• شنبه / ۳ خرداد ۱۴۰۴ / ۲۰:۴۷
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1404030301538
  • منبع : نمایندگی خوزستان

چگونه می‌توان از ابتلا به تیروئید آگاهی یافت؟

چگونه می‌توان از ابتلا به تیروئید آگاهی یافت؟

ایسنا/خوزستان سرپرست مرکز بهداشت غرب اهواز، با اشاره به اهمیت غده تیروئید در سلامت بدن، بر ضرورت افزایش آگاهی عمومی در این زمینه تاکید کرد.

کاوس کریمی در آستانه روز جهانی تیروئید (۲۵ می - چهارم خرداد) اظهار کرد: این روز جهانی از سوی فدراسیون بین‌المللی تیروئید نامگذاری شده و فرصتی مغتنم برای اطلاع‌رسانی و ارتقای سطح دانش جامعه در خصوص این غده حیاتی است. هدف از گرامیداشت این روز، ایجاد آگاهی و رغبت بین مردم نسبت به سلامت تیروئید، علت‌های اختلال‌های آن و گزینه‌های درمانی موجود است.

وی با تأکید بر اهمیت آموزش عمومی در مورد نقش حیاتی تیروئید در سلامت بدن، تصریح کرد: در ایران نیز با توجه به شیوع بالای اختلال‌های تیروئید، هر ساله روز بین‌المللی اطلاع‌رسانی تیروئید مورد توجه قرار می‌گیرد و اقدامات آموزشی همزمان با این رویداد انجام می‌شود.

سرپرست مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: غده تیروئید یکی از غدد درون‏‌ریز بدن است که هورمون‏های ساخته‌شده توسط آن بر عملکرد تمام سلول‏های بدن تأثیر می‏‌گذارد. کم‏کاری یا پرکاری غده تیروئید موجب اختلال در عملکرد بدن می‌شود و مشکلاتی برای افراد ایجاد می‏کند.

وی بیان کرد: عملکرد غده تیروئید به ویژه در دوران نوزادی و کودکی که رشد مغزی و جسمی با سرعت بالایی انجام می‌شود، حیاتی است و اختلال در عملکرد آن در این دوره می‌‏تواند موجب بروز عوارض جبران‏ناپذیر مغزی و جسمی در فرد شود.

کریمی ادامه داد: با توجه به اینکه یکی از مهم‌ترین بیماری‌های مربوط به تیروئید و از علت‌های مهم عقب‌ماندگی ذهنی در نوزادان، کم‌کاری تیروئید بدو تولد است، غربالگری کم‌کاری مادرزادی تیروئید در نوزادان از سال ۱۳۸۴ تاکنون در کشور، در شبکه‌های بهداشتی درمانی ادغام شده است و معاونت‌های بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی ملزم به اجرای آن شده‌اند.

وی با بیان اینکه این برنامه یکی از موفق‌ترین برنامه‌های بهداشتی است، افزود: لزوم تشخیص به‌ موقع این بیماری از آن روی اهمیت دارد که سال‌های اول عمر، زمان تکامل مغز کودک و تکامل طبیعی مغز وابسته به هورمون‌ های تیروئید است. این بیماری در بدو تولد به ‌ندرت علائم دارد و در صورت تشخیص، می‌توان از عوارض برگشت ‌ناپذیر و غیرقابل جبران آن جلوگیری کرد.

سرپرست مرکز بهداشت غرب اهواز ادامه داد: کم‌کاری تیروئید نوزادان در کشور ما شایع است و تنها روش برای تشخیص زودرس آن، انجام غربالگری نوزادان در روزهای سوم تا پنجم تولد است.

بنا بر اعلام مرکز بهداشت غرب اهواز، وی بیان کرد: تنها با استفاده از چند قطره خون نوزاد می‌توان بیماری کم کاری تیروئید را تشخیص داد. تشخیص زودهنگام و درمان بموقع این بیماری می‌تواند از عوارض جبران‌ناپذیر بیماری کم‌کاری تیروئید نوزادان مانند عقب‌ماندگی ذهنی، کاهش شنوایی، کوتاه قدی، افت تحصیلی جلوگیری کند.

کریمی گفت: درمان نوزادان مبتلا به کم‌کاری تیروئید به سادگی با استفاده از مصرف منظم دارو امکان‌پذیر است و همه والدین باید در روزهای سوم تا پنجم بعد از تولد با مراجعه به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت از سلامت نوزاد خود مطمئن شوند.

وی با اشاره به اینکه مرکز غربالگری تیروئید مرکز بهداشت غرب اهواز، غربالگری تیروئید را برای نوزادان سه تا پنج روزه حوزه غرب اهواز انجام می‌دهد، بیان کرد: از عموم مردم می‌خواهیم با کسب اطلاعات کافی در مورد غده تیروئید و اختلال‌های آن، در حفظ سلامتی خود کوشا باشند و در صورت مشاهده هرگونه علائم غیرطبیعی، به پزشک مراجعه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha