• سه‌شنبه / ۶ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۳:۱۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404030603606
  • خبرنگار : 71592

یک مقام کرد: در مذاکرات با دمشق از خواسته تمرکز زدایی چشم‌پوشی نمی‌کنیم

یک مقام کرد: در مذاکرات با دمشق از خواسته تمرکز زدایی چشم‌پوشی نمی‌کنیم

در آستانه سفر هیئتی از اداره خودمختار کردها در شمال شرق سوریه به دمشق و مذاکره با دولت موقت، یکی از رهبران برجسته کُرد اعلام کرد سیاست تمرکززدایی از خواسته‌های اصلی این اداره است.

به گزارش ایسنا، همزمان با سفر هیئتی از اداره خودمختار کردها به دمشق جهت تکمیل مذاکرات با دولت انتقالی، «بدران چیا کورد» رهبر برجسته کُرد به خبرگزاری فرانسه گفت: نمی‌توان از خواسته تمرکز زدایی در اداره نظام سیاسی سوریه صرف نظر کرد.

اداره خودمختار کردها و دولت دمشق ۱۱ مارس توافقنامه‌ای را امضا کردند که بر اساس آن، تمامی مؤسسات وابسته به اداره خودمختار در دولت سوریه ادغام می‌شوند و قرار است مفاد اجرایی آن تا پایان سال تکمیل شود. با این حال، اداره خودمختار بعدها به دلیل اعلامیه قانون اساسی و سپس تشکیل دولتی که به گفته آنها تنوع در سوریه را منعکس نمی‌کند، از دولت انتقاد کرد. 

همچنین کُردهای سوریه ماه گذشته خواستار یک کشور «دموکراتیک غیرمتمرکز» شدند و دولت دمشق هم با تأکید بر رد «تلاش‌ها برای تحمیل یک واقعیت تجزیه‌طلبانه» در این کشور پاسخ داد.

این مقام کُرد تأکید کرد: «سوریه غیرمتمرکز، کثرت‌گرا و دموکراتیک، بهترین راه حل برای همه مسائل حل نشده کنونی است». او گفت «نمی‌توان جامعه سوریه را با یک نظام سیاسی اداره کرد که همه اختیارات را در انحصار خود دارد و ویژگی‌های مناطق و اقوام را به رسمیت نمی‌شناسد». «این پیشنهاد یکی از مسائل اساسی مذاکره خواهد بود و نمی‌توان از آن صرف نظر کرد.»

به گفته این منبع، کمیته‌ای متشکل از نمایندگان احزاب مختلف کرد، «به زودی در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه عازم دمشق خواهد شد تا درباره مسئله کُرد و چگونگی گنجاندن حقوق مردم کرد در قانون اساسی بحث و گفتگو کند.»

توافق الجولانی – عبدی چه مواردی را شامل می‌شود؟

توافقی که بین «احمد الشرع» معروف به ابومحمد الجولانی سرکرده تحریرالشام که خود را رئیس دولت موقت سوریه خوانده است، و «مظلوم عبدی» فرمانده نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد)، امضا شد، شامل بندهایی است که مهم‌ترین آنها بر «ادغام تمام مؤسسات مدنی و نظامی در شمال شرق سوریه از جمله گذرگاه‌های مرزی، فرودگاه و میادین نفت و گاز در دولت سوریه» تصریح دارد.

این توافق همچنین تصریح دارد که قومیت کُرد «یک جامعه اصیل در دولت سوریه است» و نیز «حق شهروندی و تمام حقوق قانونی آنها را تضمین می‌کند» و در عین حال «دعوت به تجزیه، سخنان نفرت‌انگیز و تلاش برای ایجاد فتنه بین همه اجزای جامعه سوریه را رد می‌کند».

بدران چیا کورد ضمن اشاره به اینکه با وجود اختلافات موجود، «گفت‌وگوهای ما با دولت موقت سوریه در مورد پرونده‌های مختلف ادامه دارد»، اذعان کرد که این گفت‌وگوها شامل «پرونده‌های دشوار و پیچیده» است و مستلزم «ایجاد پل‌های اعتماد بیشتر بین طرفین بیش از هر زمان دیگری است».

اداره خودگردان کردهای سوریه بر مناطق وسیعی در شمال و شرق این کشور تسلط دارد که شامل مهم‌ترین میادین نفت و گاز است و دولت جدید در دمشق برای تثبیت قدرت خود و پیشبرد روند بهبود اقتصادی به منابع آن نیاز دارد.

به گفته این منبع کُرد، واشنگتن که روز جمعه تحریم‌های خود را به طور موقت علیه سوریه لغو کرد و صفحه جدیدی از روابط با آن گشود، «از مشوقان و تسهیل‌کنندگان روند مذاکرات جاری با دمشق است.»

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha