سید مهدی عصمتی سوم خرداد، در جلسه شورای اداری با گرامیداشت سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر، اظهار کرد: سوم خرداد روزی است که مردم ایران ثابت کردند با دست خالی میشود مقابل استکبار ایستاد و دشمنان تا دندان مسلح را از کشور بیرون کردند.
وی در ادامه بر پیگیری اعتبارات توسط مسئولان ادارات شهرستان تأکید کرد و افزود: تخصیصها مشخص شده و در جذب اعتبارات باید تلاش و رایزنی کنید.
سرپرست فرمانداری کاشمر با بیان اینکه چون اعتبارات مشخص شده دیگر امکان افزایش نیست و تنها باید اعتبارات اداره دیگری را کاهش داد، بیان کرد: برای اینکه در پروژهها با مشکل مواجه نشوید باید رایزنی کنید.
وی همچنین به اهمیت شعار سال «سرمایهگذاری برای تولید» اشاره کرد و افزود: ایجاد اشتغال پایدار، بهبود وضعیت معیشتی مردم، تقویت اقتصاد ملی و کاهش وابستگی به واردات و افزایش صادرات در صورت بهبود کیفیت از جمله مزایای مهم توجه به شعار سال است.
عصمتی اظهار کرد: هرچند برخی قوانین در سطح کشور وضع میشود اما برخی مسائل در شهرستان باید پیگیری شود که فراهم آوردن زیرساختها، تربیت نیروی ماهر توسط فنی و حرفهای و مدارس و دانشگاهها از آن جمله است.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از سرمایهگذاران از وضعیت بروکراسیهای اداری و روند طولانی صدور مجوزها گلایهمندند، اظهار کرد: مسئولان باید روال کارها را تسریع کنند؛ اگر سرمایهگذاری مراجعهای داشت مسئول اداره مکلف به پیگیری برای رفع مشکلات است.
سرپرست فرمانداری کاشمر با بیان اینکه برای جذب سرمایهگذار همه باید پایکار باشیم، افزود: با توجه به ناترازی انرژی مشکلات بسیاری در تأمین برق مورد نیاز صنایع ایجاد شده است که باید تدابیر لازم اتخاذ شود.
وی در همین زمینه از ورود شهرستان به تأمین انرژیهای تجدیدپذیر خبر داد و گفت: در سفر معاون وزیر نیرو به شهرستان زیرساختهای موجود اعلام و مقرر شد شهرک فناورانه انرژیهای تجدیدپذیر نیز در کاشمر راهاندازی شود که پیگیریها در حال انجام است و امیدواریم مجوز ۶۰۰ مگاوات را بتوانیم در شهرستان اخذ کنیم.
عصمتی با اشاره به اینکه در حال حاضر سه شرکت ورود کردهاند و توانستهاند مجوز ۳۰۰ مگاوات را اخذ کنند، تصریح کرد: سه شرکت پیشرفت خوبی دارند؛ ضمن اینکه تاکنون ۱۰ مگاوات در سطح شهرستان نیز وارد مدار شده است.
وی تعهد شهرستان تا پایان امسال را ۳۷ مگاوات اعلام کرد و افزود: امیدواریم با اقداماتی که در حال انجام است این میزان تا پایان شهریور نیز تحقق پیدا کند.
سرپرست فرمانداری کاشمر در ادامه از سفر مدیرعامل مخابرات ایران به کاشمر خبر داد و گفت: با دستوراتی که توسط مدیرعامل مخابرات ایران داده شد کاشمر اولین شهرستان در خراسان رضوی خواهد بود که فیبر نوری بطور کامل اجرا میشود.
وی همچنین به آخرین وضعیت بازسازی منازل زلزله زده که در زمین لرزه پنج ریشتری خرداد پارسال تخریب شده بودند اشاره کرد و گفت: تاکنون ۳۱۴ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است؛ همچنین ۱۰۴ میلیارد تومان بلاعوض از محل اعتبارات حوادث و ۱۱۲ میلیارد تومان بلاعوض بیمه حوادث طبیعی نیز پرداخت شده است.
وی ابراز امیدواری کرد اعتبارات بازسازی مصوبه هیات وزیران هم پرداخت شود تا بازسازی تمامی منازل هرچه سریعتر به پایان برسد.
سرپرست فرمانداری کاشمر در ادامه به موضوع بحران جمعیت اشاره کرد و گفت: طرح جوانی جمعیت نیازمند فرهنگسازی است و تنها با تبلیغات و کارهای جانبی و دادن تسهیلات مشکل رفع نمیشود.
عصمتی اظهار کرد: بر اساس گزارشهای اعلام شده کسانی که وضعیت مالی بهتری دارند، فرزند کمتری دارند پس مشکل فقط در مسائل اقتصادی نیست و باید فرهنگسازی شود.
وی نرخ باروری در شهرستان کاشمر را نگران کننده دانست و افزود: تا دو دهه آینده با بحرانهای جدی مواجه خواهیم بود، امیدواریم با فرهنگسازی این بحران را پشت سر بگذاریم.
جمعیت به ابر بحران آینده کشور تبدیل شده است
رئیس دانشکده علوم پزشکی کاشمر در ادامه به وضعیت بحران جمعیت اشاره کرد و گفت: جمعیت جوان کشور بشدت رو به کاهش است و زمانی خواهد رسید که دیگر قابل علاج نیست.
محمدجواد یزدانی با بیان اینکه وقتی نسلها پیر شوند دیگری کاری نمیشود کرد، بیان کرد: جمعیت به ابر بحران و ابر چالش آینده کشور تبدیل شده است.
یزدانی از کاهش شدید جمعیت طی سالهای اخیر خبر داد و افزود: گرچه میانگین سنی در ۱۰ سال قبل ۲۲ سال بوده اما امروز نیز به ۳۲ سال رسیده است.
وی همچنین نرخ باروری کلی شهرستان را در سال ۹۵ حدود ۲.۷ دهم و اکنون ۱.۵۱ اعلام کرد و گفت: سال گذشته نسبت به امسال ۲۵۰ نوزاد کمتر در کاشمر به دنیا آمدهاند و این فاجعه است.
رئیس دانشکده علوم پزشکی کاشمر با اشاره به اینکه بر اساس گفته معاون وزارت بهداشت و درمان برای اولین بار در استان گیلان تعداد افراد فوت شده از تعداد متولدین پیشی گرفته است، اظهار کرد: همچنین برای اولین سال آمار متولدین در کشور کمتر از یک میلیون نفر بوده است.
وی با بیان اینکه روز به روز وضعیت جمعیت بدتر میشود، اظهار کرد: ۲۰ سال آینده نسل پیری خواهیم داشت و آن موقع برای بدیهیترین کارها دیگر در جامعه نیرویی نخواهیم داشت.
یزدانی بیان کرد: امروز اگر پدر و مادری مریض میشود هنوز در خانواده فرزندانی هستند اما در سه دهه آینده وضعیت بگونهای میشود که دیگر جایی برای نگهداری سالمندان نخواهیم داشت.
وی افزود: بر اساس آنچه گفته میشود در دو تا سه دهه آینده امکان دارد سالمندان در محیطهای بیرون سرگردان شوند و با انبوهی از کهنسال در جامعه مواجه باشیم.
رئیس دانشکده علوم پزشکی کاشمر در ادامه با انتقاد از اینکه بسیاری از ارگانها و سازمانها نتوانستهاند وظایف خود را در زمینه جوانی جمعیت به درستی انجام دهند، تصریح کرد: بعضاً در برخی ادارات اگر خانمی باردار شود برای مرخصی با مشکل مواجه میشود و بعضاً به جای تشویق مادران آنها را سرزنش میکنند.
وی خاطرنشان کرد: گرچه برخی مسائل اقتصادی را مانعی برای فرزندآوری میدانند اما بر اساس آمارها میزان تولد نوزادان در مناطق محروم کاشمر بسیار بیشتر از بالاشهر است.
انتهای پیام
نظرات