گزینش متکی بر قانون و با پرهیز از برخوردهای سلیقه‌ای است. قانون گزینش کشور صلاحیت مقرره‌گذاری در امر گزینش را به هیئت گزینش واگذار کرده و البته مطابق فرمایش رهبری انقلاب در این زمینه پیش می‌رود.
 


جلیلوند ادامه داد: در دولت چهاردهم علاوه‌بر توجه به معیارهای دینی و اعتقادی افراد، ویژگی‌های ممتاز اخلاقی کارگزاران نهادهای دولتی باید احراز شود. شرط کافی زمانی احراز می‌شود که فرد خوش‌برخورد، دارای روحیه تعامل با مردم و عرق ملی و میهنی باشد.

دبیر هیئت عالی گزینش کشور با اشاره به تاکید رهبری انقلاب در زمینه گزینش معلمان، اظهار کرد: این معیارها و ضوابط مورد نظر رهبری انقلاب به شکل جدی در دولت چهاردهم اجرا شد. این ضوابط در دولت گذشته نوشته شد اما عملیاتی شدن آن در دولت چهاردهم رخ داد که هم باعث ترویج روحیه امید در جامعه شد و هدف کلی دولت در شایسته‌گزینی و توجه به افراد ممتاز برای حضور در این زمینه نیز اجرایی شد.

وی با یادآوری تأکیدات امام راحل و رهبری انقلاب در جهت پرهیز از برخوردهای سلیقه‌ای، گفت: سیاست‌های کلی نظام تأکید می‌کند که معیارهای گزینش باید روزآمد شود و بهبود پیدا کنند. تکالیف قانونی ماده ۲ قانون گزینش هم تاکید دارد کسی که داوطلب دستگاه‌های دولتی است، باید عدم اعتیادش به مواد مخدر و عدم وابستگی‌اش به جریان‌های ضدانقلاب نیز احراز شود. علاوه بر این، انجام واجبات و ترک محرمات به‌عنوان یک ملاک برای او اثبات شده باشد. در دولت چهاردهم، مبنا بر این است که علاوه بر توجه به معیارهای اعتقادی و دینی افراد که حتماً باید مورد توجه قرار گیرد، ویژگی‌های ممتاز اخلاقی کارگزاران نهادهای دولتی نیز باید احراز شود.

جلیلوند ادامه داد: این روحیه کار برای کسی که مسئله کارگزاری دستگاه اجرایی کشور را به عهده می‌گیرد، یک شرط لازم است که حتماً در کنار مجموعه قوانین و مقررات در نظر گرفته می‌شود. مفهوم گزینش در دولت چهاردهم، مبتنی بر اصول و فرمایشات رهبر انقلاب است.

فرایند جذب معلمان در سال ۱۴۰۲ و اوایل ۱۴۰۳ مورد نقد نهاد گزینش قرار داشت

دبیر هیئت عالی گزینش کشور درباره نحوه گزینش معلمان گفت: فرایند جذب معلمان و مجموعه گزینش دبیری، اعم از دانشگاه فرهنگیان و گزینش آموزگاری، در سال ۱۴۰۲ و اوایل ۱۴۰۳ و در دولت قبل نیز مورد نقد نهاد گزینش قرار داشت؛ چراکه سه‌برابر ظرفیت جذب وارد فرایند گزینش و بررسی صلاحیت عمومی شدند که این به معنای حذف دو سوم داوطلبان بود و طبیعتا نقد جدی به آن وارد است. اتفاق مورد نقد دیگری که در این مرحله از گزینش‌ها صورت گرفت، بررسی صلاحیت عمومی و صلاحیت‌های تخصصی داوطلبان بود؛ بدین معنا که صلاحیت‌های اختصاصی و صلاحیت‌های گزینشی داوطلبان، ممزوج شد و توسط نهادهای واحدی انجام شد که این امر، نقش نهاد گزینش را در فرایند جذب معلمان بسیار کمرنگ کرد.

وی تصریح کرد: دولت چهاردهم در آغاز به عهده گرفتن مسئولیت با حجم انبوهی از شکایت‌ها و اعتراضات مواجه بود، چراکه افرادی در آزمون ورودی نمرات خوبی کسب کرده بودند اما در مرحله بررسی صلاحیت واجد شرایط لازم تشخیص داده نشدند که این امر مورد نقد و اعتراض آنان بود. این مشکل از سوی هیئت عالی گزینش به‌خوبی مدیریت شد. دولت چهاردهم مجموعه ضوابط و مقرراتی که مورد تأیید رهبر انقلاب بود و در دولت شهید رئیسی تصویب شده بود را در عمل اجرا کرد.

با اجرای ضوابط مبتنی بر مؤلفه‌های واقعی‌تر گزینش، قریب هشت هزار نفر موفق به کسب امتیاز لازم شدند

جلیلوند تأکید کرد: در نتیجه اجرای آن ضوابط که مبتنی بر مؤلفه‌های واقعی‌تر گزینش افراد بود، قریب به هشت هزار نفر از افرادی که در مرحله قبل امتیاز لازم را کسب نکرده بودند، موفق به کسب امتیاز لازم شدند. برخی اعتراضاتی که به ما واصل شده بود، ناشی از همین سیاست اشتباه تلفیق امتیازات مرحله صلاحیت عمومی و گزینشی با صلاحیت تخصصی بود. چه‌بسا فردی به دلیل عدم کسب امتیاز در زمینه‌هایی مانند فعالیت گروهی، ایفای نقش، نحوه تدریس یا مهارت ارتباطی و فن بیان، امتیاز لازم را به دست نیاورده بود و این موضوع به پای گزینش نوشته شده بود، در حالی که نهاد گزینش در این بخش هیچ نقشی نداشت. خوشبختانه گزینش در آن بخشی که مربوط به خودش بود، عملکرد مؤثری داشت.

دبیر هیئت عالی گزینش با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین اهداف نهادهای اجرایی کشور این است که فرد ناشایست عنان کارگزاری امور اداری مردم را بر عهده نگیرد، اظهار کرد: در عین حال، به همان میزان، از حقوق شهروندی افراد نیز، مبتنی بر اصل نوزدهم قانون اساسی، برای ورود همه سلایق، جریان‌ها و افکار مختلف به دستگاه‌های دولتی جهت خدمت به نظام و انقلاب، در چارچوب قوانین و مقررات، حمایت می‌کنیم.

بیش از ۲۵ هزار پرونده‌ که در سال گذشته در نهاد گزینش مطرح شده، با مذاکره ارشادی مثبت اعلام شدند

وی اظهار کرد: بالغ بر ۲۵ هزار پرونده‌ای که فقط در سال گذشته در نهاد گزینش مطرح شده‌اند، با مذاکره ارشادی توسط همکاران ما مثبت اعلام شده‌اند. یعنی علی‌رغم وجود ضعف‌هایی در پرونده‌های گزینشی این افراد، با همان رویکرد کریمانه که اساساً باید مبتنی بر نگاه مقام معظم رهبری و فرمان امام راحل مستولی بر گزینش کشور باشد، این پرونده‌ها مورد تایید قرار گرفتند. این صلاحیتی است که خود قانون گزینش به ما داده و اعمال سلیقه محسوب نمی‌شود، بلکه مبتنی بر قانون این اتفاق افتاده است.

۹۹.۲ درصد افرادی که وارد فرایند گزینش می‌شوند، مورد تایید قرار می‌گیرند

جلیلوند افزود: باز هم بر اساس قانون، ۹۸۱۳ پرونده در سال گذشته با وجود ضعف‌هایی، با انجام سیر مطالعاتی مورد تایید قرار گرفتند. همچنین، ۱۰۹۹۶ پرونده دیگر نیز با اخذ تعهد مورد تایید واقع شده‌اند. بنابراین، نزدیک به ۳۰ تا ۴۰ هزار پرونده که دارای ضعف‌های گزینشی بوده‌اند، با اقداماتی مانند اخذ تعهد، انجام سیر مطالعاتی و مذاکره ارشادی، مطابق با قانون تایید شده‌اند. آمار نهایی این است که امروزه ۹۹.۲ درصد افرادی که وارد فرایند گزینش می‌شوند، مورد تایید قرار می‌گیرند و فقط هشت دهم درصد از کسانی که وارد فرآیند گزینش می‌شوند، امتیاز لازم را کسب نمی‌کنند. 

دبیر هیئت عالی گزینش یادآور شد: در مرحله اول، تجدیدنظر در همان هسته گزینش با حضور دو عضو جدید صورت می‌گیرد؛ مرحله دوم در هیئت مرکزی گزینش و نهایتاً در دیوان عدالت اداری امکان فرجام‌خواهی وجود دارد؛ بنابراین، فرآیند گزینش یک روند مستمر است که بخشی از آن توسط نهاد گزینش و بخشی دیگر توسط قوه قضائیه یعنی دیوان عدالت اداری انجام می‌شود. مجموعه افرادی که حتی تا دیوان عدالت اداری می‌رسند و موفق به کسب امتیاز نمی‌شوند، تنها حدود هشت دهم درصد هستند و این نشان می‌دهد که سیاست جذب حداکثری در نظام گزینش کشور حاکم است.

وی تاکید کرد: اگر افراد در روند گزینش دچار تخلف شوند، یا رد صلاحیت‌شدگان بخواهند اعتراضات خود را به گوش مسئولین برسانند، قانون سه مرحله برای تجدیدنظر در نظر گرفته است. همچنین، اگر تخطی از ضوابط و مقررات توسط کارگزاران گزینش صورت بگیرد، طبق قانون، این صلاحیت به هیات عالی گزینش کشور سپرده شده است. داوطلبان هم می‌توانند از طرق مختلف، مانند سامانه رسیدگی به شکایات، نامه‌های مکتوب، فضای مجازی و ایمیل، اعتراضات خود را مطرح کنند. همکاران ما در اداره کل بازرسی و رسیدگی به شکایات هیات عالی گزینش کشور به‌صورت روزانه و هفتگی به تعداد قابل توجهی از شکایات رسیدگی می‌کنند.

نظارت‌های مستمر و نوبتی نیز از هیات‌های گزینش در کشور به‌صورت روتین در حال انجام است

جلیلوند تاکید کرد: نظارت‌های مستمر و نوبتی نیز از هیات‌های گزینش در کشور به‌صورت روتین در حال انجام است؛ لذا با قاطعیت به مردم شریف ایران اسلامی اطمینان می‌دهم که مبانی و مولفه‌های حاکم بر گزینش کشور صرفاً مبتنی بر قانون و سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری است و تخلف از این سیاست‌ها در سطح کلان صورت نمی‌گیرد. البته، ممکن است در برخی از هسته‌های گزینش، اتفاقاتی مبتنی بر سلیقه شخصی رخ داده باشد، اما این موضوع تعمیم‌پذیر به نهاد گزینش کشور نیست. نهاد گزینش کشور نهادی پاکدست است و همکاران ما از دلسوزترین و با تقواترین افراد در دولت هستند که با تمام توان و دلسوزی در حال خدمت به مردم هستند.

«درسنامه گزینش کشور» تدوین شده و در مرحله انتشار است

دبیر هیئت عالی گزینش گفت: در فرمان تاریخی امام راحل نیز تاکید شده است که کتابچه‌هایی در اختیار داوطلبان قرار گیرد تا آمادگی لازم را کسب کنند و سوالات نامرتبط از آن‌ها پرسیده نشود.  در همین راستا، کتابچه‌ای با عنوان «درسنامه گزینش کشور» توسط مرکز آموزش و پژوهش هیات عالی گزینش تدوین شده که در مرحله چاپ قرار دارد و می‌تواند هم دستمایه‌ای برای همکاران گزینش و هم راهنمایی برای داوطلبان باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۴-۰۳-۰۲ ۲۰:۲۲

چه فایده وقتی که معلمان مدارس ابتدایی شهرستان کهگیلویه دهدشت فارغ‌التحصیل دانشگاه فرهنگیان یاسوج هستند و مدت چهار سال در شهرستان کهگیلویه دهدشت مناطق محروم کشور مشغول تدریس شدند فاقد طرح رتبه بندی معلمان هستند تقاضا پیگیری داریم تا حقی آنها ضایع نشود

avatar
۱۴۰۴-۰۳-۰۲ ۲۳:۲۷

ببخشید پس جواب پرونده این افراد که دوباره تایید شده اند در گزینش کی اسامی اعلام میشه