• دوشنبه / ۵ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۱:۰۲
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1404030502654
  • خبرنگار : 50189

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان:

فرهنگ ایرانی اسلامی برای بحران تنهایی درمان دارد

فرهنگ ایرانی اسلامی برای بحران تنهایی درمان دارد

ایسنا/کرمان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: امروز با پدیده‌ای به نام بحران تنهایی در غرب مواجه هستیم و تنها جایی که منابع غنی برای پیشگیری از تنهایی دارد، فرهنگ ایرانی اسلامی است و باید به سبک زندگی اصیل خود بازگردیم و آن را حفظ کنیم.

نوذر نخعی صبح امروز پنجم خرداد در همایش بزرگداشت هفته ملی جمعیت در کرمان، به بررسی ابعاد اجتماعی و روانی بحران جمعیت در جوامع غربی پرداخت و با استناد به داده‌های معتبر بین‌المللی، نسبت به الگوگیری بی‌رویه از سبک زندگی غربی هشدار داد.

وی گفت: امروز با پدیده‌ای به نام بحران تنهایی در غرب مواجه هستیم که اثرات مخربی تا دو یا سه برابر بیشتر از آلودگی هوا بر سلامت قلب و مغز دارد. این موضوع در مقالات علمی متعدد مورد تأکید قرار گرفته، اما نکته قابل تأمل این است که تقریباً هیچ مقاله‌ای در غرب به پیشگیری از تنهایی نپرداخته است؛ بلکه بیشتر پژوهش‌ها بر درمان پیامدهای آن متمرکزند.

نخعی با ارائه آماری تکان‌دهنده از جوامع مختلف افزود: در آمریکا ۴۹ درصد بزرگسالان مجرد هستند، در نروژ ۷۶ درصد دختران پس از ۱۸ سالگی خانه پدری را ترک و به‌تنهایی زندگی می‌کنند و در ژاپن یک‌سوم زنان تا ۴۹ سالگی هرگز تجربه فرزندآوری ندارند. حتی سالانه حدود ۷۰ هزار نفر در ژاپن به‌گونه‌ای فوت می‌کنند که هیچ‌کس از مرگ آن‌ها باخبر نمی‌شود؛ مگر از طریق سیستم‌های الکترونیکی هشداردهنده.

وی همچنین به وضعیت آمریکای جنوبی اشاره و اظهار کرد: در برزیل، ۷۶ درصد تولدها خارج از چارچوب ازدواج رسمی رخ می‌دهد. این نشان‌دهنده فروپاشی ساختار خانواده و افزایش سطح تنهایی در جوامع به اصطلاح مدرن است.

این استاد پزشکی اجتماعی بیان کرد: تنها جایی که منابع غنی برای پیشگیری از تنهایی دارد، فرهنگ ایرانی اسلامی است. ما باید به سبک زندگی اصیل خود بازگردیم و آن را حفظ کنیم. نباید داشته‌های خود را با مظاهر سطحی مدرنیته عوض و فدای و ظواهر غربی کنیم. این کار مانند جایگزینی شیرخشک به جای تغذیه طبیعی نوزاد از مادر است.

وی در بخش دیگر سخنانش با اشاره به جایگاه خانواده تاکید کرد: علم ثابت کرده که در آغوش گرفتن نوزاد، نگاه مستقیم به چشم او و صحبت کردن با نوزاد در دوران نوزادی، می‌تواند دایره لغات کودک را تا دو یا سه برابر افزایش دهد. اما این‌ها فقط تکنیک نیست، بلکه بخشی از یک سیستم مهم و نادیدنی به نام سیستم دلبستگی است؛ سیستمی که اگر در دو سال اول زندگی کودک فعال نشود، پیامدهای عمیقی بر روان و شخصیت او خواهد داشت.

نخعی اضافه کرد: هر چقدر مادران ما بیشتر احساس ارزشمندی کنند در پیشگیری از تنهایی و آسیب‌های روانی در آینده مؤثرتر خواهد بود. مادران باید بدانند که تاجی که خدا بر سر آن‌ها نهاده، هیچ‌کس دیگر ندارد.

وی همچنین به درس‌آموخته‌هایی از کشورهای اسکاندیناوی اشاره و اظهار کرد: در سوئد، برای مقابله با انزوای اجتماعی، کمپینی با عنوان سلام کن راه‌اندازی شده که مردم را به یک سلام ساده در طول روز تشویق می‌کند. این در حالی است که ما در فرهنگ خود، از سنت‌هایی مانند صله رحم، شب یلدا، محافل مذهبی و مناسبت‌های ملی برخورداریم که کمتر کشوری در دنیا مانند آن را دارد.

نخعی از شرکت‌کنندگان خواست که این داشته‌های فرهنگی را پاس بدارند و گفت: بیایید در پیامک‌ها، در شبکه‌های اجتماعی و در محافل اجتماعی با سلام آغاز کنیم؛ سلامی که نام خداست و ریشه در فرهنگ قرآنی ما دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha