به گزارش ایسنا، «استیو ویتکاف»، فرستاده ویژه «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در امور خاورمیانه و «آدام بوئلر»، فرستاده ویژه ترامپ در امور زندانیان و مفقودین، دوشنبه هفته جاری با خانوادههای زندانیان گفتوگو کردند. ویتکاف و بوئلر بدون ارائه جزئیات بیشتر نسبت به تحولات در دو روز آینده ابراز امیدواری کردند.
در اوایل عصر روز دوشنبه، اظهارات نتانیاهو سر و صدای زیادی در داخل اراضی اشغالی از جمله در میان خانوادههای زندانیان اسرائیلی به پا کرد، نتانیاهو در بیانیه کوتاهی که از تلویزیون پخش شد، گفت: آزادی اسرا اولویت اصلی ماست و من بسیار امیدوارم که بتوانیم در این مورد، اگر نه امروز، فردا چیزی را اعلام کنیم. اما او مدت کوتاهی پس از آن عقبنشینی کرد و در بیانیهای از سوی دفترش گفت: «قصد به طور مشخص (اشاره به امروز یا فردا) نبود، بلکه تلاشهای مداوم برای دستیابی به توافق بود.»
رویترز به نقل از یک مقام فلسطینی نزدیک به جنبش حماس گزارش داد: «پیشنهاد ویتکاف تحولی در رویکرد فرستاده آمریکا به حساب میآید و شامل آزادی ۱۰ زندانی اسرائیلی زنده در دو دسته در ازای آتشبس ۷۰ روزه، عقبنشینی نسبی تدریجی از نوار غزه و آزادی چند صد نفر از اسیران فلسطینی از جمله تعدادی از اسرای فلسطینی با احکام طولانی و حبس ابد است.»
حماس بارها اعلام کرده است که حاضر است اسرای اسرائیلی را «در یک دسته» در ازای پایان دادن به جنگ نابودی، خروج ارتش اسرائیل از غزه و آزادی اسرای فلسطینی آزاد کند. اما نتانیاهو که تحت تعقیب عدالت بینالمللی است، با پیشنهاد شرط جدید از جمله خلع سلاح گروههای فلسطینی، از این وضعیت طفره میرود و در حال حاضر بر اشغال مجدد غزه پافشاری میکند.
اپوزیسیون رژیم صهیونیستی و خانوادههای زندانیان، نتانیاهو را مقصر میدانند که جنگ را در پاسخ به افراطیترین جناح راست در دولتش برای دستیابی به منافع سیاسی شخصی خود، بهویژه تداوم حکومتش ادامه داده است.

شخص نتانیاهو ارادهای برای آتشبس دائمی ندارد
«محسن پاکآیین» در گفتوگو با ایسنا با تاکید بر اینکه رژیم صهیونیستی و شخص نتانیاهو ارادهای برای آتش بس دائمی ندارد، گفت: بحث درباره آتشبس بهانهای است تا اسرای اسرائیلی را آزاد کنند تا فشار داخلی از نتانیاهو برداشته شود، اما مردم غزه و حماس همچنان مقاومت را بر سازش ترجیح میدهند و به دنبال این نیستند که با آزادی اسرا امتیازی به رژیم بدهند بدون اینکه رژیم صهیونیستی از غزه خارج شود یا آتشبس دائمی را بپذیرد.
وی گفت: در حالی که جنایات رژیم صهیونیستی و تداوم نسلکشی ادامه دارد شاهد تحرکات حماس علیه نظامیان اسرائیل هستیم که میتواند اسرائیل را تحت فشار قرار دهد.
این دیپلمات پیشین کشورمان در ادامه به نقش یمن در جلوگیری از تحرکات و اقدامات اسرائیل اشاره کرد و افزود: نقش یمن بسیار در این تحولات مهم است که با تهدیدات خودش علیه فرودگاهها و بنادر اسرائیل میتوان گفت که خطوط مواصلاتی این رژیم را فلج کرده و در محاصره قرار داده است.

انزجار عمومی علیه رژیم صهیونیستی در دنیا به اوج خود رسیده است
پاکآیین گفت: در این مقطع همچنین شاهدیم انزجار عمومی علیه رژیم صهیونیستی در دنیا به اوج خود رسیده و برخی کشورهای اروپایی مثل اسپانیا و فرانسه به تدریج آماده میشوند تا دولت فلسطین را به رسمیت بشناسند. البته به نظر نمیرسد در آمریکا ارادهای برای اعمال فشار بر رژیم صهیونیستی برای پذیرش آتشبس وجود داشته باشد و بیشتر صحبتهایی که بین نتانیاهو و ویتکاف مطرح شده به این منظور است که به دنیا نمایش دهند که رژیم صهیونیستی هم تمایل به آتشبس و صلح دارد و سعی میشود، جنایات رژیم صهیونیستی با این قبیل لفاظیها کمرنگ جلوه کند.
وی خاطرنشان کرد: معتقدم فشار جهانی علیه رژیم اسرائیل باید تقویت شود. تا زمانی که تحریمهای جدی علیه این رژیم وضع نشود و کشورهای اسلامی روابط خودشان را به حالت تعلیق در نیاورند و همکاریهای اقتصادی خود را متوقف نکنند، بعید است که رژیم صهیونیستی دست از جنایت خودش بردارد.

الان رژیم اسرائیل در ضعیفترین زمان تاریخ سیاسی جعلی خودش قرار دارد
این کارشناس مسائل بینالملل تصریح کرد: الان رژیم اسرائیل در ضعیفترین زمان تاریخ سیاسی جعلی خودش قرار دارد و از هر طرف نگاه کنیم، شاهد ضعف آن هستیم. در سطح بینالمللی اراده برای به رسمیت شناختن فلسطین ایجاد شده است و پیشبینی میکنم کشورها به تدریج این کار را انجام دهند، به ویژه اگر اروپاییها در این کار وارد شوند و فلسطین را به رسیمت بشناسند این امر سرعت پیدا میکند و اثرگذارتر خواهد بود.
پاکآیین افزود: اینکه رژیم صهیونیستی در مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا، نماینده موساد را می فرستد تا با آمریکاییها مذاکره کنند، اوج ضعف این رژیم را نشان میدهد. در زمان برجام مقامات آمریکایی خودشان را موظف میدانستند که به تلآویو بروند و نظر آنها را جلب کنند، اما الان رژیم صهیونیستی است که به رم میآید و سعی دارد جلوی مذاکرات را بگیرد. بنابراین در این شرایط که اسرائیل دچار ضعف سیاسی و بینالمللی است باید اقدامات قابل توجهی در رابطه با به رسمیت شناختن فلسطین انجام شود.
انتهای پیام
نظرات