سعید خوشقامت ۳۱ اردیبهشت، در حاشیه بازدید از سطح مزارع شهرستان قوچان اظهار کرد: تاکنون ۱۲۱ میلیمتر بارش در استان ثبت شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته نیز ۲۲ درصد کاهش داشته است.
وی افزود: در سال زراعی جاری ۱۴۱ هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی استان به کشت گندم آبی و ۴۵ هزار هکتار به کشت دیم اختصاص یافته و پیشبینی میشود ۵۹۲ هزار تن گندم از این سطح برداشت شود؛ همچنین انتظار میرود ۴۶۵ هزار تن گندم مازاد از کشاورزان خریداری شود.
خوشقامت با اشاره به تجربه چهارمین سال خشکسالی پیاپی در استان، از اجرای طرحهای به زراعی در مزارع دیم و آبی به منظور بهرهوری محصولات خبر داد و افزود: در مزارع آبی بیش از ۷۰ درصد کشت به صورت مکانیزه و با دستگاه انجام گرفته است.
وی از اجرای پایلوت کشت کمنهاده برای نخستینبار در خراسان رضوی خبر داد و تصریح کرد: به دلیل وضعیت اقلیمی اکنون نزدیک به ۱۰ درصد سطح زیر کشت به این روش اختصاص یافته و قابلیت توسعه در سایر استانها را نیز دارد.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: استفاده از نوار تیپ نیز در حدود ۴۰ هزار هکتار از مزارع آبی به منظور افزایش بهرهوری صورت گرفته است.
کاهش عملکرد مزارع گندم قوچان تا ۳۵ درصد به دلیل خشکسالی
حبیبالله مقتدر، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قوچان نیز با اشاره به اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای این شهرستان، گفت: این طرح در سطح ۲۰ هزار و ۵۵۲ هکتار و با مشارکت ۱۳ کارشناس در حال اجراست.
وی با تأکید بر اینکه تاکنون میانگین بارندگی در قوچان ۱۲۵ میلیمتر گزارش شده و سال زراعی پرتنشی پیشبینی میشود، گفت: ۱۵ هزار هکتار از مزارع دیم به صورت مکانیزه کشت شده و این اقدام به حفظ محصول در برابر خشکسالی کمک کرده است.
وی افزود: به دلیل بروز خشکسالی پیشبینیها نشان میدهد طی سال جاری بین ۱۵ تا ۲۰ هزار تن گندم در قوچان برداشت خواهد شد؛ همچنین عملکرد مزارع به دلیل کاهش بارندگی، حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد نسبت به سالهای گذشته کاهش خواهد داشت.
انتهای پیام
نظرات