• جمعه / ۲ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۹:۳۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404030200670
  • خبرنگار : 71654

بسته اخبار علمی و دانشگاهی ایسنا

کاهش درد زانو با تحریک عصبی گوش/ستاره‌ای که در دل ستاره‌ای دیگر می‌چرخد

کاهش درد زانو با تحریک عصبی گوش/ستاره‌ای که در دل ستاره‌ای دیگر می‌چرخد

حوزه علم و دانشگاه امروز دوم خرداد شاهد اخبار گوناگونی بود که این گزارش به اختصار به آنها پرداخته است.

به گزارش ایسنا، برخی اخبار امروز سرویس علمی و دانشگاهی به اختصار در این گزارش آورده شده‌اند. برای مطالعه نسخه کامل خبر کافی است بر روی تیتر آبی‌رنگ آن کلیک کنید.

جامعه دانشگاهی در مواجهه با سختی‌ها و مصیبت‌ها باید امیدآفرین باشد

رئیس نهاد نمایندگی رهبری مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با تاکید بر نقش دانشگاهیان در تقویت امید و باور به وعده‌های الهی گفت: در مواجهه با سختی‌ها و مصیبت‌ها، جامعه دانشگاهی باید امیدآفرین باشد. ما وارثان مکتب امام و شهیدانیم، نباید به سستی، خمودگی و ناامیدی گرفتار شویم. حرکت و مجاهدت خستگی‌ناپذیر، شرط تحقق نصرت الهی است.

بدبینی اجتماعی از خانه آغاز می‌شود

آیا می‌شود نگاه بدبینانه مردم به جامعه فقط یک احساس شخصی باشد؟ این پرسش حالا پاسخی علمی دارد. پژوهشی تازه نشان می‌دهد که نوع روابط درون خانواده و جایگاه اجتماعی افراد در این زمینه نقش دارند.

جستجوگر گوگل با هوش مصنوعی پُرتوان می‌شود

مدل جدید «هوش مصنوعی» گوگل برای جستجو، «جمینای»(Gemini) را با حداکثر توان به کار می‌گیرد.

اعتصاب غذای دانشجوی دانشگاه آمریکایی برای غزه

یک دانشجوی دانشگاه کالیفرنیا، لس‌آنجلس، به دلیل اعتصاب غذا برای مردم غزه در بیمارستان بستری شد.

کشف حیرت‌انگیز ستاره‌ای که در دل ستاره‌ای دیگر می‌چرخد!

دانشمندان یک منظومه ستاره دوتایی نادر کشف کرده‌اند که در آن یک ستاره درون ستاره دیگر می‌چرخد و تنها ۱۶ تا ۸۴ نمونه دیگر از این منظومه‌های عجیب و غریب ممکن است در کل کهکشان ما وجود داشته باشد.

دولت ترامپ ثبت‌نام دانشجویان بین‌المللی دانشگاه هاروارد را متوقف کرد

دولت ترامپ اعلام کرده است که توانایی دانشگاه هاروارد برای پذیرش دانشجویان بین‌المللی را متوقف کرده و به دانشجویان بین‌المللی فعلی در این دانشگاه هم دستور داده که یا به دانشگاه دیگری منتقل شوند یا وضعیت قانونی خود را از دست بدهند.

کاهش درد زانو ناشی از آرتروز با تحریک یک عصب در گوش

یک مطالعه جدید نشان داده است که استفاده غیرتهاجمی از تحریک الکتریکی عصب واگ از طریق گوش، در کاهش درد زانوی مرتبط با آرتروز ایمن و مؤثر است. این روش، دریچه‌ای به سوی درمان‌های نوآورانه و بهبوددهنده کیفیت زندگی می‌گشاید.

بازکاربردیابی دارو برای درمان اندومتریوز

«بازکاربردیابی دارو با استفاده از محاسبات کامپیوتری و آزمایشگاهی به منظور درمان اندومتریوز» طرح پسادکتری سوده مهدیان است که با راهنمایی مریم شاه‌حسینی و حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام داده است.

با این لنز جدید با چشم بسته هم می‌توان دید!

در گامی بزرگ به سوی فناوری پوشیدنی فرابشری، محققان لنزهای تماسی را توسعه داده‌اند که به موش‌ها و انسان‌ها اجازه می‌دهد بدون نیاز به هیچ منبع تغذیه‌ای، مادون قرمز را ببینند.

«نشان خواجه ‌نصیرالدین طوسی» در انتظار قهرمان سیزدهمین دوره مناظرات دانشجویی

رئیس سازمان دانشجویان ایران گفت: مرحله کشوری مسابقات مناظرات دانشجویی، با حضور ۱۶ گروه ۴ نفره دانشجویی برگزیده مرحله منطقه‌ای، از یکشنبه ۴ تا ۶ خردادماه در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار خواهد شد و گروه برگزیده، نشان «خواجه‌نصیرالدین طوسی»، فیلسوف گفت‌وگو و اندیشمند برجسته ایرانی را دریافت خواهد کرد.

فراخوان طراحی و پیاده‌سازی دستیار هوشمند مالیاتی

فراخوان طراحی و پیاده‌سازی دستیار هوشمند مالیاتی به همت ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان دیجیتال، اتصال‌پذیری و ارتباطات معاونت علمی و با همکاری سازمان امور مالیاتی کشور منتشر شد.

پوشش‌های نانوساختار ایرانی بر پیکر آلومینیوم

شرکت آلومینیوم البرز پاسارگاد با توسعه دو فناوری نوین پوشش آندایز نانوساختار، آلومینیوم‌هایی مقاوم در برابر سایش، خوردگی و با قابلیت چاپ نفوذی تولید کرده است.

هوش مصنوعی جدید تولید تصویر گوگل می‌تواند بنویسد

«هوش مصنوعی» جدید تولید تصویر گوگل موسوم به «Imagen ۴» به تازگی عرضه شده است و می‌تواند متن نیز تولید کند.

انتشار مقاله استاد دانشگاه شریف در معتبرترین مجله آکادمی ملی علوم آمریکا

مقاله دکتر علی اسفندیار، عضو هیات علمی دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف و تیم تحقیقاتی همراهش، در معتبرترین مجله آکادمی ملی علوم آمریکا PNAS منتشر شد.

رقابت دانش‌بنیان ایرانی با غول‌های جهانی/ تشخیص ۵۰ بیماری متابولیک فقط با یک کیت

مدیرعامل یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان از تولید کیتی خبر داد که می‌تواند با نمونه‌های آلمانی و آمریکایی رقابت کند و ۵۰ بیماری متابولیک نوزادان را شناسایی کند.

ساخت یک نیمه‌رسانای جدید در مقیاس نانو با ویژگی‌های قابل تنظیم

یک گروه پژوهشی بین‌المللی، یک نوع جدید از نیمه‌رسانای ابتدایی را در مقیاس نانو با ویژگی‌های الکترونیکی قابل تنظیم ساختند.

چت‌جی‌پی‌تی، برای دانشگاه‌ها فرصت است یا تهدید؟!

در دنیای امروز، فناوری‌های هوشمند هر روز بیشتر وارد زندگی ما می‌شوند و آموزش هم از این موج عقب نمانده است. اما استفاده از این ابزارها، با تمام مزایایی که دارند، همیشه ساده و بی‌دردسر نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha