علی قبادی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به فعالیت ۲۲۷ پایگاه تغذیه سالم نوع اول و سه پایگاه تغذیه سالم نوع دوم در سطح مدارس استان، اظهار کرد: هرکدام از این پایگاهها مجاز به عرضه برخی اقلام خوراکی بوده و برخی اقلام را نیز نباید عرضه کنند.
وی افزود: پایگاههای تغذیه سالم نوع اول مجاز به فروش خوراکیهای بسته بندی شده همچون بیسکویت، خشکبار(میوه خشک)، مغزها و... بوده و پایگاهای تغذیه سالم نوع دوم نیز میتوانند مواد خوراکی گرم نظیر آش، حلیم و سوپ عرضه کنند. همچنین هیچکدام از این پایگاهها مجاز به عرضه چیپس، پفک، فست فود و نوشابههای انرژی زا نیستند.
وی با اشاره به نظارت کامل بر این پایگاهها، گفت: مراقبین سلامت، کارشناسان سلامت نواحی و مناطق آموزش و پرورش و کارشناسان اداره سلامت آموزش و پرورش بر فعالیت این پایگاهها نظارت دارند. در کنار این کارشناسان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی نیز بر فعالیت این پایگاهها نظارت خواهند داشت.
قبادی ادامه داد: علاوه بر پایگاههای تغذیه سالم، بر فعالیت بوفه مدارس- در مدارسی که هنوز پایگاه تغذیه سالم در آنها ایجاد نشده- هم نظارت کامل داریم تا هم اقدام به عرضه اقلام خوراکی غیرمجاز نکنند و هم اصول بهداشتی در بوفهها رعایت شود.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان کرمانشاه در ادامه از برنامهریزی برای افزایش تعداد پایگاههای تغذیه سالم در مدارس استان خبر داد و گفت: این پایگاهها یک سطح از بوفه مدارس بالاتر هستند و در برنامه داریم تعداد این پایگاهها را افزایش دهیم.
قبادی در ادامه با اشاره به اهمیت استفاده از میان وعده سالم برای دانش آموزان و تاثیر آن در یادگیری بهتر دروس، گفت: مواد خوراکی حاوی چراغ راهنما با سه رنگ سبز، زرد و قرمز بوده که توصیه میشود والدین و دانش آموزان هنگام خرید مواد خوراکی به این چراغ راهنما توجه داشته باشند و اقلامی را انتخاب کنند که رنگ سبز دارند، به این معنا که حاوی مواد مجاز و سودمند هستند.
وی همچنین به والدین توصیه کرد، حتی المقدور برای میان وعده دانش آموزان خود از میوه، لقمههای خانگی و مغزها که برای رشد و سلامت آنها مفید است، استفاده کنند.
انتهای پیام
نظرات