• چهارشنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۴۱
  • دسته‌بندی: کهگیلویه و بویراحمد
  • کد خبر: 1404023122752
  • منبع : نمایندگی کهگیلویه و بویراحمد

استاندار خبر داد

بررسی موانع ضعف عملکرد صادرات غیرنفتی استان کهگیلویه و بویراحمد

بررسی موانع ضعف عملکرد صادرات غیرنفتی استان کهگیلویه و بویراحمد

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: باید با بررسی دقیق موانع، برنامه‌ریزی عملیاتی برای رفع مشکلات و ضعف عملکرد استان در صادرات غیرنفتی داشته باشیم.

یداله رحمانی امروز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت در کارگروه صادرات غیرنفتی استان کهگیلویه و بویراحمد که با حضور معاون توسعه بازرگانی وزارت صمت برگزار شد، افزود: حضور معاون توسعه بازرگانی وزارت صمت در این جلسه نشان از اهتمام دولت به توسعه اقتصادی استان دارد.

وی اظهارکرد: معتقدیم همدلی و همراهی بین مدیران، نمایندگان مجلس، نهادهای حوزوی، دانشگاهیان و بخش خصوصی، کلید پیشرفت کهگیلویه و بویراحمد است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: دولت چهاردهم با شعار وحدت ملی و اعتمادسازی پا به عرصه گذاشت و مردم نیز با انتخاب این دولت، حمایت خود را از این مسیر اعلام کردند.

رحمانی تصریح کرد: امروز خوشبختانه شاهد همکاری سازنده بین تمام نهادهای استان هستیم که این امر در جذب سرمایه‌گذاری‌های کلان مؤثر بوده است.

وی با اشاره به ۶۴ پروژه مهم سرمایه‌گذاری در استان، ادامه داد: برآورد اولیه این پروژه‌ها حدود ۲۳ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری ریالی و ۸.۲ میلیارد دلار ارزی است که حداقل ۱۴ هزار شغل مستقیم ایجاد خواهد کرد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه از مجموع ۶۴ پروژه سه پروژه بزرگ کلنگ‌زنی شد، عنوان کرد: پروژه تولید کود فسفات با سرمایه‌گذاری یک هزار میلیارد تومانی، پروژه خودروسازی با ۵۰۴ میلیون دلار و پتروشیمی سوم که یک طرح دوستدار محیط‌زیست است، از جمله این پروژه‌ها هستند. همچنین، جذب ۲۵۲ میلیون دلار از اعتبارات مصوب برای فاز اول یکی از طرح‌های بزرگ صنعتی در دستور کار قرار دارد.

رحمانی با بیان اینکه هماهنگی بین مسئولان استانی و نمایندگان مجلس منجر به تخصیص اعتبارات بی‌سابقه شده، تاکید کرد: در سال گذشته، تخصیص اعتبارات راه‌های ملی به ۱۴۷ درصد، راه‌های استانی به بیش از ۲۶۰ درصد و بخش آب به ۱۴۰ درصد رسید. این دستاوردها حاصل همکاری همه جانبه مسئولان است.  

وی با اشاره به ضعف عملکرد استان در صادرات غیرنفتی با بیان اینکه در این حوزه موفق عمل نکردیم، اظهارکرد: باید با بررسی دقیق موانع، برنامه‌ریزی عملیاتی برای رفع مشکلات داشته باشیم.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه زنجیره تولید در موضوع صادرات مورد توجه باشد، گفت: ایجاد پایانه صادراتی، تسهیل فرآیند گمرکی و الگوبرداری از استان‌های موفق مانند چهارمحال و بختیاری که صادرات میلیون‌ دلاری دارند، از جمله راهکارهای پیش‌رو است.

رحمانی بر لزوم راه‌اندازی شبکه ریلی و زیرساخت‌های حمل‌ونقل برای توسعه صادرات افزود: راه‌آهن و بندر صادراتی از الزامات توسعه تجارت است و باید با همکاری وزارت راه و سازمان بنادر پیگیری شود.  
 
وی با اشاره به تعیین اهداف کمی و کیفی صادرات تصریح کرد: باید اهداف صادراتی به تفکیک کالا، دستگاه اجرایی و تولیدکننده مشخص شود و در جلسات ماهانه کارگروه صادرات پیگیری شود  تشکیل جلسات منظم با حضور بخش خصوصی و رفع موانع قانونی از اولویت‌ها است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: همانطور که زیرپای سرمایه‌گذاران فرش قرمز پهن می‌کنیم زیر پای صادر کننده و تجار هم فرش قرمز پهن می‌کنیم و در جلسه‌ای با حضور تجار و بازرگانان مشکلات و راهکارهای آنها شنیده می‌شود.

رحمانی با تاکید بر اینکه جلسات ویژه کارشناسی تشکیل و راه‌های بهبود صادرات غیرنفتی استان بررسی شود، خاطرنشان کرد: زنجیره گیاهان دارویی و کشت های قراردادی هنوز مغفول مانده است و در این زمینه اقدامات اساسی انجام شود تا شاهد جهش در حوزه صادرات باشیم.

وی با بیان اینکه وزارت صمت از طرح‌های توسعه‌ای کهگیلویه و بویراحمد حمایت می‌کند و امیدواریم با همکاری همه جانبه، شاهد جهش صادرات غیرنفتی در این استان باشیم، تصریح کرد: امسال نباید عملکرد ضعیف سال  گذشته تکرار شود، لذا تمام دستگاه‌ها با برنامه‌ریزی دقیق، زمینه رشد اقتصادی و اشتغال‌زایی را فراهم کنند.  

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه پیگیر احداث شرکت نمایشگاه‌های دائمی استان هستیم، ادامه داد: بخش خصوصی تمایل دارد در نمایشگاه‌ها سرمایه‌گذاری کند بنابراین نامه‌ای تنظیم و به وزارت صمت ارسال خواهیم کرد تا در این خصوص به ما کمک کند و باید از سرمایه‌ گذاری بخش خصوصی در نمایشگاه‌های تخصصی استفاده کنیم.

رحمانی در خصوص حذف یارانه نان تاکید کرد که این موضوع به بهترین شیوه مدیریت شود.

به گزارش ایسنا، وی همچنین با اشاره به مشکل کمبود روغن نباتی بیان کرد: کمبود روغن نباتی یک موضوع کشوری است، ضمن اینکه جلسات حوزه تنظیم بازار به صورت مستمر تشکیل و مصوبات آن پیگیری شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha