مهدی پیرصالحی چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت در نشست خبری با اصحاب رسانه در شیراز از برخورد با حدود یکهزار و ۲۰۰ سایت و کانال تلگرامی متخلف در زمینه محصولات سلامتمحور خبر داد و اظهار کرد: در مجموع ۱۴ هزار و ۹۵۰ اقدام نظارتی در این زمینه انجام شده است.
وی با هشدار نسبت به پیامدهای جدی مصرف داروهای قاچاق افزود: اغلب این محصولات از استانداردهای لازم برخوردار نیستند و ممکن است حاوی ترکیبات بیماریزا باشند.
پیرصالحی درباره تبلیغات مربوط به مکملهای افزایش قد نیز گفت: این تبلیغات غیرواقعی است و تاکنون هیچ مکملی به لحاظ علمی قادر به افزایش قد نبوده است.
وی همچنین با اشاره به وضعیت بدهی دولت به صنعت دارو گفت: پیش از آغاز سال جدید، میزان بدهی بخش دولتی به ۴۵ هزار میلیارد تومان رسیده بود که تاکنون ۲۰ هزار میلیارد تومان آن پرداخت شده است.
بیش از ۹۸ درصد داروهای مورد نیاز کشور در داخل تولید میشود
رئیس سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت با بیان اینکه قیمت دارو در ایران نسبت به سایر کشورها بسیار پایینتر است، اظهار کرد: بیش از ۹۸ درصد داروهای مورد نیاز کشور در داخل تولید میشود و ۸۲ درصد بازار دارویی را محصولات داخلی تشکیل میدهند.
وی افزود: میزان ارزبری داروهای داخلی حدود یک میلیارد دلار و ارزبری داروهای وارداتی حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار برآورد میشود.
رئیس سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تأکید کرد: اولویت ما حمایت از تولید داخلی است، چراکه این بخش میتواند نیاز کشور را تأمین کند.
افزایش توزیع شیر خشک در کشور
پیرصالحی در ادامه با اشاره به افزایش توزیع شیرخشک در کشور، در این زمینه ابراز نگرانی کرد و گفت: در حالیکه در سالهای گذشته برای یکمیلیون و ۵۰۰ هزار نوزاد، ۴۵ میلیون قوطی شیرخشک توزیع میشد، این رقم در سال گذشته برای تنها یکمیلیون نوزاد به ۷۵ میلیون قوطی رسید. این موضوع نیازمند نظارت دقیقتر است.
وی با اشاره به اصلاح قیمت ۹۰۰ قلم دارو در سال گذشته اظهار کرد: از میان حدود سه هزار قلم داروی موجود در بازار، قیمت نزدیک به یکسوم آنها مورد بازنگری قرار گرفت.
رئیس سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت تصریح کرد: سازمان به طور مستمر در حوزههایی نظیر غذا، دارو، تجهیزات پزشکی، مکملها، شیرخشک و محصولات آرایشی ـ بهداشتی نظارت دارد و مردم نباید متحمل هزینه اضافی شوند.
وی با بیبان اینکه سازمانهای بیمهگر موظفند پرداختهای خود را بهموقع انجام دهند، همچنین گفت: بیش از ۹۰ درصد داروها بدون سهمیهبندی و براساس نیاز داروخانهها توزیع میشوند. ۱۰ درصد باقیمانده نیز مربوط به داروهای خاص است که براساس جمعیت هر استان توزیع میشود.
پیرصالحی در پایان از برنامه سازمان غذا و دارو برای استفاده از هوش مصنوعی در تخصیص هدفمند دارو به مناطق مختلف کشور خبر داد.
انتهای پیام
نظرات