ابراهیم کمالی یکشنبه، چهارم خرداد در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی شورای شهر شیراز با ابراز نگرانی از وضعیت بحرانی باغات این کلانشهر گفت: اگر هر روز و در هر جلسه شورا بر باغات شیراز مرثیه بخوانیم، باز هم کم است. باور کنید گردشگران برای دیدن پل و آسمانخراش به شیراز نمیآیند؛ آنها به امید دیدن شهری سبز و تاریخی وارد این شهر میشوند.
وی با بیان اینکه نمیتوان شیراز را پایتخت زیستمحیطی آسیا نامید، اما همزمان روزانه بیش از ۲۴ متر از باغاتش را از دست داد، اظهار کرد: اگر از مردم شیراز بپرسید، درخواست همیشگیشان از مسئولان، صیانت از باغات است، اما درست در برابر چشم مسئولان، هکتار هکتار باغ میسوزد و سازه پشت سازه جای درختان را میگیرد.
عضو شورای شهر شیراز با اشاره به وضعیت باغات قصردشت افزود: با اینکه قوانین سختگیرانهای برای این محدوده وضع شده است، اما تغییر کاربریها به راحتی انجام میشود؛ جایی مدرسه میشوند و زمانی دیگر رستوران. سالهاست نظارهگر این وضعیت هستیم؛ از مدرسه مهرتابان که با سوءاستفاده از هویت حقوقی مدرسه به قانون میخندد، تا رستوران رزگلد که درخت پشت درخت قطع میکند و به کاسبی پرمنفعت میپردازد.
کمالی ادامه داد: وضعیت باغات خارج از محدوده قصردشت که عملاً یتیم هستند، از این هم اسفبارتر است. از یک سو، آب بسیار کم است و آبیاریها تا دورههای نودروزه به تعویق میافتد و از سوی دیگر، هر روز ساختمانی جدید در دل باغات بالا میآید و کسی هم مقابلهای نمیکند؛ انگار هیچکس در برابر باغهای این شهر مسئولیتی ندارد.
وی با اشاره به برگزاری بیش از ۴۰ جلسه کمیته صیانت از باغات گفت: دغدغه اصلی ما فقط کمبود آب و نبود سیاستهای حمایتی برای باغداران نیست؛ مشکل بزرگ، ساختوسازهای غیرمجاز است که هر روز ادامه دارد و ما هرچه بیشتر تلاش کردیم، کمتر به نتیجه رسیدیم.
عضو شورای شهر شیراز با انتقاد از ناکارآمدی گشتهای همپوشان و اجرایی نشدن آرای کمیسیون ماده ۱۰۰ و حتی آرای دیوان عدالت اداری افزود: ۱۰ ماه از صدور دستور تشکیل ناحیه ویژه باغات میگذرد، اما تنها چیزی که دیدهایم یک تابلو است؛ نه تشکیلات، نه قدرت اجرایی و نه جایگاه مشخص.
کمالی با بیان اینکه به این نتیجه رسیدهایم که نمیخواهند، نه اینکه نمیتوانند، گفت: وقتی کسی در این شهر نمیداند چه تعداد باغ در شیراز وجود دارد، هیچ آماری ثبت نشده و اطلاعی از مساحت باغات در دست نیست، باید پذیرفت که عزمی برای اقدام وجود ندارد.
وی با تأکید بر اینکه وضعیت باغات به نقطه بحرانی رسیده است، خواستار برگزاری جلسهای فوری با حضور رئیس شورا، شهردار شیراز، دادستان مرکز استان، استاندار و سایر مسئولان امنیتی و انتظامی برای بررسی وضعیت وخیم باغات شد.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز در پایان خطاب به مردم، دانشجویان و کنشگران اجتماعی گفت: به داد باغات شیراز برسید. اگر دیر بجنبیم، باغات این شهر را تنها در کتابهای تاریخی خواهیم یافت.
انتهای پیام
نظرات