سیف الله رنجبر در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به پیگیریهایی که در سالهای اخیر برای راه اندازی مرکز پژوهشهای باستان شناسی در منطقه اورامانات کرمانشاه شده، اظهار کرد: تلاشهای زیادی در این مدت انجام شد تا این مرکز در شهرستان روانسر به عنوان دروازه اورامانات راه اندازی شود که به دلیل مشکلات زیرساختی و تامین اعتبار محقق نشد.
وی افزود: در سفر اخیر وزیر میراث فرهنگی به استان کرمانشاه و سفری که ایشان به منطقه اورامانات داشتند، بار دیگر این موضوع را مطرح کردیم و مقرر شد در قالب موزه فرهنگی هورامان این طرح پیگیری شود.
مدیر پایگاه جهانی اورامانات کرمانشاه با بیان اینکه این مرکز قرار است هم مرکز عملی پژوهشی و هم موزه باستان شناسی و مردم شناسی باشد، تصریح کرد: وزیر میراث فرهنگی در این سفر دستور داد از طریق اداره کل میراث فرهنگی استان کار کارشناسی روی این قضیه انجام شود که ما نیز در این زمینه در حال رایزنی و پیگیری هستیم.
وی تاکید کرد: این موزه میتواند فضایی برای نشان دادن چکیدهای از آداب و روسوم و فرهنگ غنی مردم اورامانات باشد که در بخش مردمشناسی آن به نمایش در میآید.
رنجیر خاطرنشان کرد: در بخش باستان شناسی نیز آخرین یافتههای باستان شناسی این منطقه در این موزه به نمایش درخواهد آمد و آثاری که در کاوشهای باستان شناسی کشف میشوند در آزمایشگاههای این موزه مورد بررسی قرار میگیرند.
وی اضافه کرد: تاکنون مطالعات بسیار زیادی در خصوص اورمانات انجام شده، اما متاسفانه فضایی برای تجمیع این دادهها در اختیار نداشتهایم که با راه اندازی موزه فرهنگی اورامانات آثاری که در این رابطه تا به حال نگاشته شده نیز به شکل یک کتابخانه جمع آوری میشود.
مدیر پایگاه جهانی اورامانات اعتبار مورد نیاز برای احداث این موزه فرهنگی را طبق برآوردهای اولیه حدود ۱۵ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: برای راه اندازی این موزه به زمینی به مساحت ۵۰۰ متر نیاز است که امیدواریم مسئولین استانی از محل زمینهای دولتی که در شهرستان وجود دارد، آن را تامین کنند.
به گفته این مسئول، در منطقه ثبت جهانی شده اورامانات کرمانشاه ۳۶۳ اثر و محوطه تاریخی وجود دارد.
انتهای پیام
نظرات