• چهارشنبه / ۷ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۷:۳۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404030603889
  • خبرنگار : 71628

نشنال اینترست: حمله آمریکا بی‌اثر و پرهزینه بود؛ یمن قدرتمند است

نشنال اینترست: حمله آمریکا بی‌اثر و پرهزینه بود؛ یمن قدرتمند است

رسانه آمریکایی با اشاره به این‌که کارزار حملات آمریکا علیه یمن، ماموریتی بی‌اثر و پرهزینه بوده است، توصیه کرد که رئیس‌جمهور آمریکا در برابر فشارهای داخلی برای ازسرگیری این ماموریت خودداری کند.

به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی با اشاره به این‌که کارزار حملات نظامی متجاوزانه علیه یمن به بهانه تضعیف جنبش انصارالله بی‌اثر بوده است، به «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا توصیه کرده که در برابر فشارها برای بازگشت به درگیری‌ها مقاومت کند.

در این یادداشت که با این مقدمه در نشریه نشنال اینترست منتشر شده، آمده است: «وقتی ایالات متحده در اواسط ماه مارس عملیات «راف رایدر» را علیه حوثی‌ها (انصارالله یمن) آغاز کرد، هدف حملات این جنبش، مواضع و کشتی‌های اسرائیلی بود، نه کشتی‌های آمریکایی. پس از صرف حدود یک میلیارد دلار، امروز نیز وضعیت همان است. در حالی که رئیس‌جمهور ترامپ آتش‌بس ناگهانی با حوثی‌ها را اعلام و آن را پیروزی عنوان کرد، این توافق صرفا موجب بازگردانی وضعیت موجود پیش از عملیات ایالات متحده شد.

طبق این گزارش، دولت ترامپ با تصمیم برای پایان دادن به این عملیات که به سرعت در حال تبدیل‌شدن به یک اقدام بی‌پایان با هزینه‌های فزاینده و با خطر تشدید روبه‌رو بود، تصمیم درستی گرفت. اما واشنگتن ممکن است با ادامه حملات یمن به سرزمین‌های اشغالی و افزایش انتقادات حتی در میان برخی متحدان ترامپ،‌ دوباره به درگیری کشیده شود.

«ویل اسمیت» در این یادداشت توصیه کرده که «دولت باید در برابر فشارها برای "تکمیل ماموریت" مقاومت کرده و بر تصمیم خود برای کنار کشیدن از این عملیات پایبند بماند».

نشنال اینترست: حمله آمریکا بی‌اثر و پرهزینه بود؛ یمن قدرتمند است
حمله هوایی آمریکا علیه یمن، ۱۹ مارس ۲۰۲۵، صنعا

عملیاتی بی‌ثمر و پرهزینه

نشنال اینترست نوشت: عملیات علیه حوثی‌ها از ابتدا اشتباه بود، چراکه نه برای محافظت از منافع اقتصادی و امنیتی آمریکا ضروری بود و نه احتمال موفقیت داشت. اساسا، اختلال محدود اقتصادی ناشی از حملات حوثی‌ها علیه کشتیرانی توجیه‌کننده مداخله نظامی پرهزینه نبود و حملات هوایی آمریکا نیز توانمندی حوثی‌ها برای هدف قرار دادن کشتی‌ها را از بین نبرد.

طبق این گزارش، شرکت‌های کشتیرانی به سرعت با حملات به کشتی‌ها سازگار شده بودند و مسیر کشتی‌ها را بدون افزایش چشمگیر قیمت‌ها برای مصرف‌کنندگان، به‌ویژه در ایالات متحده به دور آفریقا تغییر دادند. علاوه بر این، حتی با وجود آتش‌بس، بیشتر کشتی‌رانان قصد ندارند تا پایان جنگ غزه به دریای سرخ بازگردند.

پس از آغاز عملیات «راف رایدر» محدودیت‌های قدرت هوایی علیه یمن به سرعت آشکار شد. پس از یک ماه و به‌رغم انجام دادن حملات مداوم، ایالات متحده نتوانست در عملکرد نیروهای هوایی دست برتر را پیدا کند. با ادامه حملات انصارالله، معیار اصلی موفقیتی که فرماندهی مرکزی نیروهای تروریستی آمریکا (سنتکام) از آن یاد می‌کرد، میزان مهمات مصرفی بود، نه اثر راهبردی.

اسمیت در ادامه می‌نویسد: این عملیات نتوانست رده ارشد رهبران حوثی‌ها را از میان بردارد یا توانمندی این گروه را برای حمله در دریای سرخ  یا علیه اراضی اشغالی  به میزان قابل توجهی کاهش دهد.در ارزیابی‌های اطلاعاتی آمریکا هشدار داده شده بود که انصارالله می‌تواند به سرعت تجدید قوا کند. همان طور که یک مقام رسمی پس از اعلام آتش‌بس اذعان داشت، این گروه همچنان از «توانایی‌های قابل توجهی» برخوردار است.

این مطلب می‌افزاید: شکست قدرت‌های هوایی بهت‌آور در دستیابی به اهداف سیاسی علیه گروه‌های شبه‌نظامی تاریخچه‌ای طولانی دارد. انصارالله یمن سال‌ها بمباران ائتلاف نظامی به رهبری عربستان را تحمل کرده و روش‌های موثری برای پراکنده‌سازی، محافظت و جایگزینی تسلیحات خود به کار بستند. به همین ترتیب، آن‌ها از تلاش‌های متعدد برای ترور رهبران خود جان سال به در برده‌اند. مهم نیست این عملیات چقدر طول می‌کشید یا چند هدف مورد اصابت قرار می‌گرفت، توانایی انصارالله یمن برای تهدید کشتیرانی منطقه هرگز از طریق حملات هوایی از بین نمی‌رفت.

نشنال اینترست: حمله آمریکا بی‌اثر و پرهزینه بود؛ یمن قدرتمند است
هگست و ترامپ در جلسه کابینه

تخصیص نامطلوب منابع

نشنال اینترست نوشت: عملیات علیه حوثی‌ها منابع و توجه را به منطقه‌ای معطوف کرد که ترامپ مانند ۲ رئیس‌جمهور پیش از خود امیدوار بود بتواند آن را در این منطقه کاهش دهد. مقام‌های دفاعی به طور فزاینده‌ای نگران بودند که مصرف سریع مهمات هدایت‌شونده و استقرار جنگ‌افزارهای پرتقاضا از جمله ۲ ناو هواپیمابر و سامانه‌های دفاع هوایی پاتریوت، آمادگی آمریکا در منطقه ایندوپاسیفیک را تضعیف می‌کند. آمریکا از سامانه‌های رهگیری ۲ میلیون دلاری برای پهپادهای ۲ هزار دلاری استفاده می‌کرد که فشار مضاعفی را به صنایع دفاعی آمریکا وارد می‌کرد.

در این مطلب با تکرار ادعای مرتبط بودن اقدامات انصارلله یمن با ایران و حمایت نظامی و تسلیحاتی ایران از این شاخه محور مقاومت که مقام‌های ایرانی بارها آن را رد تاکید کرده‌اند گروه‌های مقاومت طبق صلاحدید خود عمل می‌کنند، آمده است که «نگران‌کننده‌ترین موضوع در تداوم این کارزار نظامی، خطر افزایش دامنه عملیات و تشدید درگیری هم با حوثی‌ها و هم با ایران بود».

در همین راستا مطرح شد: خطر درگیر شدن با ایران تا حد زیادی بالا بود. «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا در اوایل ماه مه ایران را به دلیل حمایت آن از حوثی‌ها تهدید به اقدام نظامی کرد. چنین جنگ‌افروزی‌هایی می‌توانست مذاکرات هسته‌ای با ایران را از مسیر خود منحرف کرده و آمریکا را به جنگ نزدیک کند. گزارش‌ها حاکی از آن است که این تهدید برای مذاکرات هسته‌ای، «استیو ویتکاف» مذاکره‌کننده ارشد رئیس‌جمهور آمریکا را به پیشبرد آتش‌بس واداشت.

نشنال اینترست: حمله آمریکا بی‌اثر و پرهزینه بود؛ یمن قدرتمند است
جنگنده آمریکایی روی باند ناو هواپیمابر «یواس‌اس هری ترومن» پیش از حمله هوایی به صنعا، ۱۵ مارس ۲۰۲۵

بهترین راه پایان دادن به حملات یمن

در بخش پایانی این مطلب آمده است: فشارها برای ازسرگیری حملات علیه حوثی‌ها ادامه خواهد داشت و احتمالا با تداوم حملات این گروه به اسرائیل و دوری کشتی‌ها از دریای سرخ تشدید خواهد شد. توافق آتش‌بس با انتقادهای قابل پیش‌بینی در واشنگتن مواجه شده که عمدتا به این دلیل است که اسرائیل در آن نقشی نداشته و در حالی حاصل شده است که توانمندی‌های نظامی حوثی‌ها حفظ شده است.

اسمیت نوشته است: اگر ایالات متحده خواهان پایان یافتن پایدار حملات حوثی‌هاست، باید دستیابی به آتش‌بس در غزه را در اولویت قرار دهد، نه ازسرگیری این کارزار بی‌اثر بمباران‌ها را.

مقامات یمن همواره تاکید کرده‌اند که حملات آن‌ها با هدف تحت فشار قرار دادن رژیم صهیونیستی برای آتش‌بس در غزه  انجام می‌شود. آن‌ها حملاتشان را در جریان آتش‌بس میان این رژیم و جنبش حماس در ماه ژانویه متوقف کردند.

در بخش پایانی این مطلب آمده است: در این میان، زمان اهمیتی حیاتی دارد، چراکه ممکن است انصارالله در پاسخ به گسترش عملیات رژیم صهیونیستی در غزه حملات علیه کشتیرانی در دریای سرخ را از سر بگیرد. پایان دادن به جنگ غزه که در هر حال در راستای منافع آمریکاست، ممکن است بهترین راه برای متوقف کردن اقدامات انصارالله در این منطقه باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha