یاور عبیری چهارشنبه (۳۱ اردیبهشت) به مناسبت روز ملی اقامتگاههای بوم گردی در گفت و گو با ایسنا، اقامتگاههای بوم گردی را نماد هویت، فرهنگ و اصالت یک منطقه دانست و اظهارکرد: بوم گردیها احیاکننده فرهنگ غنی در مناطق مختلف کشور هستند.
وی افزود: بوم گردیها حافظان فرهنگ و آداب و رسوم کشورند، لذا انتظار میرود دولت و مجلس حمایتهای لازم را از آنها داشته باشند.
رئیس جامعه حرفهای اقامتگاههای بوم گردی کشور تصریح کرد: بوم گردیها عاملی شدهاند تا شاهد مهاجرت معکوس به روستاها باشیم، برای همین شایسته است با در نظر گرفتن مشوقهایی مانند حمایتهای بیمهای به آنها کمک شود.
وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۳۷۰۰ اقامتگاه بوم گردی در کشور وجود دارد، اعلام کرد: فعالینی که در این بخش حضور دارند، با مشکلات عدیدهای دست و پنجه نرم میکنند.
عبیری یادآور شد: یکی از مهمترین این مشکلات رشد قارچگونه اقامتگاههای بوم گردی غیرمجاز در سراسر کشور است که عرصه را بر واحدهای مجاز تنگ کردهاند.
وی اضافه کرد: اقامتگاههای بوم گردی غیرمجاز بدون اینکه هیچگونه سختگیری نسبت به فعالیت آنها وجود داشته باشد مشغول کار هستند، اما از طرف دیگر واحدهای مجاز باید به ۱۰۰ نفر از میراث فرهنگی گرفته تا مرکز بهداشت و پلیس اماکن پاسخگو باشند و این مسئله آنها را از ادامه فعالیت دلسرد میکند، لذا انتظار میرود با واحدهای غیرمجاز برخورد صورت گیرد. همچنین به دلیل مشکلاتی مانند تورم که روی سفره و سفر مردم تاثیر گذاشته، بوم گردیها با کاهش حجم مسافر مواجه شدهاند.
او به بیان راهکارهایی برای خروج اقامتگاههای بوم گردی از این شرایط پرداخت و گفت: وزارتخانهها میتوانند رفاه کارتهایی را در اختیار کارکنان خود قرار دهند تا به سفر بروند و با استفاده از این کارتها در اقامتگاههای بوم گردی اسکان پیدا کنند. این اقدام هم رضایت کارکنان دستگاههای اجرایی را به همراه دارد و هم اینکه به کسب و کار فعالین در حوزه اقامتگاههای بوم گردی کمک خواهد کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه در حوزه اقامتگاههای بوم گردی کشور دو اقدام یعنی آموزش فعالین و ارزیابی اقامتگاهها در دستور کار قرار گرفته است، اظهار کرد: به منظور بررسی کیفیت خدماتی که بوم گردیها ارائه میدهند، کار ارزیابی آنها را در دستور کار قرار دادهایم و قرار است بوم گردیهایی که طبق ارزیابی کیفیت لازم را نداشته باشند، از چرخه فعالیت خارج شوند.
انتهای پیام
نظرات