رضا وثیق در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه امروزه در مسیر رفع ناترازیهای تولید و مصرف انرژی، توجه به توسعه نیروگاههای خورشیدی و انرژیهای پاک معطوف شده، درباره دلایل این تغییر دیدگاه، اظهار کرد: در کنار الزامات بینالمللی، یک دلیل مهم مربوط به مسائل زیست محیطی است. چرا که در کشور عمده تولید انرژی و توان الکتریکی از طریق سوختهای فسیلی است که به تبع، آلودگیهای زیست محیطی را به دنبال دارد.
وی ادامه داد: سوختهای فسیلی در واقع سرمایههای حال و آینده کشور در بخش نفت و گاز هستند که در حال حاضر در کشور به توان حرارتی با راندمان نامناسب تبدیل میشود.
وثیق افزود: با اشاره به ناترازی در بخش انرژی، یادآور شد: این ناترازی باید در قالب توسعه نیروگاهها، مدیریت مصرف و رسیدن سطح تولید به مصرف جبران شود.
وی با بیان اینکه دستیابی به تراز انرژی و مدیریت مصرف در کشور در قالب طرحهای زیادی قابل اجراست، افزود: یک گزینه توسعه نیروگاههای سوخت ترکیبی یا گازی و نیروگاههای اتمی است که هر دو به دلیل اینکه تحت تاثیر تحریمها هستند، توسعه آن با مشکلات و محدودیتهایی همراه است.
وثیق ادامه داد: میتوانیم نیروگاههای برقآبی را توسعه دهیم که این امر هم با توجه به مشکلات تامین آب به نظر میرسد راه حل موفقی نباشد. بنابراین شرایط، استفاده از نیروگاه های خورشیدی و انرژیهای تجدیدپذیر مثل انرژیهای بادی، زمین گرمایی و بایو گاز به عنوان یک راه حل اجتناب ناپذیر ولی درست منطقیتر هستند.
وی با بیان اینکه کشور چین بالای ۹۵ درصد کل پنلهای خورشید دنیا را تامین میکند، افزود: خوشبختانه ارتباط تجاری خوبی با این کشور داریم. از این رو میتوانیم با استفاده از این امتیاز توسعه نیروگاههای خورشیدی را در کشور سرعت ببخشیم.
مدیر بازار برق شرکت توزیع برق عنوان کرد: در دنیا به انرژیهای تجدیدپذیر به عنوان یک مسیر مشخص و قطعی در بخش توسعه صنعت برق نگاه میشود، بنابراین صرفا در کشور ما اجرا نمیشود و در تمام کشورها به عنوان یک اولویت اول در آمده است.
وی اظهار کرد: در استان البرز در بخشهای مختلف با توجه به مشوقها، امتیازات و ساز وکارهایی که وجود دارد به سمت ایجاد و توسعه نیروگاههای خورشیدی در حال حرکت هستیم.
وثیق با اشاره به ظرفیتهای پیشبینی شده در بخشهای مختلف استان، گفت: بر اساس الزام ماده ۱۶، شرکتهای بزرگ دانش بنیان باید در یک بازه زمانی پنج ساله پنج درصد انرژی مصرفی خود را تجدیدپذیر کنند. خوشبختانه در استان یک ظرفیت ۱۲۲ مگاواتی فعال در این بخش داریم و صنایع بزرگ استان در این مجموعه قرار گرفته و بحث نیروگاهی را در صنعت پیش میبرند.
وی گفت: در بخش اداری هم، قانون گذار طبق ماده پنج خدمات کشوری ابلاغ کرده که ادارات موظف هستند ۲۰ درصد انرژی مصرفیشان را تجدید پذیر کنند. در این بخش هم یک ظرفیت معادل ۲.۴ مگاواتی در استان داریم.
وی ادامه داد: در حال حاضر در بخش اداری یک مگاوات در استان در قالب اعتباری که تخصیص داده، فعال شده و امیدواریم در سال جاری با تامین اعتبار به تمام این ظرفیت دست پیدا کنیم.
مدیر بازار برق شرکت توزیع برق البرز تصریح کرد: گروهی از مشترکین پرمصرف هستند و چهار برابر الگو، در هر دوره مصرف دارند. این مشترکین بر اساس الزام قانونی، بابت مازاد مصرف خود باید نیروگاه خورشیدی بسازند و یا اینکه باید برق مورد نیازشان را از نیروگاههای خورشیدی بخرند. در این بخش هم یک ظرفیت ۲.۹ مگاواتی برای توسعه نیروگاههای خورشیدی پیش بینی شده است.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیت ۱.۰۶ مگاواتی تولید برق خورشیدی در بخش تجاری استان گفت: موضوع دیگر مشترکین پرمصرف تجاری و مگامالها هستند که بالای ۵۰۰۰ کیلووات ساعت انرژی مصرف میکنند و باید به سمت ایجاد نیروگاههای انرژیهای تجدیدپذیر حرکت کنند.
وی بیان کرد: در بخش کشاورزی هم قانونگذار قوانینی تعیین کرده که بر اساس آن شش ساعت در روز در قالب خاموشی باید مصرف خود را مدیریت کنند. اما یک امتیاز هم قائل شده، مبنی بر اینکه اگر ۸۰ درصد برق مصرفیشان را نیروگاه خورشیدی یا تجدیدپذیر احداث کنند، از این شش ساعت معاف خواهند شد.
وی افزود: همچنین میتوانند مازاد برق تولیدی را فروخته و برگشت سرمایه داشته باشند. در این بخش هم ظرفیت ۲.۷ مگاواتی تولید انرژی خورشیدی پیش بینی شده که در حال توسعه است.
وثیق ادامه داد: علاوه بر این تسهیلات حمایتی برای خانوارهای تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد در نظر گرفته شده، که در قالب آن میتوانند نیروگاه خورشیدی احداث کرده و از محل درآمد آن اقساط خود را پرداخت کنند و صاحب نیروگاه باشند. در این بخش هم در حال حاضر ۲.۴ مگاوات پروژه تعریف شده و در حال اجرا است.
وی ادامه داد: علاوه بر این موارد، دو پروژه بزرگ در رده نیروگاههای دولتی در حال اجرا داریم که یک پروژه در اشتهارد و دیگری نیروگاه ۹۳ مگاواتی است.
وثیق گفت: سرمایه گذاران زیادی به دلیل مشوقهای مالی تمایل به سرمایهگذاری و احداث نیروگاه خورشیدی در استان دارند که باعث شده ظرفیت مناسبی معادل ۱۵۴۰ مگاوات در استان ایجاد شود.
وی خاطر نشان کرد: در مجموع ۱۷۶۷ مگاوات در قالب برنامههای کوتاه مدت و میان مدت سه ماهه در استان البرز به واسطه شناسایی این ظرفیتها در بخشهای مختلف تعریف شده تا با احداث و توسعه نیروگاههای خورشیدی، تولید برق افزایش یافته و وارد شبکه توزیع شود.
انتهای پیام
نظرات