• شنبه / ۳ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۴:۲۳
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1404030301292
  • خبرنگار : 51042

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تبیین کرد

راز شادابی پوست در فصل گرما

راز شادابی پوست در فصل گرما

ایسنا/فارس با ورود به فصل گرما، پوست ما بیش از هر زمان دیگری نیازمند توجه و مراقبت ویژه است. آفتاب سوزان، تعریق مداوم و تغییرات رژیم غذایی می‌تواند چالش‌هایی جدی برای سلامت و زیبایی پوست ایجاد کند.

در همین‌راستا نگین فاضل‌زاده، متخصص پوست‌و مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا به بیان راهکارهای جامع و کاربردی برای حفظ طراوت و سلامت پوست در روزهای بلند و گرم تابستان پرداخت.

تغذیه سالم

وی رژیم غذایی را عاملی حیاتی در سلامت پوست دانست و گفت: رژیم غذایی نقش مهمی در سلامت پوست دارد. یک رژیم غذایی سالم و متعادل می‌تواند به آبرسانی پوست، کاهش التهابات پوستی و محافظت در برابر آسیب‌های ناشی از نور خورشید کمک کند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز توصیه کرد: در فصل گرما، ترکیبات حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌های C، E و A  برای بهبود سد دفاعی پوست و پیشگیری از التهابات و آسیب‌های پوستی در رژیم غذایی گنجانده شود.

 فاضل‌زاده تصریح کرد: از جمله غذاهای حاوی آنتی‌اکسیدان و ویتامین‌های C و E می‌توان به میوه‌ها و سبزیجات، آجیل به‌ویژه گردو و بادام و چای سبز اشاره کرد. غذاهای غنی از ویتامین A شامل جگر، شیر، تخم‌مرغ و سبزیجات با برگ سبز تیره هستند.

وی افزود: همچنین، توصیه می‌شود که از مواد غذایی حاوی امگا ۳ (مثل ماهی) و زینک (مثل گوشت قرمز، مرغ، آجیل و حبوبات) جهت کاهش التهاب پوستی استفاده شود. همچنین برای جلوگیری از تشدید آکنه در فصل گرما توصیه می‌شود که مصرف قند و چربی محدود شود.

فاضل‌زاده همچنین با اشاره به اینکه گرما و تعریق می‌تواند باعث کم‌آبی پوست و ایجاد خشکی و التهاب شود، بر مصرف کافی آب در طول روز تاکید کرد.

محافظت در برابر نورخورشید

این متخصص پوست و مو، محافظت در برابر نورخورشید را از اصول اساسی مراقبت از پوست برشمرد و اظهار کرد: برای پیشگیری از آسیب‌های ناشی از نور خورشید توصیه می‌شود که ۲۰ دقیقه قبل از تماس با آفتاب از ضد آفتاب با SPF حداقل ۳۰ استفاده  و هر ۲ ساعت ضد آفتاب تمدید شود. 

فاضل‌زاده تصریح کرد: در هر بار استفاده باید یک تا دو بند انگشت کرم مصرف شود. سعی شود از ضد آفتاب وسیع‌الطیف که از هر دو اشعه UVA و UVB محافظت می‌کند، استفاده شود. در صورتی که تعریق زیادی دارید یا در آب شنا می‌کنید توصیه می‌شود که از ضد آفتاب مقاوم به آب استفاده کنید. 

وی افزود: علاوه بر ضدآفتاب توصیه می‌شود که از روش‌های محافظتی مثل کلاه، دستکش و عینک آفتابی نیز استفاده شود. 

فاصل‌زاده با اشاره به اینکه برای جلوگیری از آفتاب‌سوختگی و التهاب پوستی توصیه می‌شود که از میزان آب کافی در طول روز استفاده شود، بیان کرد: مرطوب‌کننده مناسب به‌طور مرتب استفاده  و میوه‌ها و سبزیجات در رژیم غذایی گنجانده شود همچنین در صورت ایجاد آفتاب‌سوختگی استفاده از کمپرس سرد و ژل آلوئه‌ورا می‌تواند به بهبود سریع‌تر آسیب پوستی کمک کند.

به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در صورت تماس طولانی‌مدت با نور خورشید معاینات منظم پوست از نظر سرطان‌های پوستی انجام شود.

درمان‌های خانگی

وی به برخی درمان‌های خانگی برای آبرسانی و خنک کردن پوست در تابستان اشاره کرد و گفت: از درمان‌های خانگی متعددی می‌توان برای آبرسانی و خنک کردن پوست در فصل تابستان استفاده کرد ولی توجه داشته باشید که این روش‌ها به عنوان مکمل روش‌های معمول مراقبت پوست هستند و در صورت داشتن بیماری پوستی قبل از استفاده از روش‌های خانگی حتماً با متخصص پوست مشورت کنید.

فاضل‌زاده افزود: از جمله این روش‌ها می‌توان به انواع ماسک‌های خانگی اشاره کرد. ماسک خیار، عسل یا آلوئه‌ورا می‌توانند در خنک کردن پوست و کاهش التهابات پوستی مؤثر باشند.

این متخصص پوست و مو تصریح کرد: علاوه بر ماسک‌ها می‌توان از اسپری آب جهت خنک کردن پوست در طول روز استفاده کرد. سعی کنید از دوش آب ولرم یا خنک به جای آب گرم استفاده کنید که به خنک شدن و آبرسانی پوست کمک کند.

فاضل‌زاده ادامه داد: در صورت ایجاد آفتاب‌سوختگی یا التهاب پوستی می‌توانید از کمپرس سرد بر روی نواحی ملتهب استفاده کنید. این کار به کاهش التهاب و خنک کردن پوست کمک می‌کند.

تعریق ومشکلات پوستی

وی به نقش تعریق در تنظیم دمای بدن اشاره کرد و گفت: اما تعریق زیاد می‌تواند مشکلات پوستی متعددی را ایجاد کند. تعریق بخشی از مکانیسم طبیعی تنظیم دمای بدن است و به‌طور کلی برای سلامتی مفید است ولی تعریق زیاد می‌تواند مشکلات پوستی مختلفی را ایجاد کند.

فاضل‌زاده به تشریح مشکلاتی پوستی پرداخت و گفت: تعریق زیاد می‌تواند باعث ایجاد محیط مناسبی برای رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها در سطح پوست شود و همچنین در اثر باکتری‌ها و قارچ‌های موجود در عرق بوی نامطبوع ایجاد می شود. 

وی تصریح کرد: همچنین، باکتری‌ها و مخمرهایی که در عرق رشد می‌کنند می‌توانند باعث تحریک و التهاب پوست و ایجاد انواع اگزما و حساسیت‌های پوستی شوند. همچنین  تعریق بیش از حد می‌تواند باعث از دست رفتن آب و چربی طبیعی پوست و در نتیجه خشکی و خارش پوست نیز شود. 

به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، تعریق زیاد به‌ویژه در نواحی مثل صورت، گردن و پشت می‌تواند باعث انسداد منافذ پوست و در نتیجه بروز یا تشدید آکنه شود.

 فاضل‌زاده به بیان توصیه‌هایی برای پیشگیری از تعریق زیاد، پرداخت و ادامه داد: برای پیشگیری از تعریق زیاد توصیه می‌شود که در فصل تابستان از لباس‌های گشاد و نخی استفاده شود و از استفاده از لباس‌های تنگ خودداری کرد. 

به گفته وی استفاده از دوش آب ولرم و  ضد تعریق‌ها به‌طور منظم، مصرف روزانه مقدار کافی آب و پرهیز از مصرف مواد غذایی تند، ادویه‌جات، کافئین، الکل و استرس می‌تواند از تحریک تعریق جلوگیری کند.

 فاضل‌زاده در پایان تاکید کرد: توجه داشته باشید که در صورت تعریق بیش از حد جهت تشخیص علت و درمان مناسب حتماً به متخصص پوست مراجعه کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha