• پنجشنبه / ۱ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۳:۱۹
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1404030100226
  • خبرنگار : 50046

مدیر کل محیط زیست استان خبر داد؛

وجود ۳۴ گونه پستاندار در خراسان شمالی

وجود ۳۴ گونه پستاندار در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی مدیر کل محیط زیست خراسان شمالی از وجود ۳۴ گونه پستاندار در این استان خبر داد.

رضا شکاریان در گفت و گو با ایسنا به مناسبت روز تنوع زیستی با اشاره به تنوع زیستی کم‌نظیر استان و وجود ۳۴۴ گونه حیوانی در این منطقه اظهار کرد: خراسان شمالی از معدود استان‌های با ظرفیت کم‌نظیر در عرصه محیط طبیعی و تنوع زیستی است.

وی افزود: بسیاری از گونه‌های شاخص حیات وحش کشور از قبیل یوزپلنگ آسیایی، پلنگ، خرس قهوه‌ای،  قوچ اوریال، آهو، مرال، کبک دری، قرقاول، زاغ بور، کل و بز، هوبره و انواع گربه‌های وحشی... در این استان زیست می‌کنند.

شکاریان ادامه داد: تاکنون حضور ۴۸ گونه پستاندار، ۲۳۶ گونه پرنده، ۵۱ گونه خزنده، چهار گونه دوزیست و پنج گونه ماهی در حوزه سرزمینی استان ثبت شده است.

وی بیان کرد: دو نوع ماهی به نام‌های ماهی خیاطه پرهام و ماهی لوچ تاجدار اترک از گونه‌های اندمیک استان خراسان شمالی هستند. همچنین یک نوع حشره‌خوار در ایران بنام حشره‌خوار بجنوردی (دندان سفید گملین) در کتاب پستانداران ایران به ثبت رسیده است.

این مقام مسئول گفت: خراسان شمالی نمادی از «ایران کوچک» است؛ سرزمینی که در گستره‌ای محدود، تنوعی شگفت‌انگیز از زیست‌بوم‌های کشور را در خود جای داده است. کویر و کوهستان، دشت‌های حاصل‌خیز، بیابان، جنگل‌های هیرکانی و جنگل‌های اورس همگی در کنار هم، چهره‌ای منحصربه‌فرد به این استان بخشیده‌اند.

وی تصریح کرد: در این پهنه زیبا، تنها با طی مسافتی حدود یک ساعت، می‌توان از جنگل‌های مرطوب و سرسبز هیرکانی، که زیستگاه گونه‌ای ارزشمند چون مرال (گوزن قرمز) هستند، به ناحیه تپه‌ماهوری و بیابانی میاندشت رسید؛ جایی که یوزپلنگ آسیایی، این میراث در خطر انقراض، گام‌های آرام خود را بر خاک داغ بیابان می‌گذارد.

شکاریان افزود: پوشش گیاهی خراسان شمالی نیز تنوعی چشمگیر دارد؛ از جنگل‌های انبوه و مرطوب هیرکانی با گونه‌هایی چون بلوط، ممرز، توسکا و افرا گرفته تا جنگل‌های اورس در نواحی مرتفع و خشک، و بوته‌زارهای غنی از گیاهان دارویی مانند آویشن، بومادران، گل گاوزبان، کتیرا، زیره و شیرین‌بیان در دشت‌ها و کوهپایه‌ها.

وی تاکید کرد: این تنوع زیستگاهی، بستری مناسب برای حضور و زیست گونه‌های ارزشمند جانوری نیز فراهم کرده است، حضور همه هشت گونه گربه سان ایران در خراسان شمالی مؤید این نکته است که این سرزمین با طبیعت بکر و بی بدیل باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی بیان کرد: خراسان شمالی، با چنین ظرفیت بی‌نظیری در حوزه تنوع زیستی، نه‌تنها شایسته حفاظت و پاسداری است، بلکه می‌تواند الگویی الهام‌بخش برای توسعه پایدار و تعامل همدلانه انسان و طبیعت در سراسر کشور باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha