• چهارشنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۲۰:۴۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404023122910
  • خبرنگار : 71589

بسته اخبار علمی و دانشگاهی

گرد و خاک گوگل در دنیای فناوری با چاشنی ترجمه زنده به زبان فارسی/ گذر ایستگاه فضایی بین‌المللی از مقابل خورشید

گرد و خاک گوگل در دنیای فناوری با چاشنی ترجمه زنده به زبان فارسی/ گذر ایستگاه فضایی بین‌المللی از مقابل خورشید

سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در روز چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ میزبان اخبار گوناگونی در حوزه‌هایی همچون علم، پژوهش، فضا، دانش‌بنیان‌ها، فناوری، هوش مصنوعی و دانشگاهی بود که در اینجا قصد داریم نگاهی به خلاصه‌ای از این اخبار بیندازیم.

به گزارش ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران در روزی که گذشت، به اخبار گوناگونی پرداخته است که در ادامه قصد داریم مروری داشته باشیم بر اخبار منتشر شده امروز که برای مطالعه نسخه کامل هر یک از آنها می‌توانید بر روی تیتر آبی‌رنگ خبر کلیک کنید.

مهندسی ایرانی «گوگل» عینک این شرکت را به زبان فارسی آزمایش کرد

«شهرام ایزدی» مهندس ایرانی «گوگل» قابلیت ترجمه عینک اندروید XR این شرکت را به صورت زنده آزمایش کرد.

جدیدترین مدل هوش مصنوعی «گوگل» رونمایی شد

جدیدترین مدل هوش مصنوعی «گوگل» از خانواده مدل‌های «جما» که روی تلفن همراه اجرا می‌شود، رونمایی شد.

رونمایی از قابلیت «پرو مجازی» گوگل

حالت جدید هوش مصنوعی گوگل به کاربران این امکان را می‌دهد تا با آپلود کردن یک عکس از خود، لباس‌های فروشگاه‌ها را به صورت مجازی بر تن خود ببینید.

هوش مصنوعی گوگل به جی‌میل‌ها پاسخ می‌دهد

گوگل اعلام کرد که پاسخ‌های هوشمند شخصی‌شده با هوش مصنوعی به جی‌میل می‌آیند و مدل‌های هوش مصنوعی جمینای(Gemini) می‌توانند از طریق رایانامه‌های گذشته و سایر برنامه‌ها با اجازه کاربر، به رایانامه‌های دریافتی پاسخ دهند.

«گوگل میت» به ترجمه زنده مجهز شد

شرکت گوگل در رویداد اخیر خود اعلام کرد که قابلیت ترجمه زنده را به سرویس Meet می‌آورد و زبان اسپانیایی اولین زبان قابل ترجمه در این سرویس خواهد بود.

گوگل تماس تصویری ۳ بُعدی را محقق کرد

شرکت گوگل در رویداد جدید خود به انتظارها پایان داد و قابلیت کنفرانس ویدئویی ۳ بعدی را به نمایش گذاشت.

رونمایی از هوش مصنوعی ویدئوساز گوگل

مدل هوش مصنوعی «Veo 3» گوگل می‌تواند ویدئوهایی با صدا تولید کند.

همکاری ۱۵۰ میلیون دلاری «گوگل» برای توسعه عینک هوش مصنوعی

«گوگل » مبلغ ۱۵۰ میلیون دلار را به توسعه عینک هوش مصنوعی با همکاری شرکت «واربی پارکر» اختصاص داد.

عامل هوش مصنوعی مرورگر وب «گوگل» به‌روزرسانی شد

«پراجکت مارینر» عامل هوش مصنوعی مرورگر وب «گوگل» است که به کاربران در جست‌وجوی وب‌سایت‌ها کمک می‌کند.

بهبود استدلال، ویژگی‌های صوتی و پشتیبانی چندزبانه در هوش مصنوعی «گوگل»

مدل «جمینای ۲.۵ پرو» تنظیمات جدیدی را برای بهبود استدلال، ویژگی‌های صوتی و پشتیبانی چندزبانه دریافت کرد.

هوش مصنوعی، طراح پروتئین می‌شود!

یک مدل‌ هوش مصنوعی جدید به کاربران این امکان را می‌دهد که با استفاده از دستور زبان معمولی، محصولات زیست‌شناسی را ایجاد کرده، دستکاری کنند و در مورد آنها اطلاعات به دست آورند.

گذر ایستگاه فضایی بین‌المللی از برابر خورشید

عکس روز ناسا یک مجموعه تصاویر را از گذر ایستگاه فضایی بین‌المللی از برابر خورشید به نمایش می‌گذارد.

سیارات منظومه «تراپیست-۱» غرق در آب هستند

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که منظومه هفت سیاره‌ای «تراپیست-۱»(TRAPPIST-1) در فاصله حدود ۴۰ سال نوری از زمین، ممکن است مملو از آب باشد.

نشانه‌های اولیه پارکینسون می‌تواند در صدای افراد پنهان باشد

پژوهشگران در پی بررسی نشانه‌های بیماری پارکینسون در صدای افراد هستند.

یک برنامه آموزشی هدفمند برای کاهش «قلدری در مدارس»

قلدری در مدارس پدیده‌ نامیمونی است که نه تنها آسیب‌های روحی و تحصیلی برای کودکان و نوجوانان دارد؛ بلکه پیامدهای بلندمدتی در زندگی آن‌ها به جا می‌گذارد.

جایزه علامه طباطبائی نماد تکریم شخصیت‌های برجسته علمی

مشاور عالی رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: جایزه علامه طباطبائی نمادی برای تکریم شخصیت هایی است که نه تنها در عرصه دانش و پژوهش در سطح جهانی درخشیدند که رفتار و تعهد ایشان به میهن عزیزمان ایران نیز الگویی از همسویی علم و دانش و آرمان های انسانی و دینی و ملی است.

جلوگیری از خروج ۶ میلیون دلار ارز با تولید دانش‌بنیان بستر کشت از زوائد نخل خرما

استاد دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به ظرفیت بالای محصول دانش‌بنیان شرکت متبوع خود برای جایگزینی واردات کوکوپیت گفت: محصول ما می‌تواند از خروج سالانه ۶ میلیون دلار ارز جلوگیری کند؛ چرا که سالانه بیش از ۱۲ هزار تُن کوکوپیت از کشورهای سریلانکا و هند وارد کشور می‌شود؛ درحالی‌که ما توان تولید داخلی آن را با کیفیت مناسب داریم.

در برگزاری جشنواره تئاتر دانشجویی جدی هستیم

معاون فرهنگی وزارت علوم با تاکید بر اینکه برای برگزاری جشنواره تئاتر دانشجویی جدی هستیم، گفت: این جشنواره بخشی از تاریخ تئاتر ایران است بسیاری از بزرگان و برجستگان تئاتر کشور از دل جشنواره تئاتر دانشجویی بیرون آمده‌اند.

هوش مصنوعی در میدان سیاستگذاری

در حالی که ایران در اسناد بالادستی خود هدف قرار گرفتن در میان ۱۰ کشور برتر جهان در حوزه هوش مصنوعی را دنبال می‌کند، اما روشن و شفاف نبودن زیرساخت‌های لازم از جمله توان پردازشی در سطح استانداردهای جهانی، نبود انسجام نهادی و ابهام در سیاستگذاری‌ها، این هدف را بیش از آنکه یک نقشه راه روشن باشد، به یک آرمان دور از دسترس تبدیل کرده و اکنون این پرسش مطرح است که با چه پشتوانه فناورانه و مدیریتی، قرار است کشور به قله‌های رقابت جهانی در هوش مصنوعی برسد؟

اهمیت روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور و مشارکت نخبگان در تدوین این سند

مدیر اجرایی پروژه روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور بر اهمیت روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور و مشارکت نخبگان در تدوین این سند تاکید کرد و گفت: این سند، جهت‌گیری‌های کلان علمی و فناوری کشور را مشخص می‌کند.

وقتی نخبگان در سکوت می‌درخشند، جامعه صدایشان را با تردید می‌شنود

رئیس بنیاد ملی نخبگان در آیین ملی جایزه علامه‌طباطبایی با تاکید بر اینکه جایزه علامه طباطبایی فقط یک جایزه نیست، گفت: در این سرزمین، هرگاه صدایی از آزمایشگاه برخاسته، آن را با تردید شنیده‌ایم؛ هرگاه کسی در میدان علم درخشیده، گفته‌ایم لابد صحنه‌آرایی است. این بی‌اعتمادی، نه به اشخاص، که به ماهیت نخبگی برمی‌گردد. چرا که کار نخبگان، خاموش، آهسته و عمیق است و این خصلت نخبگی است.

امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام مهمانی و انتقال دانشجویان

مهلت ثبت درخواست برای مهمانی و انتقال دانشجویان امروز، ۳۱ اردیبهشت ماه در سامانه مهمانی و نقل انتقال دانشگاه‌های وزارت علوم پایان می‌یابد.

اجباری شدن رعایت استانداردهای بین‌المللی گزارش‌دهی پایداری شرکت‌ها از سال آینده

مشاور اتاق بازرگانی تهران از ترجمه استانداردهای بین‌المللی گزارش‌دهی پایداری خبر داد و گفت: رعایت استانداردها در گزارش پایداری از سال ۱۴۰۵ اجباری است.

افزایش چشمگیر بودجه خرید کتب و تجهیز کتابخانه‌ها در سال جاری

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ملی مهارت گفت: بودجه خرید کتب درسی به مبلغ ۷۸ میلیارد ریال و بیش از ۳۰ هزار جلد کتاب یعنی ۱۰ برابر بیشتر نسبت به سال گذشته افزایش یافت.

شهید رئیسی توانست پیوند وثیقی بین دولت و مردم ایجاد کند

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: شهید رئیسی به‌رغم آن‌که رئیس قوه مجریه بود، توانست پیوند وثیقی بین دولت و مردم ایجاد کند و حکمرانی مبتنی بر عدالت، تحول‌خواهی و مشارکت مردمی را محقق سازد.

پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد در پردیس بین‌المللی دانشگاه امیرکبیر

پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای نیم‌سال اول سال ۱۴۰۴ از طریق کنکور سراسری در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو می‌پذیرد.

درخواست هیات افغانستانی برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های سازمان زمین‌شناسی

هیات بلندپایه افغانستانی در سفر به جمهوری اسلامی ایران و بازدید از توانمندی‌های سازمان زمین‌شناسی خواستار بهره گیری از ظرفیت‌های این سازمان در حوزه‌های شناسایی پتانسیل‌های افغانستان شدند.

ضمانت ۲۰ ساله درخشش و مقامت ظروف پذیرایی با فناوری نانوپوشش ایرانی

یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی با بهره‌گیری از فناوری نانو و پوشش‌دهی پیشرفته به روش رسوب فیزیکی بخار (PVD)، ظروف غذاخوری و پذیرایی با دوام زیبا و مقاوم تولید کرده است.

ارتقاء همکاری میان دانشگاه تهران و دانشگاه نرمال پکن

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران بر توسعه همکاری‌های علمی و تحقیقاتی بین دو دانشگاه تأکید کرده و خواستار ارتقاء هر چه بیشتر سطح همکاری شد.

تقویت برندهای فناورانه کشور با انعقاد تفاهم‌نامه دوجانبه معاونت علمی ریاست‌جمهوری

با امضای تفاهم‌نامه همکاری میان مرکز تأمین مالی و توسعه سرمایه­‌گذاری معاونت علمی ریاست‌جمهوری و انجمن نشان‌سپاری ایران، زمینه برای تقویت برندهای فناورانه کشور و نشان‌سپاری آن­ها فراهم خواهد شد.

افزایش شمار گردشگران جزیره هرمز به یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر طی ۴ سال

کارشناس مسئولیت اجتماعی از افزایش شمار گردشگران جزیره هرمز از ۲۰ هزار نفر به یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر خبر داد و گفت: این افزایش طی ۴ سال بدون هیچ هزینه‌کرد دولتی رخ داد.

کلید نهایی پنجاه‌ودومین آزمون دستیاری پزشکی منتشر شد

کلید نهایی پنجاه‌ و دومین آزمون دستیاری پزشکی در سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی منتشر شد.

نتایج رتبه‌بندی ملی پژوهشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی سال ۱۴۰۲-۱۴۰۱ توسط ISC منتشر شد

نتایج رتبه‌بندی ملی ISC؛ پژوهشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی (۱۴۰۲-۱۴۰۱) مربوط به ارزیابی عملکرد سه ساله ۱۴۰۱-۱۳۹۹ در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ توسط مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) منتشر شد.

بورسیه دانشجویان تونسی و همکاری در آموزش زبان و ادبیات

در جریان دیدار وزرای علوم ایران و تونس، وزیر علوم کشورمان اعلام کرد ایران آمادگی دارد تا تعدادی از دانشجویان تونسی را بورسیه کند و زمینه حضور بیشتر استادان و دانشجویان تونسی در ایران بیشتر فراهم‌ شود، به‌ویژه در حوزه زبان و ادبیات عربی که از اهمیت بالایی در دانشگاه‌های ایران برخوردار است.

کاهش تلفات زنبورهای عسل در فصل سرد سال با پاستای شیرین دانش بنیان ایرانی

با توجه به آمار تلفات بالای زنبورهای عسل در فصل سرد سال، گروهی از متخصصان یک مجموعه دانش‌بنیان موفق به تولید نیمه‌صنعتی غذای کامل زنبورعسل شدند که به گفته آنها به دلیل نداشتن باقیمانده، عسل موجود در کندو را آلوده نمی‌کند.

دانشجوی علمی کاربردی در حوزه‌های علمی و فرهنگی حرف برای گفتن دارد

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: دانشجوی دانشگاه جامع علمی کاربردی در حوزه‌های علمی و فرهنگی حرف برای گفتن دارد و صاحب خلاقیت و نوآوری است.

تقدیر رئیس سازمان بسیج علمی از چهره ماندگار فیزیک ایران

دکتر روح‌اله رضوی نژاد در دانشگاه صنعتی شریف و در دفتر دکتر مهدی گلشنی با احترام به مقام شامخ این استاد فرهیخته و دانشمند، از تلاش‌ها و خدمات ایشان تقدیر کرد.

ثبت نام در بزرگترین رویداد عرضه فناوری‌های دانش‌بنیان صنعت نفت از فردا

ثبت نام نهمین دوره نمایشگاه ساخت داخل نفت، گاز و پتروشیمی پارس جنوبی از فردا آغاز می‌شود.

تأملی تازه بر سیاست‌های فقرزدایی در ایران

روزی نیست که مسئله فقر در اخبار و گفتگوهای روزمره مردم مطرح نباشد. این موضوع، به‌ویژه در سال‌های اخیر، ذهن بسیاری از خانواده‌ها را درگیر کرده و به یکی از دغدغه‌های اصلی جامعه تبدیل شده است. حالا محققان در پژوهشی جدید، این موضوع را به زیر ذره بین تحقیقاتی برده‌اند تا مگر چاره‌ای برای آن بیابند.

برگزاری بیست و سومین کنفرانس بین‌المللی انجمن هوافضای ایران

بیست و سومین کنفرانس بین‌المللی انجمن هوافضای ایران توسط پژوهشگاه هوافضا وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.

تأکید بر اهمیت مولفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت در حاشیه نمایشگاه تجارب مسئولیت اجتماعی

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر اهمیت مؤلفه‌های اجتماعی در تأمین سلامت، گفت: ۷۰ درصد سلامت افراد تحت‌تأثیر عوامل اجتماعی مانند دسترسی به آب سالم، کیفیت محیط زیست، و آلودگی هوا قرار دارند.

دانشگاه آزاد به دنبال انسجام‌بخشی و تشکیل شبکه فرهیختگان و دانش‌آموختگان خود است

رئیس مرکز سنجش، پذیرش، گسترش  و امور فارغ‌التحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: یکی از اقدامات تحولی دانشگاه آزاد اسلامی که در اولویت کار مرکز سنجش، پذیرش و فارغ التحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی مبتنی بر اجرایی سازی سند تحول و تعالی دانشگاه قرار گرفت، طراحی و خلق ایده دانشنامه هوشمند الکترونیکی ضد جعل و بازنگری اساسی در فرآیند فارغ التحصیلی دانشجویان و صدور مدرک و زمینه سازی برای ایجاد شبکه هوشمند فرهیختگان بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha