به گزارش ایسنا، دکتر حسین سیمایی صراف در حاشیه دومین روز مراسم چهل و سومین سالگرد دانشگاه آزاد اسلامی که در سالن شهید مطهری برگزار شد، در جمع خبرنگاران، به تشریح دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی، پرداخت و گفت: نمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی بسیار خوب بود و با دیدن آن به ساماندهی آموزش و کیفیت در دانشگاه آزاد اسلامی امیدوارتر شدم. منتهی هنوز ارزیابی بیرونی روی صحنه وجود ندارد که آیا برنامههای خوبی که تدوین شده و سامانه های متعددی که طراحی شده است چگونه عمل می کند.
وی در ادامه تصریح کرد: به رییس دانشگاه آزاد عرض کردم که نمایشگاه دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی پس از پایان سه روز همایش پابرجا باشد تا مدیران وزارت علوم از آن بازدید کنند و گفت و گویی صورت بگیرد.
وزیر علوم اظهار کرد: در دولت چهاردم دو هیئت ممیزه به تعداد هیئت ممیزه های وزارت علوم اضافه شد. اما این تعداد کافی نیست و دانشگاه آزاد اسلامی با دارا بودن بیش از ۲۰ هزار عضو هیئت علمی با ۴ هیئت ممیزه نمی تواند تقاضاهای استادان خود را پاسخ دهد و این ممکن است موجب نارضایتی شود و حقوق استادان به تعویق بیفتد؛ بنابراین قول دادم که تعداد هیئت ممیزه های دانشگاه آزاد اسلامی را با رعایت استانداردها توسعه دهم.
سیمایی صراف بیان کرد: در توافقی با رییس دانشگاه آزاد به این نتیجه رسیدیم که توسعه کمی را متوقف کنیم؛ چرا که این توسعه باعث عدالت آموزشی و دسترسی همگان به درس خواندن شده است که از جمله افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران به شمار می آید. اما، بخش دولتی و بخش غیر دولتی و دانشگاه آزاد اسلامی باید حتما وارد مرحله کیفیت شوند، بدون کیفیت بی رغبتی جامعه به دانش آموختگی افزایش می یابد. کیفیت نیروی توانمند و ماهر می سازد و آن را وارد بازار کار می کند و همین بهره درس در تولید و صنعت و خدمات و کشاورزی را افزایش می دهد.
وزیر علوم اضافه کرد: از بین المللی شدن دانشگاه ها استقبال می کنیم که ابعاد مختلفی مانند تاسیس شعبه های دانشگاه در کشورهای خارجی، تبادل استاد و دانشجو، مشاوره های فناوری و آموزشی و پژوهشی و ... را شامل می شود و دانشگاه آزاد اسلامی هم می تواند به این ترتیب اقدامات خود را عملیاتی کند.
وی تاکید کرد: چیزی که مهم است، این است که حیثیت علمی کشور را در خارج از کشور حفظ کنیم، یعنی تولید مدرک نکنیم تا اگر فردی از جمهوری اسلامی در خارج از کشور مدرک کسب می کند، بتواند با دانش آموختگانی که از کشورهای دیگر مدرک کسب می کنند، رقابت کند.
سیمایی صراف بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی برای مشابهت سازی، اطلاعات خود را در اختیار ایرانداک قرار نمی دهد تا بتوانیم از رساله ها و پایاننامه استفاده کنیم و این گلایه از سوی وزارت علوم است.
وزیر علوم تاکید کرد: در راستای همگرایی با دانشگاه آزاد اسلامی معتقد هستم که باید در هیات امنای ایرانداک تغییراتی ایجاد کنیم، البته این پیشنهاد اولیه است و هنوز کارشناسی نشده است و پیشنهاد می کنیم که دانشگاه آزاد اسلامی عضو هیئت امنای ایرانداک شود تا بتوانیم از امکانات هم دیگر به صورت متقابل استفاده کنیم.
وی تاکید کرد: ISC دارای شاخص هایی است، دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه بزرگی است و رتبه بندی نیازمند اطلاعات است که اگر اطلاعات دانشجویان و اعضای هیئت علمی و بخش پژوهش و فناوری را داشته باشیم، به رتبه بندی اضافه خواهند شد.
انتهای پیام
نظرات