• یکشنبه / ۴ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۱:۱۴
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 1404030401859
  • خبرنگار : 71974

دبیر شورای انقلاب فرهنگی در پیامی به مسابقات ملی مناظره دانشجویی:

مناظره‌های دانشجویی، چراغ راه تعالی تمدن نوین اسلامی در عرصه‌های علمی و فکری هستند

مناظره‌های دانشجویی، چراغ راه تعالی تمدن نوین اسلامی در عرصه‌های علمی و فکری هستند

دبیر شورای انقلاب فرهنگی در پیامی به مناسبت آغاز سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویی گفت: یکی از ضرورت‌های بنیادین جامعه علمی ما، گسترش فضای تضارب آرا، گفت‌وگو و آزاداندیشی در دانشگاه‌هاست.

به گزارش ایسنا، رضا فریدزاده، رئیس سازمان دانشجویی جهاددانشگاهی در ابتدای آیین افتتاحیه مرحله کشوری سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران که در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار می شود، پیام عبدالحسین خسروپناه را قرائت کرد.

در متن این پیام آمده است:

بسمه تعالی

یکی از ضرورت‌های بنیادین جامعه علمی ما، گسترش فضای تضارب آرا، گفت‌وگو و آزاداندیشی در دانشگاه‌هاست. آموزه‌های دینی ما نیز بر چنین امری تأکید دارند. خدای متعال در آیه ۱۲۵ سوره نحل می‌فرماید «ادْعُ إِلَی سَبِیلِ رَبِّکَ بِالْحِکْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَجَادِلْهُمْ بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ» این دستور الهی، الگویی روشن برای گفت‌وگوهای علمی، عالمانه و اخلاق‌مدار در اختیار ما می‌گذارد.

یکی از مصادیق عملی تحقق این مهم، مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران است که به همت مبارک سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی برگزار می‌شود و امسال در سیزدهمین دوره خود، به ایستگاه پایانی رسیده است. این رویداد ارزنده، نه‌فقط یک رقابت علمی، بلکه عرصه‌ای برای پرورش مهارت گفت‌وگو، قدرت استدلال، تحمل نقد و مسئولیت‌پذیری فکری در میان نسل جوان است.

برای دستیابی به اهداف متعالی نظام علمی کشور، به‌ویژه در مسیر اسلامی‌سازی علوم انسانی، باید بستر گفت‌وگوهای منطقی و مستدل فراهم باشد. کرسی‌های آزاداندیشی و مناظرات دانشجویی دقیقاً در همین مسیر قرار دارند و باید بیش از پیش مورد حمایت و توجه مسئولان دانشگاهی و فرهنگی کشور قرار گیرند.

از سوی دیگر، رشد و تعالی تمدن نوین اسلامی در گروی تربیت نسلی است که بتواند در مواجهه با مسائل پیچیده روز، با بینش عمیق، تحلیل عقلانی و مبانی معرفتی برگرفته از تعالیم اسلام، مشارکت فعال داشته باشد. مناظره‌های دانشجویی، بستری برای شکل‌گیری چنین نسلی است؛ نسلی که در کنار تخصص علمی، از قدرت تفکر انتقادی، گفت‌وگوی منطقی و روحیه تحمل نظر مخالف برخوردار باشد. این مهم، تنها با استمرار و تقویت رویدادهایی مانند مسابقات مناظره و کرسی‌های آزاداندیشی محقق خواهد شد. امید آن داریم که این نهال پربرکت، با حمایت نهادهای فرهنگی و دانشگاهی، به درختی تناور در نظام علمی کشور تبدیل گردد.

شورای عالی انقلاب فرهنگی از چنین برنامه‌هایی قاطعانه پشتیبانی می‌کند و از رؤسای دانشگاه‌ها، اساتید و مدیران فرهنگی انتظار دارد تا با گشودن میدان برای این گفت‌وگوهای جوانانه، عقلانیت دینی و رشد علمی را در دانشگاه‌ها نهادینه سازند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha