• شنبه / ۳ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۲:۲۷
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1404030301152
  • منبع : نمایندگی سمنان

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان مطرح کرد

بازار آب الگویی برای مدیریت پایدار / معامله ۴۰۰۰ مترمکعب آب در بازار آب سمنان

بازار آب الگویی برای مدیریت پایدار / معامله ۴۰۰۰ مترمکعب آب در بازار آب سمنان

ایسنا/سمنان رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان با اشاره به معامله شدن بیش از چهار هزار مترمکعب آب در بازار آب این استان، گفت: اجرای این طرح می‌تواند به الگویی موفق برای مدیریت پایدار منابع آب تبدیل شود.

حمید احسانی امروز سوم خرداد از موفقیت طرح بازار آب در استان خبر داد و اظهارکرد: از ابتدای اجرای این طرح تاکنون، کشاورزان سمنانی بیش از ۴۰۰۰ مترمکعب آب صرفه‌جویی‌شده را به بخش‌های مختلف فروخته‌اند. این میزان معادل تأمین آب شرب سالانه ۲۰۰۰ خانوار است و نشان‌دهنده اثربخشی طرح در مدیریت منابع آبی است. 

به گفته وی، طرح بازار آب با ایجاد انگیزه اقتصادی برای کشاورزان، آنها را به کاهش مصرف و افزایش بهره‌وری آب ترغیب کرده است. 

وی تأکید کرد: کشاورزان می‌توانند تا سقف ۱۰ درصد از حجم پروانه سالانه چاه خود را پس از صرفه‌جویی، در بازار آب به فروش برسانند. این مکانیسم ضمن حفظ الگوی کشت، به تقویت سفره‌های زیرزمینی کمک می‌کند، چرا که بخشی از آب صرفه‌جویی شده به طور دائم به آبخوان‌ها بازمی‌گردد.  

احسانی با اشاره به اثرات مثبت اجرای طرح، خاطرنشان کرد: در اجرای طرح بازار آب، با فروش آب صرفه‌جویی شده، نیاز صنایع به حفر چاه‌های جدید کاهش یافته است و از این طریق شاهد کاهش فشار بر منابع زیرزمینی خواهیم بود.  

وی با بیان اینکه در اجرای طرح بازار آب، درآمد حاصل از فروش آب، به بهبود معیشت کشاورزان منجر شده و از این طریق توانمندسازی کشاورزان نیز محقق می‌شود خاطرنشان کرد: توسعه کشاورزی پایدار از طریق افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی با استفاده از روش‌های نوین آبیاری توسط کشاورزان از دیگر مزایای اجرای طرح بازار آب در سمنان است.  

وی تصریح کرد: این طرح اکنون به صورت پایلوت در دشت سمنان و چهار محدوده مطالعاتی دیگر در حال اجراست و تاکنون دو معامله موفق در استان ثبت شده و دو کارگزاری نیز برای تسهیل فرآیندهای مالی و حقوقی افتتاح شده‌اند. 

احسانی اعلام کرد: هدف ما گسترش این طرح به تمام دشت‌های بحرانی استان است تا بتوانیم سالانه تا ۱۰ میلیون مترمکعب صرفه‌جویی آب را محقق کنیم.  

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان با اشاره به کاهش سالانه ۷۰ سانتیمتری سطح آب‌های زیرزمینی در استان، تأکید کرد: طرح بازار آب یکی از راهکارهای کلیدی برای مقابله با این بحران است. 

وی از نصب کنتورهای هوشمند روی ۸۵ درصد چاه‌های کشاورزی خبر داد که امکان پایش دقیق مصرف و جلوگیری از اضافه‌برداشت را فراهم کرده است. 

احسانی خواستار همکاری بیشتر صنایع و دستگاه‌های اجرایی شد و گفت: صنایع می‌توانند با خرید آب از کشاورزان، هم به توسعه پایدار کمک کنند و هم از جریمه‌های اضافه‌برداشت مصون بمانند. 

به گزارش ایسنا به نقل از روابط‌ عمومی شرکت آب منطقه‌ای سمنان، وی با بیان اینکه تجربه سمنان در طرح بازار آب می‌تواند به سایر استان‌های خشک کشور نیز تعمیم یابد تصریح کرد: با این حال، موفقیت نهایی منوط به تداوم حمایت‌های دولت و مشارکت فعال کشاورزان است.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha