• یکشنبه / ۴ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۱:۱۵
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404030401862
  • خبرنگار : 50402

استاندار همدان مطرح کرد:

تعیین متولی معتادان متجاهر بعد خروج از کمپ‌

تعیین متولی معتادان متجاهر بعد خروج از کمپ‌

ایسنا/همدان استاندار همدان با بیان چرخه تکراری و بی‌نتیجه درمان معتادان متجاهر، خواستار تعیین متولی مشخص برای پیگیری وضعیت این افراد شد. 

حمید ملانوری یکشنبه ۴ خردادماه در شورای مبارزه با مواد مخدر استان، اظهار کرد: معتادان متجاهر پس از طی مراحل درمان و بازپروری دوباره به چرخه اعتیاد بازمی‌گردند. این مسئله باعث شده تا با وجود صرف هزینه‌های سنگین و برنامه‌ریزی‌های مختلف، نتیجه مطلوب حاصل نشود. در حال حاضر، پس از آن‌ که این افراد وارد کمپ‌های ترک اعتیاد می‌شوند و چند روزی شرایط بهتری پیدا می‌کنند، دوباره به خیابان بازمی‌گردند. این یعنی چرخه‌ای تکراری و بی‌نتیجه که در آن هیچ نظارت و سرپرستی مستمر وجود ندارد. 

ملانوری تصریح کرد: راهکار مؤثر، شناسایی دقیق این افراد و تعیین متولی مشخص برای هر گروه کوچک (مثلاً پنج تا پانزده نفر) است تا فرد یا نهادی مشخص وضعیت این افراد را پیگیری کند.

وی خاطرنشان کرد: هزینه‌های لازم برای این رسیدگی لزوماً سنگین نیست، اما مسئله اصلی نبود هماهنگی میان دستگاه‌ها و نبود اجرای دقیق شیوه‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های ابلاغ‌ شده است. باید برای هر فرد یک مسئول مشخص شود که وضعیتش را رصد کند و در زمان ترک کمپ هم رهایش نکند. حتی اگر فرد توان مالی نداشته باشد یا سرپناه و خانواده‌ای نداشته باشد، با ساختاری منسجم می‌توان این افراد را ساماندهی کرد.

استاندار همدان بیان کرد: آمار معتادان متجاهر در مقایسه با وسعت و ظرفیت نهادهای دولتی، قابل مدیریت است. این افراد نیازمند واقعی هستند و نباید نگاه امنیتی یا سلبی به موضوع داشت. هیچ‌کس به‌دلخواه خود کارتن‌خواب یا بی‌خانمان نمی‌شود. مسأله این است که ساختار حمایتی باید طوری طراحی شود که افراد نیازمند به جایی برسند که اساساً نیازی به «پوشش حمایتی» نداشته باشند، بلکه زندگی‌شان به وضعیت باثباتی برسد.

ملانوری با بیان اینکه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با ترکیبی از اعضایی که قانون مشخص کرده، شکل گرفته است، گفت: این شورا فراسازمانی است و صرفاً در حیطه قوه مجریه قرار نمی‌گیرد؛ بلکه دستگاه‌های قضایی، اطلاعاتی و امنیتی نیز در آن حضور دارند. هدف این است که همه با هم همکاری کنیم تا بتوانیم به‌صورت موثر با مواد مخدر مبارزه کنیم.

وی خاطرنشان کرد: همه می‌دانیم که مبارزه با مواد مخدر بسیار حیاتی است، اما نکته کلیدی، پیشگیری و نه فقط اقدامات پس از توزیع و مصرف، است. ما باید تمرکز خود را روی ایجاد فضای پیشگیرانه بگذاریم تا تقاضا برای مواد مخدر در جامعه شکل نگیرد. اگر بتوانیم ذهن جامعه را به این سمت ببریم، خود به خود تقاضا کاهش می‌یابد.

ملانوری ادامه داد: در برنامه‌هایی که در حال اجراست، کمپ‌های ترک اعتیاد، دانشگاه‌ها، نهاد نماز جمعه، حوزه‌های علمیه، مراکز آموزشی، تربیتی، فرهنگی و اداره ارشاد نقش مهمی دارند. تبلیغات و اطلاع‌رسانی در این زمینه باید تقویت شود. اصل کار از همین‌جا و از ساختار فرهنگی و ذهنی جامعه، شروع می‌شود. 

وی خاطرنشان کرد: نکته مهمی که اشاره شد این است که ما منابع مالی داریم، اما مدیریت درستی بر این منابع صورت نمی‌گیرد. هزینه‌ها پرداخت می‌شود، اما بهره‌وری و نتیجه ملموسی حاصل نشده است. هدف این است که با مدیریت درست و رصد مناسب، اقدامات موثری داشته باشیم.

استاندار همدان با بیان اینکه اولویت فعلی با افرادی است که در کمپ‌ها حضور دارند و قصد خروج دارند، گفت: این افراد باید رصد شوند تا پس از خروج دوباره دچار لغزش نشوند. افراد بیرون از کمپ هم باید از طریق تماس پیگیری شوند.

ملانوری ادامه داد: همچنین آیین‌نامه‌های موجود از جمله آیین‌نامه "مراقبت پس از خروج معتادان" باید توسط تمام اعضای شورا و دستگاه‌ها مطالعه شود. کارشناسان مسئول هم باید در جلسات حضور فعال داشته باشند. گزارش‌های ماهانه اقدامات هم باید به‌صورت منظم جمع‌بندی شود.

وی تاکید کرد: شورای هماهنگی باید نقش خود را به‌درستی ایفا کند. اگر تعامل، هم‌افزایی، همکاری و وحدت رویه وجود نداشته باشد، قطعاً نتیجه مطلوب حاصل نخواهد شد. امید است که با اجرای دقیق و همکاری همه‌جانبه، شاهد نتایج مثبتی در این حوزه باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۴-۰۳-۰۶ ۰۲:۱۸

سلام خواهشن کار خوب پیدا کنید پول خوب بدید کسی سراغ مواد نمیره

avatar
۱۴۰۴-۰۳-۱۰ ۰۹:۳۴

سلام بزرگوارانی که در عرصه مبارزه با مواد مخدر بی امان مبارزه میکنید وهزاران شهید در این راه داده اید ، شما پیروز هستید

avatar
۱۴۰۴-۰۳-۱۰ ۱۴:۲۲

با سلام و درود بهترین نظریه کارشناسی را استاندار محترم همدان بیان نمودند و ستاد مبارزه با مواد مخدر از هزینه‌های جانبی کم کند و صرفا مراکز ترک اعتیاد معتادان متظاهر و بی خانمان را برای دوره یک تا دو ماه با نظر روانشناس نگهداری نماید