• پنجشنبه / ۱ خرداد ۱۴۰۴ / ۲۱:۱۱
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1404030100424
  • خبرنگار : 50040

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مطرح کرد

خواص دارویی بلوبری؛ سیاه گیله گیلان

خواص دارویی بلوبری؛ سیاه گیله گیلان

ایسنا/گیلان رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، سیاه گیله(نام گیلکی بلوبری) را یکی از گیاهان دارویی مهم و در معرض خطر انقراض در ایران دانست و گفت: در طب سنتی ایران از دمکرده این میوه در کاهش قند، فشار خون و کلسترول استفاده می شود.

نخستین جشنواره ملی بلوبری عصر امروز پنجشنبه، اول خرداد از سوی سازمان جهادکشاورزی استان گیلان در بزرگترین مجتمع گلخانه‌ای ۲۰ هکتاری پرورش بلوبری ایران در شهرستان بندرانزلی برگزار شد.

صالح محمدی در حاشیه این مراسم و در گفت وگو با ایسنا، گیاهان دارویی را یکی از منابع بسیار ارزشمند در گستره وسیع منابع طبیعی ایران دانست که در صورت شناخت علمی، کشت، توسعه و بهره برداری صحیح می توانند نقش مهمی در سلامت جامعه، اشتغالزایی و صادرات غیرنفتی داشته باشند.

وی با بیان اینکه تنوع آب و هوایی و شرایط اکولوژیکی مختلف باعث تنوع گیاهان دارویی در سراسر ایران شده است، افزود: خوشبختانه در سال های اخیر تلاش های زیادی برای شناخت همه جانبه گیاهان دارویی از نظر پراکنش آنها در ایران، شرایط اکولوژیک، استفاده های دارویی، نحوه استخراج و شناسایی مواد موثره، کشت و اهلی کردن، اصلاح گونه های مهم و... صورت گرفته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان سیاه گیله(نام گیلکی بلوبری) را یکی از گیاهان دارویی مهم و در معرض خطر انقراض در ایران دانست که از دیرباز در طب سنتی ایران استفاده می شده و تصریح کرد: با توجه به اثرات درمانی و خواص دارویی گیاه سیاه گیله، شناسایی و بررسی میزان ترکیبات موثره این گیاه دارویی و فواید کاربرد آن ها در درمان بیماری ها ضروری به نظر می رسد.

محمدی با اشاره به خواص دارویی سیاه گیله، ادامه داد: در طب سنتی ایران از دمکرده این میوه در کاهش قند، فشار خون و کلسترول استفاده می شود. سیاه گیله در درمان عفونت های باکتریایی مثانه به کار می رود و به علت داشتن ترکیبات آنتی اکسیدان سیانوزیدی به تشکیل مویرگ های قوی تر کمک می کند و موجب کاهش رشد سلول های سرطانی شده و در افزایش قدرت باروری مردان نیز به کار می رود.

وی با بیان این‌که بلوبری در چهار فصل سال در باغچه جلوه گری می کند، ادامه داد: میوه بلوبری به قطری حدود دو سانتیمتر یا کمتر و ابتدا به رنگ آبی روشن است. زمان رسیدن میوه ها نیز اوایل مردادماه است و رنگشان تا این زمان رفته رفته تیره تر و به سورمه ای مایل می شود. برگ های بلوبری بیضی شکل و حدود ۸.۵ سانتیمتر هستند و در فصل خزان به رنگ قرمز در می آیند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، با اشاره به ارتفاع ۱.۵ تا ۲.۵ متری درختچه بلوبری، اضافه کرد: امروزه ارقام زیادی از این گیاه تولید شده است که غیر از تفاوت در ارتفاع این ارقام، مهمترین تفاوت در زمان میوه دهی آنهاست. با کاشت ارقام متفاوت در کنار هم، می توان هم میزان محصول را افزایش داد و هم زمان برداشت را طولانی کرد.

وی کشت و توسعه بلوبری را یک فرصت جدید سرمایه گذاری در استان گیلان دانست و بیان کرد: تاکنون حدود ۱۰ رقم از گیاه بلوبری وارد استان شده که از میان این ارقام، دو رقم با شرایط جوی استان به عنوان ارقام سازگار انتخاب شده و در حال بهره برداری است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha