• شنبه / ۳ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۸:۰۵
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404030301479
  • خبرنگار : 50184

یک باستان شناس:

خانه‌‎ها و خیابان‌ها عرصه را بر «چغاگاوانه» تنگ کرده‌اند

خانه‌‎ها و خیابان‌ها عرصه را بر «چغاگاوانه» تنگ کرده‌اند

ایسنا/کرمانشاه سرپرست تیم کاوش باستان شناسی در محوطه باستانی چغاگاوانه اسلام آبادغرب به تخریب بخش اعظمی از این محوطه باستانی در طول دهه‌های گذشته اشاره کرد و گفت: محوطه باستانی چغاگاوانه در گذشته ۵۰ هکتار بوده و امروز چهار هکتار است، چرا که بخش زیادی از آن به خانه‌ و خیابان‌ تبدیل شده‌ است.

به گزارش ایسنا، بهنام قنبری، روز شنبه (سوم خرداد) در همایش یک روزه باستان شناسی به مناسبت هفته میراث فرهنگی در کرمانشاه، با اشاره به اهمیت تاریخی محوطه باستانی چغاگاوانه اسلام آبادغرب، اظهارکرد: این محوطه باستانی به ارتفاع ۲۵ متر در دل شهر اسلام آبادغرب، یکی از مهمترین تپه‌های باستانی ایران و دنیاست. 

وی افزود: با توجه به اهمیت این محوطه باستانی در سال ۱۳۴۸ به ثبت ملی می‌رسد، اما در همان سال حدود هشت تا ۹ متر از لایه‌های بالایی آن توسط شهرداری وقت خاکبرداری شده و آن را تسطیح می‌کند، بگونه‌ای که چند لایه تاریخی آن با این اقدام از بین می‌رود. 

سرپرست تیم کاوش باستان شناسی در محوطه باستانی چغاگاوانه اسلام آبادغرب با بیان اینکه این محوطه باستانی در طول دهه‌های گذشته چندین بار مورد کاوش‌های باستان شناسی قرار  گرفته، تصریح کرد: طی کاوش‌هایی که در سال ۱۳۴۹ در این محوطه انجام می‌گیرد، تعداد ۵۶ لوح گلی نسبتا سالم و ۲۸ قطعه لوح شکسته از آن کشف می‌شود که موضوع این الواح در بحث کشاورزی و دامداری بوده‌ است. 

وی یادآور شد: در این الواح اسامی مختلفی از جمله اسامی خدایان بابلی ذکر شده‌ است. 

 قنبری با بیان اینکه براساس بررسی‌ها این محوطه در گذشته حدود ۵۰ هکتار وسعت داشته، عنوان کرد: در حال حاضر وسعت این محوطه حدود چهار هکتار است که در محاصره خیابان‌ها و خانه‌ها قرار گرفته و عرصه را بر آن تنگ کرده‌اند. 

وی تاکید کرد: در طول سالیان گذشته ساخت و سازها خسارت زیادی را به این محوطه تاریخی وارد کرده و اکنون نیز ساختمان‌های قدیمی در حال نوسازی هستند و دیوارهای این محوطه را تراش می‌دهند و به آن آسیب وارد می‌کنند. 

این باستان شناس در ادامه با بیان اینکه این محوطه باستانی سال ۱۴۰۲ مورد گمانه زنی به منظور تعیین عرصه و حریم قرار گرفت، گفت: در این برنامه ۴۱ گمانه را در محوطه حفر کردیم و توانستیم عرصه اصلی را مشخص کنیم. 

وی تاکید کرد: متاسفانه بخش‌های زیادی از این محوطه در طول سالیان دراز از بین رفته و به خانه و خیابان‌ و میدان تبدیل شده است، محوطه‌ای که توالی استقرار ۱۰ هزار ساله انسان را در خود دارد. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha