• دوشنبه / ۵ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۲:۳۹
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404030502779
  • خبرنگار : 50980

یک متخصص بیماری‌های داخلی:

نرخ ابتلا به بیماری‌های گوارشی در همدان بالاست

نرخ ابتلا به بیماری‌های گوارشی در همدان بالاست

ایسنا/همدان یک متخصص بیماری‌های داخلی با بیان اینکه نرخ ابتلا به بیماری‌های گوارشی در همدان بالاتر از میانگین کشوری است، گفت: این مسئله می‌تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله سبک زندگی، تغذیه نامناسب و شرایط محیطی باشد.

دکتر مهدی رضوان در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اهمیت تغذیه در پیشگیری از بیماری‌های مزمن، تأکید کرد: مصرف چربی‌های سالم و پرهیز از مواد غذایی ناسالم، نقش مهمی در جلوگیری از بروز بیماری‌های کبدی و انواع سرطان‌ها، به‌ویژه سرطان‌های دستگاه گوارش دارد.

وی با بیان اینکه متأسفانه شاهد افزایش قابل‌توجه کبد چرب در کودکان هستیم؛ مسئله‌ای که مستقیماً با رژیم غذایی ناسالم و کم‌تحرکی آن‌ها مرتبط است، یادآور شد: این وضعیت می‌تواند زمینه‌ساز بیماری‌های متابولیک در سنین بالاتر شود.

رئیس بیمارستان سینا با تأکید براینکه اغذیه سالم  کلید  پیشگیری از بیماری‌های کبدی و سرطان‌هاست، افزود: مطالعات متعدد نشان داده‌اند که مصرف غذاهای فرآوری‌شده، ترشیجات غیربهداشتی و مواد غذایی کپک‌زده، خطر ابتلا به سرطان‌هایی مانند سرطان معده و مری را افزایش می‌دهد، این مواد، اغلب حاوی ترکیبات سرطان‌زا مانند آفلاتوکسین هستند که اثرات مخربی بر بدن دارند.

 رضوان با اشاره به اینکه چربی‌ها منبع اصلی انرژی برای بدن هستند، اما نوع چربی مصرفی اهمیت بسیاری دارد، توصیه کرد: مصرف چربی‌های سالم مانند روغن زیتون، کانولا و کنجد که سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع و امگا-۳ هستند، می‌تواند از التهاب و آسیب‌های کبدی جلوگیری کند و در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن موثر باشد.

این متخصص بیماری‌های داخلی با اشاره به اهمیت مصرف فیبر و سبزیجات در رژیم غذایی، تصریح کرد: جوامعی که مصرف بالایی از غذاهای گیاهی دارند، کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان هستند، افزایش مصرف سبزیجات، میوه‌ها و مواد غذایی سرشار از فیبر، یکی از راه‌های مؤثر در پیشگیری از سرطان محسوب می‌شود.

 رضوان با تأکید بر لزوم تغییر در سبک زندگی و عادات غذایی، گفت: برای کاهش خطر بیماری‌های گوارشی و کبدی، نیازمند اصلاحات جدی در الگوی تغذیه‌ای جامعه هستیم. مردم باید به سمت مصرف مواد غذایی سالم‌تر، افزایش تحرک بدنی و حذف عادات ناسالم گام بردارند.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۴-۰۳-۰۶ ۰۰:۰۶

سلام دور میدون بوعلی همدان و دور میدان اصلی شهر چند فروشگاه وجود داره که سیب زمینی سرخ می کنند و با روغن فراوان داخل ظرفهای یکبار مصرف به خورد مردم بخصوص کودکان و جوانان میدهند که سبب بیماریهای کبد چرب می شه

avatar
۱۴۰۴-۰۳-۰۶ ۱۵:۰۴

مردم باید خودشان عقل داشته باشند که از این نوع غذاهای کاذب پرهیز کنند جلو فروشنده ها رو باید وزارت مثلا بهداشت بگیره

avatar
۱۴۰۴-۰۳-۰۷ ۰۰:۰۰

به خاطر آب