• شنبه / ۳ خرداد ۱۴۰۴ / ۲۲:۲۰
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404030301569
  • خبرنگار : 50184

رئیس کل دادگستری کرمانشاه:

باید از خانواده زندانیان جرائم غیرعمد حمایت شود

باید از خانواده زندانیان جرائم غیرعمد حمایت شود

ایسنا/کرمانشاه رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه با بیان اینکه خانواده‌های زندانیان از اقشار آسیب‌پذیر جامعه‌اند، گفت: خانواده زندانیان جرائم غیرعمد شایسته دریافت کمک و حمایتند.

شهرام کرمی شنبه سوم خرداد در جشن «نسیم مهر» که با هدف کمک به آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد برگزار شد، با اشاره به اهمیت رسیدگی به وضعیت زندانیان و خانواده‌های آنان، اظهارکرد: زندان را می‌توان به نوعی یک بیمارستان اجتماعی تلقی کرد. همان‌طور که هیچکس دوست ندارد در بیمارستان بستری شود، هیچکس نیز مایل به حضور در زندان نیست، اما در مواردی شرایط زندگی افراد را به این مسیر سوق می‌دهد.

وی با بیان اینکه باید میان افرادی که به دلیل شرایط خاص و ناخواسته مرتکب جرم شده‌اند با مجرمان خطرناک تفاوت قائل شد، اظهار کرد: سیاست قوه قضائیه در قبال مجرمان خطرناک کاملاً روشن است و با قاطعیت و بدون مماشات با آنان برخورد خواهد شد؛ اما زندانیانی که تهدیدی برای جامعه محسوب نمی‌شوند، شایسته دریافت کمک و حمایتند.

وی همچنین خانواده‌های زندانیان را از اقشار آسیب‌پذیر جامعه خواند و افزود: غفلت از این خانواده‌ها موجب گسترش یک چرخه معیوب جرم و بزه در جامعه خواهد شد. رسیدگی به این خانواده‌ها نه تنها از جنبه انسانی و دینی اهمیت دارد، بلکه از منظر عقلانی و امنیت اجتماعی نیز یک ضرورت است.

کرمی اظهار داشت: برخی از این خانواده‌ها با وجود همه مشکلات، فرزندانی موفق و نخبه تربیت کرده‌اند و این نشان‌دهنده ظرفیت بالای آنهاست، به شرط آن‌که حمایت لازم دریافت کنند.

وی در پایان با قدردانی از خیرینی که در این مسیر ارزشمند قدم برداشته‌اند، گفت: اقدامات شما نه‌تنها مصداق کار خیر است، بلکه تأثیر مستقیم بر حفظ امنیت، انسجام و سلامت جامعه دارد.

بی‌توجهی به خانواده زندانیان، هزینه‌های اجتماعی سنگینی به دنبال دارد

حمیدرضا کریمی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان نیز در این مراسم با اشاره به مشکلات مالی شدید برخی از خانواده‌های زندانیان، گفت: بسیاری از این خانواده‌ها به دلیل قطع منبع درآمد، دچار بحرانهای معیشتی جدی می‌شوند و این در حالیست که هیچگونه نقشی در جرم ارتکابی نداشته‌اند، اما بطور مستقیم از تبعات آن متأثر می‌شوند.

وی افزود: سیاست قوه قضائیه استفاده حداقلی از مجازات حبس است، اما در مواردی که صدور حکم زندان اجتناب‌ناپذیر است، ضروری است که همزمان با اجرای قانون، از خانواده‌های آسیب‌پذیر این افراد نیز حمایت شود.

دادستان کرمانشاه همچنین به برنامه‌های توانمندسازی حرفه‌ای زندانیان و خانواده‌های آنان اشاره کرد و گفت: آموزش حرفه و ایجاد اشتغال، مسیر صحیح بازاجتماعی‌کردن است. برخی زندانیان با یادگیری مهارت‌هایی مانند صنایع‌دستی، توانسته‌اند درآمد قابل توجهی حتی در دوران حبس کسب کنند و این الگو باید توسعه یابد.

وی همچنین به برنامه‌های ویژه انجمن حمایت از زندانیان در حوزه حمایت تحصیلی فرزندان زندانیان اشاره کرد و افزود: پیشگیری از ترک تحصیل این کودکان، یکی از مهم‌ترین اقدامات بازدارنده از ورود به کانون‌های جرم است.

کریمی در پایان با تشکر از خیرین فعال در این حوزه، تصریح کرد: اگر از امروز برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی ناشی از بی‌سرپرستی خانواده‌های زندانیان چاره‌اندیشی نکنیم، فردا ممکن است هزینه‌های سنگین‌تری به جامعه تحمیل شود. این مسئولیت مشترک همه ماست.

مجتبی محمدی مدیرکل زندان‌های استان نیز با ارائه گزارشی در خصوص وضعیت زندانیان استان گفت: سال ۱۴۰۳ تعداد ۸۰۰ نفر از مددجویان تحت پوشش خدمات حمایتی قرار گرفتند. 

وی افزود: طی این مدت، پنج هزار ۶۹۶ مورد کمک نقدی و غیرنقدی به خانواده‌های زندانیان ارائه شده و ۱۶۲ خانواده به نهادهای حمایتی جهت دریافت خدمات معرفی شدند.

در پایان این مراسم ضمن جمع‌آوری کمک‌های نقدی و غیرنقدی از سوی خیرین، از پنج نفر از اعضای خانواده های زندانیان که از نظر علمی، ورزشی، فرهنگی و هنری به موفقیت‌های چشمگیری دست یافتند با اهدای لوح تقدیر و هدایایی تجلیل شد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha