• سه‌شنبه / ۶ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۲:۳۷
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1404030603559
  • منبع : نمایندگی ایلام

معاون پژوهش موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور تأکید کرد:

الگوهای جدید کشت، زمینه‌ساز افزایش تولید و کاهش آسیب‌پذیری کشاورزی

الگوهای جدید کشت، زمینه‌ساز افزایش تولید و کاهش آسیب‌پذیری کشاورزی

ایسنا/ایلام کمیته فنی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور شامل معاون پژوهش و فناوری موسسه، روسای بخش‌ غلات، حبوبات، دانه‌های روغنی و علوفه، معاونت دیم سرارود از پروژه‌های تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی استان ایلام بازدید کردند.

جعفر جعفرزاده معاون پژوهش و فناوری موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در این بازدید اظهار کرد: ارزیابی عملکرد و معرفی محصولات کشاورزی در اقلیم‌های سرد از اهمیت بالایی برخوردار است، برای افزایش پذیرش کشاورزان، نمایش عملی نتایج در مقیاس‌های بزرگ‌تر، ضروری به نظر می‌رسد این روش امکان مشاهده مستقیم تأثیرات اصلاحات ژنتیکی، بسترهای کشت و تکنیک‌های مدیریتی را فراهم می‌کند و می‌تواند به افزایش اعتماد و پذیرش عمومی منجر شود.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این، توجه به پوشش گیاهی و ویژگی‌های بستر کشت در ایستگاه‌های تحقیقاتی، عاملی کلیدی در موفقیت پروژه‌های مرتبط با غلات نظیر گندم و جو است، شناخت دقیق این عوامل و به‌کارگیری روش‌های مدیریت بهینه می‌تواند تأثیرات محسوسی بر عملکرد محصول و سازگاری آن با شرایط اقلیمی داشته باشد. رویکردهای علمی و مبتنی بر داده‌های تحقیقاتی در این حوزه، نه‌تنها پذیرش دستاوردهای نوین را افزایش می‌دهد، بلکه موجب توسعه پایدار کشاورزی در این مناطق نیز خواهد شد.

معاون پژوهش و فناوری موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور ضمن اشاره به اهمیت توجه به طرح‌های به زراعی و سازگار با شرایط اقلیمی بیان کرد: ارزیابی و توسعه راهکارهای به‌زراعی در ایستگاه‌های تحقیقاتی، نقش کلیدی در بهینه‌سازی تولید و افزایش سازگاری محصولات کشاورزی با شرایط اقلیمی دارد. علی‌رغم مطالعات گسترده بر روی غلاتی مانند گندم و جو، بررسی و اصلاح الگوهای کشت سایر گیاهان از جمله علوفه‌های روغنی نیز حائز اهمیت است.

جعفرزاده با توجه به موفقیت برخی الگوهای کشت در مناطقی نظیر کرمانشاه توضیح داد: امکان تدوین و اجرای طرح‌های جدید بر اساس نیازهای فعلی کشاورزی وجود دارد. این رویکرد، علاوه بر ارتقای بهره‌وری تولید، می‌تواند به تدوین سیاست‌های ملی و منطقه‌ای در بخش کشاورزی کمک کند. شناسایی دقیق نیازهای اقلیمی و انعکاس آن‌ها در برنامه‌ریزی‌های پژوهشی، امکان تعریف پروژه‌های به‌زراعی هدفمند را فراهم کرده و از طریق اجرای آزمایش‌های میدانی، موجب افزایش کارایی و پذیرش عمومی این دستاوردها خواهد شد.

                                                      الگوهای کشت جدید، زمینه‌ساز افزایش تولید و کاهش آسیب‌پذیری کشاورزی

به گفته‌ ایشان اجرای پروژه‌های به‌زراعی، چه در سطح ملی و چه به‌صورت اختصاصی برای یک اقلیم خاص، می‌تواند راهکارهای مؤثری جهت بهبود عملکرد محصولات، مدیریت منابع و افزایش پایداری کشاورزی ارائه دهد. این امر مستلزم هماهنگی میان پژوهشگران، نهادهای اجرایی و کشاورزان برای انتقال دانش و بهره‌برداری بهینه از یافته‌های علمی است.

جعفر جعفرزاده نظرسنجی و بازرسی طرح‌های تحقیقاتی ایستگاه، رضایت خود را از روند اجرای این آزمایشات اعلام کرد. و تأکید کرد که نتایج به‌دست‌آمده از این پژوهش‌ها نقش مهمی در بهینه‌سازی تولیدات کشاورزی دیم و افزایش بهره‌وری در این مناطق دارد.

وی همچنین بر اهمیت تلفیق یافته‌های علمی با دانش بومی و اجرای راهکارهای نوین مدیریتی در راستای ارتقای پایداری کشاورزی تأکید کرد و ابراز امیدواری نمود که این تحقیقات بتواند به توسعه پایدار و افزایش تاب‌آوری کشاورزی در برابر تغییرات اقلیمی کمک کند.

علی نجفی‌فر رئیس مرکز تحقیقیات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام نیز در جریان این بازدید بر اهمیت توسعه راهکارهای به‌زراعی و لزوم انطباق آن‌ها با شرایط اقلیمی منطقه تأکید کرد.

 وی بیان کرد: انجام مطالعات گسترده بر روی گونه‌های زراعی مختلف، از جمله علوفه‌های روغنی، امری ضروری برای افزایش بهره‌وری تولید کشاورزی و ارتقای پایداری آن در استان است.

وی همچنین توضیح داد: تدوین سیاست‌های تحقیقاتی و اجرایی باید بر اساس داده‌های علمی و نیازهای واقعی کشاورزان انجام شود. مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی ایلام با هدف توسعه پایدار کشاورزی، اجرای پروژه‌های تحقیقاتی در مقیاس‌های بزرگ‌تر و به‌کارگیری فناوری‌های نوین را در دستور کار خود قرار داده است. انتظار می‌رود که با ارتقای همکاری‌های علمی و انتقال یافته‌های پژوهشی به عرصه عملی، زمینه‌های بهبود عملکرد محصولات کشاورزی و مدیریت بهینه منابع فراهم شود.

نجفی‌فر این مرکز در راستای تحقق اهداف خود، بر گسترش ارتباط با نهادهای اجرایی، کشاورزان و محققان تأکید دارد تا با رویکردی جامع‌نگر، فرآیند تولید کشاورزی در منطقه را بهینه‌سازی کند و نقش مهمی در توسعه اقتصادی و زیست‌محیطی ایفا کند.

                                               الگوهای کشت جدید، زمینه‌ساز افزایش تولید و کاهش آسیب‌پذیری کشاورزی

فریدون سلیمانی معاون پژوهش و فناوری مرکز تحقیقات ایلام نیز در این بازدید بر ضرورت توسعه تحقیقات کاربردی و نوآورانه در حوزه کشاورزی تأکید کرد.

وی ادامه داد: بهره‌گیری از روش‌های علمی پیشرفته و داده‌محور در مطالعات به‌نژادی و به‌زراعی، نه‌تنها موجب افزایش بهره‌وری تولیدات کشاورزی می‌شود، بلکه به بهبود مدیریت منابع و ارتقای پایداری اکوسیستم‌های زراعی نیز کمک می‌کند.

وی همچنین بر اهمیت تلفیق فناوری‌های نوین با دانش بومی در راستای توسعه پایدار کشاورزی اشاره کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات و اموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام، به گفته‌ وی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی ایلام با رویکردی جامع‌نگر، در تلاش است تا با اجرای پروژه‌های تحقیقاتی هدفمند، زمینه‌های بهینه‌سازی تولیدات کشاورزی را فراهم کند. این مرکز با تمرکز بر نیازهای اقلیمی و اقتصادی منطقه، به دنبال تدوین راهکارهای علمی و عملی برای افزایش کارایی سیستم‌های زراعی و کاهش اثرات نامطلوب تغییرات اقلیمی بر تولیدات کشاورزی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha