به گزارش ایسنا، امروز چهارم خرداد ۱۴۰۴ خورشیدی به اهم مناسبتها و اتفاقات تاریخی این روز میپردازیم.
ترور نافرجام آیتاله هاشمی رفسنجانی- ۱۳۵۸
عصر روز جمعه چهارم خرداد ۱۳۵۸، آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی از اعضای اصلی شورای انقلاب در منزل خود بود و دو نفر از گروهک تروریستی فرقان به قصد ملاقات با ایشان و با ادعای این که حامل نامهای از سوی یکی از مقامات مملکتی برای ایشان هستند، اجازه گرفته وارد منزل شدند.
در آن روز بر حسب اتفاق، پاسدار محافظ آیتالله در منزل نبود و جوان ضارب با سوءاستفاده از موقعیت، قصد ترور ایشان را کرد که بر اثر درگیر شدن با ایشان موفق به انجام نقشه خائنانهاش نشد و گلوله به جای حساسی اصابت نکرد و ضارب فرار کرد.
گلوله از پشت به ایشان خورد و دچار خونریزی شد، اما با کمک حاضران در منزل برای مداوا به نزدیکترین بیمارستان محل منتقل شد.
امام خمینی در پیامی نوشت: «بدخواهان بدانند هاشمی زنده است چون نهضت زنده است. من به آقای هاشمی، فرزند برومند اسلام، تبریک میگویم که در راه هدف تا نزدیک شهادت به پیش رفته و سلامت و ادامه خدمت ایشان را از خدای تعالی خواستارم.»
در تقویم شمسی مناسبتهای دیگری چون عزل سید ضیاءالدین طباطبایی از ریاست وزرایی به فرمان احمدشاه قاجار در سال ۱۳۰۰، پرداخت بدهی آمریکا توسط سفیر کبیر این کشور در ایران به مبلغ ۹۷۰، ۲۳۱، ۱۴ ریال در سال ۱۳۲۶، آزاد شدن واردات انواع لاستیک به کشور در سال ۱۳۴۹، سفر خانم فورتسوا وزیر فرهنگ شوروی به ایران در سال ۱۳۵۰، انتخاب دکتر منوچهر اقبال به سمت ریاست نظام پزشکی کشور در سال ۱۳۵۳، ملاقات امیرعباس هویدا نخستوزیر وقت پهلوی در یوگسلاوی با مارشال تیتو در سال ۱۳۵۳، درگذشت فریدون خرسند طراح گرافیک در سال ۱۳۶۳، سقوط شلمچه در منطقه شرق بصره توسط رژیم بعثی عراق در سال ۱۳۶۷ و گشایش موزه قرآن و کتابت (صاحب الامر) در تبریز در سال ۱۳۸۰ ثبت است.
رویدادهای مهم این روز در تقویم قمری شامل تصرف بغداد توسط تیمور گورکانی و قتل هزاران نفر از مردم در سال ۸۰۴ و درگذشت "آزاد بلگرامی" مورخ مسلمان هندی در سال ۱۲۰۰ ثبت است.
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی
عقبنشینی فضاحتبار اسراییل از جنوب لبنان- ۲۰۰۰
پس از امضای قرارداد کمپ دیوید توسط انورسادات رئیس جمهور مصر، این کشور در بین همپیمانانِ عرب مورد سرزنش قرار گرفت و تا حدودی منزوی شد.
ادامه اختلاف بین کشورهای عربی و اوضاع بحرانی لبنان، رژیم صهیونیستی را به عملیات تجاوزکارانه در این کشور ترغیب کرد از این رو ششم ژوئن ۱۹۸۲ نیروهای رژیم اشغالگر قدس به این بهانه که لبنان به مرکز عملیات تروریستی علیه اسرائیل تبدیل شده و امنیت آن را به مخاطره انداخته و نیز به بهانه ایجاد امنیت مرزهای شمالی اسرائیل حمله سراسری و همه جانبهای را به جنوب لبنان آغاز کرد و تا جنوب بیروت پیشروی کرد.
نیروهای رژیم صهیونیستی پس از تصرف بخشی از جنوب لبنان و بمباران مراکز تجمع فلسطینیها در بیروت، این شهر را مورد حمله قرار دادند. در همین حال اردوگاههای فلسطینی بیروت نیز که در محاصره ارتش رژیم اشغالگر قدس قرار گرفته بود، مورد حمله فالانژهای مسیحی قرار گرفت.
این قتلعامها، خشم و نفرت عمومی را در سراسر جهان برانگیخت از این رو پس از مدتی و در اثر مقاومت فلسطینیان و فشار افکار عمومی، نیروهای صهیونیستی از بیروت عقبنشینی کرد و در جنوب لبنان مستقر شدند.
سرانجام با حملات پی در پی استشهادی و وارد آوردن تلفات جانی و مالی بسیار به نیروهای اسرائیل توسط جان برکفان حزب الله لبنان، ارتش رژیم صهیونیستی به طرزی ذلت بار در ۲۵ مه ۲۰۰۰ از جنوب لبنان عقبنشینی کرد و پس از ۱۸ سال خاک لبنان را ترک کرد.
در تقویم میلادی مناسبتهای دیگری چون کشف خلیج گینه در غرب افریقا توسط دریانوردان فرانسوی در سال ۱۳۶۰، تولد رالْفْ والدو اِمِرسون ادیب، متفکر و نویسنده معروف آمریکایی در سال ۱۸۰۳، خودکشی هاینْریشْ هیمْلِر رئیس سازمان اطلاعات و امنیت آلمان نازی در سال ۱۹۴۵ و امضای منشور سازمان کشورهای افریقایی و تشکیل سازمان وحدت افریقا در سال ۱۹۶۳ ثبت است.
انتهای پیام
نظرات