به گزارش ایسنا، این بسته به عنوان یک منبع کارآمد و منظم، شامل آخرین اخبار، تصاویر، گزارشها و تحلیلها اعضای دولت میباشد. با ما همراه باشید تا از فعالیتهای دولت مطلع شوید.
گزارش اخبار مرتبط با فعالیتهای مسعود پزشکیان رئیس جمهور در ۲۴ ساعت گذشته را می توانید در این لینک مرور کنید.

عارف: به قانون، قداست الهی ندهیم
محمدرضا عارف معاون اول رئیسجمهور عصر چهارشنبه در مراسم گرامیداشت یکصدمین سالگرد آییننامه رانندگی در ایران با اشاره به اهمیت بازنگری مداوم در قوانین با توجه به تغییرات اجتماعی گفت: قوانین باید پویایی خود را حفظ کنند و به قانون قداست الهی ندهیم چرا که دست نوشته انسان است و اگر به نتیجه رسیدیم که یک بند قانونی کمککننده نیست باید اصلاح شود و ارزیابی مستمر از قوانین داشته باشیم.
وی همچنین تاکید کرد: قوانین راهنمایی و رانندگی تنها ابزار حرکت و رفت و آمد منظم وسایل نقلیه نیست بلکه چهارچوبی برای نظم عمومی، حفظ جان انسانها و افزایش اعتماد عمومی در سطح شهرها است و قوانین باید موثر و شفاف با برخورد منصفانه و نظارت دقیق برای زندگی روزمره باشد.
معاون اول رئیس جمهوری: اخلاقمداری و حسنخلق شهید امیر عبداللهیان زبانزد بود
محمدرضا عارف معاون اول رئیسجمهوری در اولین سالگرد شهدای خدمت با حضور در منزل شهید امیر عبداللهیان با همسر و فرزندان وزیر امور خارجه فقید کشورمان دیدار و گفت وگو کرد و با اشاره به ویژگیهای اخلاقی شهید امیر عبداللهیان گفت: حسنخلق، اخلاقمداری و اخلاص از مهمترین و برجستهترین ویژگیهای شخصیتی شهید امیر عبداللهیان بود که در نهایت توفیق شهادت نصیب او شد.

حضرتی: حل مسائل اقتصادی بدون رفع گرههای بینالمللی ممکن نیست
الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاعرسانی دولت در ششمین همایش و جشنواره ملی حاتم (حمایت از تولید) با تاکید بر ضرورت توجه به ساختار اقتصادی و رفع موانع سیاست خارجی، مهمترین و فوریترین اولویت کشور را ایجاد همبستگی اجتماعی و بازسازی اعتماد عمومی دانست و گفت: اقتصاد با سرمایهگذاری شکل میگیرد و این سرمایهگذاری نیازمند امنیت، ثبات و اعتماد به بخش خصوصی است.
وی همچنین اظهار کرد: مهمترین مسئله امروز ایران از نگاه اقتصاددانان، صاحبنظران و افکار عمومی، مسائل اقتصادی مانند تورم، گرانی، بیکاری و مسکن است. اما حل این مشکلات، بدون اصلاح در سیاست خارجی و رفع گرههای بینالمللی ممکن نیست.

سخنگوی دولت اعلام کرد: جزئیات نشست مشترک استانداران و اقلیم کردستان با حضور پزشکیان
فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس از برگزاری نشست مشترک استانداران ایران و اقلیم کردستان با حضور رئیسجمهوری خبر داد و اعلام کرد: در راستای تعمیق و گسترش دیپلماسی همسایگی و استفاده از ظرفیت استانهای مرزی، امروز جلسهای با حضور رئیسجمهور و ۴ استاندار از اقلیم کردستان عراق و سه استاندار آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه برگزار شد. در این نشست مقررشد نقشه توسعه پایدار منطقه تهیه شود. دکتر پزشکیان در این دیدار بر گسترش روابط بازرگانی، اقتصادی و علمی استانهای مرزی تاکید کردند.

افتتاح ۵۳ پروژه ارتباطی استان اردبیل با حضور وزیر ارتباطات
سید ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسهی شورای اداری استان اردبیل به صورت ویدئوکنفرانسی ۵۳ پروژه ارتباطی استان اردبیل با اعتباری بالغ بر ۵ هزار میلیارد ریال را افتتاح کرد.
وزیر ارتباطات در این جلسه با بیان اینکه «در مسئله ایران دیجیتال، برنامهریزی شده که یک میلیون نفر آموزش داده شوند که بخشی از یک میلیون نفر جامعه هدف دانش آموزان خواهند بود»، اظهار کرد: بیش از ۶۰ هزار نفر از دانش آموزان استان اردبیل در این پروژه، جامعه هدف هستند.
وی همچنین با تاکید بر اینکه به همان میزان که کد ملی در کشورمان مهم است، کد پستی زمینها هم اهمیت بالایی دارد، گفت: متاسفانه به این مسئله توجه لازم صورت نگرفته است و شخص رئیس جمهور هم پیگیر این موضوع هستند.

هشدار عراقچی درباره «اشتباه بزرگ» اروپا
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه در گفتوگو با یک رسانه سعودی درباره تهدید اروپاییها به فعالسازی مکانیسم ماشه و احیای تحریمهای سازمان ملل علیه ایران گفت: وضعیتی که در آن قرار داریم به هیچ وجه تقصیر ایران نیست، تقصیر آمریکاست که از برجام خارج شد و تقصیر کشورهای اروپایی است که نتوانستند بیرون رفتن آمریکا را جبران کنند. ما چه کاری کردیم؟ ما همچنان به تعهدات خودمان پایبند بودیم ولی وقتی که آنها نتونستند انتفاع اقتصادی ایران را تامین کنند، ما هم تعهدات خودمان را کاهش دادیم؛ بنابراین الان تهدید ایران به استفاده از مکانیزم ماشه یک تهدید کاملا غیر منطقی است و هیچ وجه حقوقی و سیاسی ندارد و از نظر ما یک اشتباه بزرگی است اگر که اروپا به دنبال این اقدام برود و مسلما تبعات این اقدام را اروپا باید قبول کند. ما قبلا در این خصوص با اروپاییها صحبت کردیم که اگر به چنین اقدامی دست بزنند، تبعاتی خواهد داشت که اروپا باید مسئولیت آن تبعات را قبول کند.
رایزنی سفیر جدید ایران در ونزوئلا با وزیر امور خارجه
علی چگنی سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در ونزوئلا در آستانه عزیمت به محل ماموریت خود، با سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه دیدار کرد. در این دیدار سفیر جدید ایران در ونزوئلا گزارشی از وضعیت روابط دوجانبه تهران-کاراکاس و برنامه پیشنهادی برای تحکیم روابط در همه حوزههای مورد علاقه طرفین را ارائه کرد.
وزیر امور خارجه نیز با اشاره به اهمیت روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بولیواری ونزوئلا، بر ضرورت تلاش برای تقویت و گسترش بیش از پیش روابط بهویژه در زمینههای اقتصادی و تجاری تاکید کرد.
آغاز اولین نشست منطقهای دیپلماسی استانی با حضور عراقچی در شیراز
افتتاحیه اولین نشست منطقهای دیپلماسی استانی در شیراز با حضور سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه و محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد. در این نشست طی امروز و فردا در شیراز برگزار میشود، سفرا و سرکنسولهای ایران در کشورهای حاشیه خلیج فارس و عراق و استانداران استانهای جنوب شرقی کشور حضور دارند.
وزیر امور خارجه: عجلهای برای رابطه با سوریه نداریم
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه در گفتوگو با رسانه الشرق عربستان با بیان این که «خوشحالیم تحریمهای آمریکا علیه مردم سوریه برداشته شده است»، عنوان کرد: امیدواریم که سوریه به سمت آرامش بیشتر، وحدت سرزمینی بیشتر، خاتمه اشغال رژیم صهیونیستی و وحدت تمامی اقوام حرکت کند.
وی با اشاره به آخرین تحولات سوریه خاطرنشان کرد: در حال حاضر روابط بین تهران و دمشق وجود ندارد، ما هم عجله ای برای روابط نداریم.
عراقچی: موفقیت در خنثیسازی تحریمها، تحریمکنندگان را ناامید و در مذاکرات به ما کمک میکند
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه در نخستین اجلاسیه منطقهای دیپلماسی اقتصادی در شیراز با اشاره به تحریمهای موجود علیه کشور، بیان کرد: یکی از موانع مهم، تحریمهاست. وظیفه وزارت خارجه تلاش برای رفع تحریمهاست، اما رفع موانع فقط تحریم نیست. خنثیسازی و دور زدن تحریمها وظیفه خود ماست.
وی افزود: هر چقدر در خنثیسازی تحریمها، موفقتر باشیم، تحریمکنندگان ناامید میشوند و این به ما در مذاکره کمک میکند. اگر مطمئن بودند که تحریمها ما را به زانو درمیآورد، مذاکره نمیکردند. مقاومت مردم ایران و توانایی تجار و بازرگانان ما باعث شد تحریمها اثر فلجکننده نداشته باشند.
در نامه وزیر امور خارجه به سازمان ملل تاکید شد: اتخاذ تدابیر ویژه برای حفاظت از تاسیسات و مواد هستهای
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه طی نامهای خطاب به دبیرکل سازمان ملل متحد و رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد و مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی بر ضرورت اتخاذ تدابیر ویژه برای حفاظت از تاسیسات و مواد هستهای تاکید کرد.
وی در این نامه ضمن هشدار نسبت به تبعات و پیامدهای هرگونه ماجراجویی از سوی رژیم صهیونیستی و سهیم بودن مسوولیت حقوقی دولت آمریکا در آن تاکید کرده است: جمهوری اسلامی ایران طبق حقوق بینالملل، تمام اقدامات لازم را برای محافظت و دفاع از شهروندان، منافع و تأسیسات خود در برابر هرگونه اقدام تروریستی یا خرابکارانه انجام خواهد داد. ایران همانند گذشته قویاً نسبت به هرگونه ماجراجویی رژیم صهیونیستی اسرائیل هشدار میدهد و به هرگونه تهدید یا عمل متخلفانه توسط این رژیم، قاطعانه پاسخ خواهد داد.

ظفرقندی: ایران آماده همکاری با لبنان در حوزه سلامت است
محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه هفتاد و هشتمین مجمع جهانی بهداشت در ژنو با وزیر بهداشت لبنان دیدار و در خصوص گسترش همکاری در زمینه های مختلف سلامت گفت وگو کرد. وی در این دیدار با بیان اینکه لبنان کشور دوست، برادر و مورد علاقه مردم ایران است، عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران آماده همکاری در زمینه های مختلف علوم پزشکی و حوزه سلامت است.
وزیر بهداشت همچنین به پیشرفت های ایران در حوزه داروسازی و تجهیزات پزشکی اشاره کرد و گفت: از مسئولان دارویی کشور شما دعوت می کنیم که به ایران سفر کنند و با ظرفیتهای دارویی کشورمان آشنا شوند تا بتوانیم همکاری نزدیک تری داشته باشیم.
همکاریهای ایران و اندونزی در زمینههای درمانی و دارو گسترش مییابد
محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت در حاشیه برگزاری هفتاد و هشتمین مجمع جهانی بهداشت در ژنو با بودی کونادی سادیکین وزیر بهداشت اندونزی دیدار کرد. در این دیدار طرفین بر گسترش همکاریهای دو کشور در حوزههای مختلف سلامت تاکید کردند.
وزیر بهداشت ایران در این دیدار با اشاره به سابقه همکاریهای دو کشور در حوزههای بهداشت درمان و دارو گفت: ما آمادگی داریم در حوزه پیوند کبد و کلیه، برگزاری نمایشگاهها و فورومهای مشترک دارویی و تجهیزات پزشکی و محصولات دانش بنیان همکاری داشته باشیم.
ملاقات وزیر بهداشت با دبیر کل سازمان جهانی بهداشت
محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت ایران و هیات همراه در حاشیه هفتاد و هشتمین مجمع جهانی بهداشت در ژنو با تدروس آدهانوم دبیر کل سازمان جهانی بهداشت دیدار و گفتوگو کردند. در این دیدار وزیر بهداشت ضمن تشکر از برقراری فرصت دیدار با هیأت ایرانی بعد از سه سال، از حمایتهای دبیر کل و سازمان جهانی بهداشت در دوران همهگیری کرونا تشکر کرد.
وی همچنین با اظهار تأسف عمیق و نگرانی از شرایط بحرانی و غمبار مردم و کودکان در غزه و کمبود غذا و دارو و تخریب زیر ساخت های بهداشتی و درمانی، از مواضع شفاف و بسیار متین دبیر کل سازمان جهانی بهداشت در باره وضعیت انسانی اسفبار مردم غزه تقدیر کرد و خواستار حمایت گسترده از مردم غزه شد.

دیدار وزیر دفاع ایران با نخستوزیر ارمنستان
امیر سرتیپ عزیز نصیرزاده وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در جریان سفر رسمی خود به ایروان، با نیکول پاشینیان نخستوزیر ارمنستان دیدار و گفتوگو کرد. وی در این دیدار پیام گرم مسعود پزشکیان رئیسجمهوری اسلامی ایران را به نخستوزیر ارمنستان ابلاغ کرد و با تأکید بر علاقهمندی جمهوری اسلامی ایران به توسعه همکاریهای چندجانبه با جمهوری ارمنستان، از حمایت قاطع ایران نسبت به حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور سخن گفت.
نیکول پاشینیان نیز با ابراز خرسندی از سفر وزیر دفاع ایران، توسعه سریع روابط تهران ـ ایروان را مبتنی بر منافع طبیعی دو کشور دانست و بر اراده سیاسی طرفین برای گسترش و تعمیق همکاریها تأکید کرد.
وزیر دفاع: ایران بر موضع خود درباره تغییر نکردن مرزها در قفقاز جنوبی، پایبند است
امیر سرتیپ عزیز نصیرزاده وزیر دفاع در دیدار با آرمن گریگوریان، دبیر شورای امنیت ملی جمهوری ارمنستان با تأکید بر اهمیت ویژه این کشور در سیاست همسایگی ایران، گفت: سیاست اصولی دولت جمهوری اسلامی ایران بر تقویت روابط با کلیه همسایگان از جمله ارمنستان، استوار است و هیچ مانعی نمیتواند در این راهبرد خللی وارد کند.
وی همچنین با تأکید بر اینکه ایران بر موضع خود درباره تغییر نکردن مرزها در قفقاز جنوبی، پایبند است، عنوان کرد: ایران و ارمنستان میتوانند در برخی زمینهها مکمل یکدیگر باشند و به رشد و پیشرفت متقابل کمک کنند.

ایران و چین تبادلات تجارب کشاورزی را گسترش میدهند
غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی در دیدار زونگ پیوو سفیر جمهوری خلق چین در تهران، بر تقویت روابط دوجانبه در بخش کشاورزی به ویژه حوزه انتقال دانش، تجربه و فناوری تاکید کرد و گفت: ایران و چین تجارب ارزشمندی در زیربخشهای مختلف کشاورزی دارند که میتوان در زمینه تبادل آن با یکدیگر همکاری کنند. وی همچنین با اشاره به حضور فعال جمهوری اسلامی ایران در برنامه ها و فعالیتهای بخش کشاورزی سازمان شانگهای، آمادگی کشورمان را برای برگزاری موفقیت امیز اجلاس وزرای کشاورزی سازمان شانگهای که قرار است در مردادماه سالجاری در پکن برگزار شود، ابراز داشت.
سفیر جمهوری خلق چین در تهران نیز در این دیدار گفت: روابط جمهوری اسلامی ایران و چین در بخش کشاورزی در سطح مطلوبی قرار دارد و هم اکنون چین به عنوان یکی از مقاصد عمده صادرات محصولات کشاورزی ایران به شمار می آید. وی همچنین آمادگی کشورش برای گسترش افق های همکاری فنی و اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران در حوزه های مختلف بخش کشاورزی را ابراز داشت.

وزیر صمت: مس؛ عنصر درآمدزا و راهبردی برنامه هفتم در صنعت و معدن
سیدمحمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست شورای مدیران شرکت ملی مس، سرمایهگذاری و توسعه مس و فلزات گرانبها را از اهداف راهبردی صنعت و معدن دولت چهاردهم اعلام کرد و گفت: ارزشافزوده فلزات رنگی و گرانبها، اقتضای سرمایهپذیری و توسعه را نسبت به دیگر صنایع مادر برای بخش صنعت و معدن فراهم ساخته است و از این رو برنامههای راهبردی وزارت صنعت و معدن معطوف به گسترش تولید این صنایع است.
اتابک: اولویت اشتغال در معادن با بومیان ساکن در منطقه است
سیدمحمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت در جریان سفری یکروزه به زنجان در جلسه بررسی مشکلات معدن انگوران و منطقه انگوران - دندی حضور یافت، اظهار کرد: این معدن یک ظرفیت قدیمی و بسیار ارزشمند برای کشور است که فرآیند استخراج و سرمایهگذاری روی آن انجام شده است؛ بنابراین در گام نخست باید به این نکته توجه کنیم که معدن، خود یک مزیت بزرگ برای استان است. اکنون باید تلاش کنیم این مزیت به مزیتهای بیشتری تبدیل شود تا بتوان شرایط کاری و اقتصادی را به نحوی پیش برد که مردم منطقه نیز از آن منتفع شوند.
وی همچنین با تاکید بر اینکه اشتغال بومی باید تعریف دقیق و مشخصی داشته باشد، گفت: اولویت با کسانی است که در منطقه ساکن هستند؛ طبق تعریف وزارت کشور، کسی که پنج سال در یک منطقه زندگی کرده، بومی تلقی میشود، نه فردی که بهتازگی از استان یا منطقه مجاور آمده است.

مومنی: سوم خرداد نقطه عطفی در تاریخ دوران دفاع مقدس بود
اسکندر مومنی وزیر کشور در آئین تقدیر از دستاندرکاران دومین کنگره ملی شهدای استان مازندران با اشاره به نقش لشکر ۲۵ کربلا در دوران دفاع مقدس، گفت: همبستگی و وفاق مردم مازندران در دوران دفاع مقدس بینظیر بوده است و همانطور که رهبری فرمودند، این لشکر قوی و خطشکن بوده و در تمام عملیاتهای دفاع مقدس نقش محوری ایفا کرده است.
وی ادامه داد: سوم خرداد نقطه عطفی در تاریخ دوران دفاع مقدس بود که شکست دشمن بعثی در این روز تاریخی روشن شد.
بررسی موضوع پسماند مازندران با حضور وزیر کشور
اسکندر مومنی وزیر کشور در جریان سفر به مازندران، پس از بازدید از کارخانه زباله سوز ساری به منظور بررسی وضعیت موجود پسماند در استان درجلسهای که با حضور مسئولان استان در استانداری برگزار شد، با بیان اینکه «لازم است برای کل استان یک برنامه با جزئیات منطبق با پهنههای شهری تدوین شود»، اظهار کرد: باید برای ساماندهی پسماند برنامه کامل از سوی استان ارائه شود تا وظایف، زمانبندی و بودجه استان تعیین شود.

وزیر میراث فرهنگی: ایران را باید از دل روستاها دوباره شناخت
سیدرضا صالحیامیری وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مراسم افتتاح اولین جشن ملی بومگردیهای ایران در کرمان با اشاره به جایگاه کرمان در تاریخ و تمدن ایران گفت: این سرزمین، فقط مجموعهای از بناها و آثار نیست. اینجا سرزمین شرافت و هویت ایرانی است. هر بار که به کرمان آمدهام، با یافتهای جدید روبرو شدهام. باور دارم اگر هر هفته به این استان سفر کنیم، باز هم از دل خاک آن، تمدنی تازه رخ خواهد نمود. اینجا شهری نیست؛ تاریخ مجسم است. استانی که بم را دارد، شهری که شهربابکش بیش از ۱۰ هزار سال قدمت دارد، استانی که شهداد و کویرش، با کهکشان شب، دلها را روشن میکند.
وی با تأکید بر اهمیت بومگردی گفت: بومگردی را نباید فقط یک حرفه یا صنعت دید. بومگردی بخشی از هویت ایرانی است. این فضاها کانونهای تبادل فرهنگیاند؛ بین ایرانیان با یکدیگر و بین ایران و جهان. در یک خانه بومگردی، همه چیز زنده است؛ پوشاک، خوراک، زبان، صنایعدستی، آداب و رسوم و ...؛ بومگردی یعنی زندگی، یعنی بازتولید فرهنگ.
وزیر میراث فرهنگی همچنین عنوان کرد: ما در پهنهای زندگی میکنیم که هر وجبش تاریخ است. این سرزمین، دیار عشق و مهربانی، دیار رازها و روایتهاست؛ بیایید ایران را از دل روستاهایش دوباره بشناسیم.
افشین خبر داد: سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیوندلاری دولت چهاردهم در حوزه هوش مصنوعی

حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در جلسه قراردادهای همکاری شرکتهای خصوصی در زمینه سکوی ملی هوش مصنوعی اعلام کرد: زمانی که مسؤلیت این حوزه را بر عهده گرفتم کمتر از یک میلیون دلار در حوزه هوش مصنوعی سرمایه گذاری شده بود و در این مدت بیش از ۲۰۰ میلیون دلار در این حوزه سرمایه گذاری شده است و به زودی این عدد افزایش نیز خواهد یافت.
وی همچنین با بیان اینکه حمایت های معاونت علمی در حوزه سکوی هوش مصنوعی شامل چند لایه می شود، یکی از لایه های حمایتی این معاونت را لایه کاربرد دانست و گفت: ما در حوزه هوش مصنوعی تلاش کردهایم زیرساختهای اولیه را ایجاد کرده و گسترش دهیم. اگرچه در برخی بخشها با آزمون و خطا مواجه بودیم، اما مسیر کلی توسعه این فناوری بهدرستی پیش میرود.

رئیس سازمان محیط زیست به روسیه سفر کرد
شینا انصاری معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست برای شرکت در یازدهمین کنگره جهانی محیط زیست وارد سنپترزبورگ شد. وی در بدو ورود به سنپترزبورگ با اشاره به اهمیت برگزاری این اجلاس و نشستهای تخصصی آن گفت: در کنار اجلاس کل، چهار نشست تخصصی از جمله «نشست دریای خزر»، «بریکس و توسعه پایدار زیستمحیطی»، «زنان و توسعه پایدار» و «اکولوژی شهرهای بزرگ» همزمان برگزار میشود.
هشدار انصاری درباره کاهش سریع سطح آب دریای خزر
شینا انصاری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در نشست تخصصی «تغییرات اقلیمی، بحران خزر و همبستگی منطقهای» در سنپترزبورگ روسیه که با حضور وزرای محیط زیست کشورهای ساحلی خزر، سفیر ایران و هیاتهای کارشناسی کشورهای حاشیه دریای خزر برگزار شد، گفت: آمارها نشان میدهد که سطح آب خزر با سرعتی هشداردهنده در حال کاهش است، بهطوری که پیشبینی میشود تا سال ۲۰۵۰ ممکن است تا ۱۸ متر دیگر از عمق آن کاسته شود.
انتهای پیام
نظرات