احمد احمدپور ۱۱ آبان در جمع شرکتکنندگان در نهمین کاروان ترویجی الگوی کشت محصولات زراعی جنوب کرمان با اشاره به اهمیت مدیریت منابع تولید بر پایه مدیریت آب، افزود: در شرایط کنونی، مدیریت مصرف آب و تعیین زمان کشت بر مبنای الگوی مصوب، از اولویتهای اصلی است و رعایت این الگو میتواند میزان مصرف آب را کنترل و بهرهوری منابع آبی را افزایش دهد.
وی بیان کرد: در الگوی کشت ابلاغی، نوع و سطح زیرکشت محصولات متناسب با شرایط هر منطقه تعیین شده تا ضمن تأمین نیاز کشور، از منابع محدود آب و خاک نیز حفاظت و پایداری تولید در سالهای آینده تضمین شود.
احمدپور با بیان اینکه میانگین دمای منطقه در دهه اخیر حدود دو درجه افزایش یافته است، گفت: توجه به تغییرات اقلیمی و محدودیتهای آبی ضرورتی انکارناپذیر است و کشاورزان باید براساس شرایط منطقهای و رصد بازار، زمان و نوع کشت را بهصورت علمی و دقیق منطبق با سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی انتخاب کنند.
به گزارش ایسنا، مهدی میجانی مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان نیز اظهار کرد: نهمین کاروان ترویج بهرهوری ویژه الگوی کشت ملی محصولات زراعی با رویکرد تغییر اقلیم با حضور کشاورزان پیشرو، ۱۷ محقق معین، ۲۲۰ کارشناس مروج و بهرهبرداران در محل تعاونیها و در هشت شهرستان جنوبی استان، همزمان با ۳۱ استان کشور برگزار شد.
وی اهداف این برنامه را تشریح ابعاد و رویکردهای الگوی کشت سال ۱۴۰۴، تبیین پیامدهای تغییر اقلیم بر محصولات زراعی، ارائه راهکارهای سازگاری با شرایط جدید و تبیین نقش تشکلها، تعاونیها و صندوق بیمه کشاورزی در افزایش تابآوری بخش کشاورزی اعلام کرد.
میجانی، بر نهادینهسازی الگوی کشت و رعایت اصول علمی آن تاکید کرد و گفت: این مهم راهکار مؤثری برای مدیریت منابع آبی و پایداری تولید کشاورزی در جنوب کرمان است.
انتهای پیام


نظرات