• شنبه / ۳ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۳:۳۱
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1404030301233
  • خبرنگار : 50187

ورود بازرسی کل استان به وضعیت محصولات کشاورزی در جنوب کرمان

ورود بازرسی کل استان به وضعیت محصولات کشاورزی در جنوب کرمان

ایسنا/کرمان مدیرکل بازرسی استان با اشاره به اعزام بازرسان این نهاد به جنوب کرمان به منظور بررسی وضعیت سوءمدیریت در مراحل کاشت، برداشت و عرضه محصولات کشاورزی مانند پیاز، گوجه، هندوانه و... که سبب زیان کشاورزان، هدررفت منابع و جولان دلالان شده، گفت: بازرسی با قاطعیت و بدون اغماض از باب نظارت تامّه و قانونی با متخلفان مرتبط برخورد و علیه آنان اعلام جرم می‌کند.

دادخدا سالاری امروز سوم خرداد با اشاره به حضور نیروهای اداره کل بازرسی استان به جنوب کرمان اظهار کرد: هرساله شاهد هدررفت محصولات کشاورزی و زیان کشاورزان هستیم، در حالی که جهاد کشاورزی وظیفه اعمال حکمرانی مناسب، متناسب با وضعیت منابع آب و سایر الزامات، نیاز داخل، بازارهای هدف صادراتی و نیز شرایط کشاورزان را برعهده دارد.

وی تاکید کرد: با توجه به وضع مدیریت موجود، بیشتر تجارت سیاه تقویت شده، دلالان جولان داده و منافع را به جیب زده‌اند و کشاورزان هر روز متضرر و فقیرتر شده‌اند که سبب گرایش آنان به مشاغل کاذب و زیانبار و حتی جرائم امنیتی می‌شود.

سالاری با اشاره به ناکارآمدی سیاست‌های دولت در بخش کشاورزی در پیمان سپاری ارزی سنوات گذشته، انسداد صادرات با وجود مشکلات تحریم‌ها و رقابت شدید سایر کشورها برای از میدان بیرون راندن ایران در عرضه محصولات و ... تصریح کرد: ممنوعیت‌های نامناسب  و غیر کارشناسی صادراتی به بهانه بازار داخل سبب از بین رفتن بازارهای هدف کشاورزان در کشورهای همسایه شده به طوری که برخی کشورهای بعد از سال‌ها تامین محصولات به ویژه از جنوب کرمان، نیازشان را با فاصله بسیار بیشتر از دیگر کشورها از جمله ترکیه، اردن، مصر، اسپانیا تامین می‌کنند.

 مدیرکل بازرسی استان کرمان گفت: جهاد کشاورزی در توسعه صنایع جانبی و هدایت بهره‌برداران و سرمایه‌گذاران نیز ناکارآمد بوده و می‌بینیم با وجود هدررفت پیاز یا گوجه در جنوب کرمان، کشورهای دیگر پودر پیاز، پودر سیر و سایر محصولات فرآوری شده را تولید و به کشورهای بیخ گوش ما صادر می‌کنند چرا که در این بخش سیاست راهبردی اقتصادی درازمدت داشته و دارند و مثل ما تصمیمات خلق الساعه وجود ندارد.

وی با بیان اینکه مدیریت کاشت، داشت، برداشت و عرضه محصول با وزارت کشاورزی است و از سویی با کمبود شدید منابع آب نیز مواجه هستیم، تاکید کرد: در این شرایط جهاد یا نباید اجازه کاشت دهد، یا باید تمهید کند تا در صورت کاشت، شاهد چنین شرایطی مثل دور ریختن پیاز و گوجه نباشیم که با هزینه‌های گزاف به مرحله تولید رسیده‌اند.

سالاری با اشاره به جو روانی شکل گرفته در کشور ناشی از دورریخت پیاز در ماه‌های اخیر گفت: تصاویری ازخرید هزاران تن پیاز توسط دولت به قیمت ۵۶۰۰ تومان و رها کردن آنها در بیابان را شاهد بوده‌ایم که بی‌شک با مقصران برخورد جدی و قانونی خواهد شد چراکه منابع عمومی کشور نابود شده ‌و برای تولید همین پیاز مازاد و دور ریز که قریب ۹۰ هزار تن برآورد شده، با بررسی‌های اولیه ۱۸۴ میلیون مترمکعب آب، ۱/۵ میلیون لیتر سوخت و ۳۷۲۰ تن کود یارانه‌ای تلف شده است.

وی افزود: صرف نظر از قیمت خرید حمایتی توسط دولت که کفاف یک چهارم هزینه‌های کشاورز را نمی‌دهد، چنین شرایطی را در حکمرانی نمی‌توان تحمل کرد که یا کشاورز محصولش را نابود کند یا دولت پس از خریداری آن را از بین ببرد. در حالی که نیاز بازار به این محصول همچنان وجود دارد.

مدیرکل بازرسی استان کرمان با اشاره به اینکه دلالان و واردکننده‌گان در این بین سود کردند، افزود: امسال کشاورزان ورشکست شدند و حتما راه برای مافیای واردات و دلالی هموار خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha