سید احمد هاشمی امروز سهشنبه ششم خرداد در نشست با خبرنگاران که در آستانه هفته ازدواج و پیرامون برنامههای این هفته استان در محل این اداره کل برگزار شد، از برگزاری جشن ملی ازدواج به میزبانی شهر میراث جهانی یزد در روز پنجشنبه نهم خرداد، اظهار کرد: نمایشگاه جهیزیه و ازدواج استان نیز از چهارشنبه هشتم خرداد آغاز بکار خواهد کرد و در این رویداد کالاهای مورد نیاز زوجها به همراه تسهیلات و قیمتهای بسیار پایینتر از بازار به مردم ارائه خواهد شد.
وی با بیان این که معتقدیم ازدواج بههنگام و مستدام یک ازدواج خوب محسوب میشود، گفت: البته قطعاً عواملی مانند اقتصاد مطلوب زوجها در این رابطه بسیار حائز اهمیت است.
به گفته هاشمی، اخیراً استان یزد و استاندار یزد در سال ۱۴۰۳ به عنوان استان و استاندار برتر کشور در حوزه فعالیتهای ستاد امور جوانان معرفی شده که مایه افتخاری برای یزد و یزدیهاست.
وی در بخشی از سخنانش با بیان این که امسال تنها ۱۳۸ زوج در استان موفق به دریافت وام ازدواج شدند و شش هزار و ۴۷۶ زوج هنوز در صف انتظار دریافت وام ازدواج هستند، گفت: در حالی استان یزد در سال گذشته موفق به پرداخت وام ازدواج به ۶۷ درصد ثبت نام شدگان شده ولی این آمار در فرودین ماه تنها دو درصد بوده است.
مدیر کل ورزش و جوانان استان از نزول جایگاه استان از این حیث از رتبه ششم اسفند سال گذشته به رتبه بیست و چهارم استانهای کشور در فرودین امسال، تاکید کرد: نباید علت این نزول درجه را ناشی از کمکاری در استان ذکر کرد بلکه سیاست کشوری بر این بوده که منابع به استانهای ضعیفتر اختصاص یابد ولی استاندار اخیراً طی نامهای به بانک مرکزی برای بازگشایی منابع مذکور در استان درخواست داده است.
وی در پاسخ به سئوالی در مورد تاثیرگذاری اقدامات مشاورهای ازدواج، متاسفانه تاکنون کار تحقیقی در مورد اثربخشی مراکز مشاوره ازدواج و خانواده انجام نشده و لذا مقرر شد که در قالب کار تحقیقاتی اثربخشی کوتاه مدت و بلندمدت آنها مورد بررسی قرار گیرد.
هاشمی در رابطه با افزایش آمار طلاق در استان نیز، تصریح کرد: معتقدیم یکی از عوارض صنعتی شدن برای استان یزد جدای از ورود خرده فرهنگها و دستخوش تغییر شدن فرهنگ اصیل مردم استان بوده و بیشتر طلاقهای اتفاق افتاده در یزد مربوط به زوجهای جویای کار مهاجر به استان است لذا درخواست بررسی میزان طلاق زوجهای بومی و غیربومی در استان را دادیم چرا که قطعاً از بین رفتن قبح طلاق، باعث افزایش آن در جامعه خواهد شد.
ارائه خدمات نیم بها در مراکز مشاوره ازدواج و خانواده
علیرضا محمدی معاون امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان نیز در این نشست ضمن تبریک هفته ازدواج، اظهار کرد: برنامههای متعددی برای این هفته در استان تدوین و تدارک دیده شده که برای همه آنها، برش شهرستانی تهیه شده است.
وی از برنامههای عمومی این هفته را برگزاری جشن وصال و برگزاری کارگاههای آموزشی در تمام شهرستانهای یزد ذکر کرد و گفت: یکی از برنامههای شاخص استان، برگزاری جشن ملی ازدواج به میزبانی یزد از هفتم تا نهم خردادماه است.
محمدی عنوان کرد: این برنامه برای اولین بار در خارج از پایتخت با حضور ۱۵۰ زوج موفق از استانهای مختلف کشور برگزار خواهد شد.
وی از برگزاری مشاورههای ازدواج و خانواده به صورت نیمه بها برای عموم مردم در این هفته خبر داد و گفت: کمپین رسانهای متناسب با عناوین روزشمار این هفته نیز تهیه شده است که امیدواریم جریان سازی و گفتمان سازی خوبی در این حوزه را شاهد باشیم.
مدیر کل ورزش و جوانان استان از تدارک برنامههای فرهنگی در جنب نمایشگاه جهیزیه طی مدت سه شب در محل برپایی نمایشگاههای بین المللی یزد نیز خبر داد و گفت: طی یک سال گذشته برحسب رسالتهایی که برعهده معاونت جوانان استان گذاشته شده، تعداد ۱۹۲ کارگاه آموزش پیش از ازدواج، ۴۲ کارگاه مهارت زندگی در راستای کاهش طلاق و حمایت از طرح ازدواجهای مجدد، برگزار شده است.
وی با بیان این که طی یک سال گذشته تعداد سه هزار و ۶۳۰ مورد خدمات مشاورهای نیم بها برای یک هزار و ۹۶۸ نفردر استان ارائه شده است، از حمایت از تور ماه عسل برای ۱۸۰ زوج استان، جشنواره فیلم زندگی، برگزاری دورههای دانشافزایی مدیران و صدور مجوز برای ایجاد یک مرکز همسانگزینی که تعداد آنها به چهار مورد افزایش یافته است، به عنوان دیگر اقدامات دراین حوزه یاد کرد.
محمدی با اشاره به اجرای طرح وصال شیرین در راستای ترویج ازدواج آسان در استان، از صدور مجوز برای ایجاد ۱۵ مرکز مشاوره و خانواده و افزایش دو برابری تعداد آنها در استان خبر داد و گفت: اداره کل ورزش و جوانان از طرحهای سمنهای فعال در حوزه ازدواج نیز حمایت داشته است.
انتهای پیام
نظرات