به گزارش ایسنا، این جنبش در بیانیهای افزود که این سازوکار به تلهای تبدیل شده است که جان غیرنظامیان را به خطر میاندازد و تحت عنوان کمک برای اعمال کنترل امنیتی بر نوار غزه مورد سوء استفاده قرار میگیرد.
طبق گزارش الجزیره، حماس تاکید کرد که طرح توزیع کمکهای اشغالگران به طور خاص برای به حاشیه راندن نقش سازمان ملل متحد و آژانسهای آن طراحی شده و هدف آن پیشبرد اهداف سیاسی و نظامی اشغالگران، کنترل افراد به جای کمک به آنها است که نقض آشکار قوانین بینالمللی بشردوستانه است.
این جنبش تاکید کرد که مکانهای به اصطلاح توزیع امن ایجاد شده در مناطق حائل چیزی بیش از یک مدل اجباری از دالانهای بشردوستانه بمبگذاری شده نیست که از طریق آن افراد آسیبدیده عمدا تحقیر میشوند و کمکها به عنوان بخشی از یک برنامه سیستماتیک برای گرسنگی و زیر سلطهشدن به ابزاری برای باجخواهی تبدیل میشوند. این در شرایطی است که ادامه ممنوعیت ورود کمکها از طریق گذرگاههای رسمی، نقض آشکار قوانین بینالمللی است.
حماس از جامعه بینالملل، سازمان ملل و کشورهای عربی و اسلامی خواست تا اقدامی فوری برای توقف این طرح خطرناک، تحت فشار قرار دادن اشغالگران برای باز کردن گذرگاهها و امکان ورود کمکها از طریق سازمان ملل و نهادهای بشردوستانه شناخته شده بینالمللی آن انجام دهند.
همچنین وبگاه العهد گزارش داد گروههای مقاومت فلسطین با تاکید بر اینکه «توزیع کمکها (در نوار غزه) از طریق شرکت امنیتی آمریکایی، توهین به انسانیت و کرامت انسانی است، هشدار دادند که هدف آن تحقیر مردم فلسطین، تبدیل غزه به اردوگاههای کار اجباری و کانتونهای منزوی و خالی کردن نوار شمالی و مرکزی غزه از مردم به عنوان مقدمه اجرای طرح کوچاندن صهیونیستی است».
گروههای فلسطینی در بیانیهای در روز سهشنبه ۲۷ مه ۲۰۲۵ اعلام کردند: «نظامیسازی توزیع کمکهای بشردوستانه و امدادی از طریق یک شرکت امنیتی مرتبط با رژیم و ارتش صهیونیستی در راستای اجرای طرحهای دشمن صهیونیستی برای حذف نقش سازمانها و نهادهای بینالمللی و بشردوستانه وابسته به سازمان ملل متحد است».
آنها توضیح دادند: «نتایج شکست این طرح با توجه به توطئه خطرناکی که علیه موجودیت مردم ما در پی دارد، قابل انتظار بود و شکست آن نتیجه طبیعی تلاشهای مکرر اشغالگران برای ایجاد هرج و مرج است.»
این گروهها سازمان خواستار «توزیع کمکها به شیوهای عادلانه و انسانی، بدون تبعیض و به دور از برنامههای امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی، با سپردن این مأموریت بشردوستانه به آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) شدند و خاطرنشان کردند که این آژانس «از ظرفیت، تخصص، دادهها و تواناییهای انسانی لازم مطابق با قوانین بینالمللی و اصول سازمان ملل متحد برخوردار است».
آنها همچنین خواستار فشار گسترده و جدی بینالمللی بر دشمن صهیونیستی برای بازگشایی گذرگاهها و اجازه ورود کمکهای امدادی و پزشکی به همه سازمانهای بینالمللی، برای پایان دادن به رنج بیش از ۲.۳ میلیون نفری شدند که متحمل گرسنگی، کشتار، سوزاندن و تمام قتلعامهای صهیونیستها شدهاند؛ قتلعامهایی که برای بشریت شرمآور هستند.
این گروهها در پایان به فلسطینیهایی که «طرح توزیع کمکها را از طریق شرکت امنیتی خنثی کردند و سایت امنیتی رژیم صهیونیستی را نابود کردند» درود فرستادند و از آنها خواستند «با هم متحد شوند و برنامهها و طرحهای رژیم صهیونیستی، مزدوران و حامیان آنها را خنثی کنند».
در همین حال نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز سه شنبه اذعان کرد که کنترل یک مرکز توزیع کمک در نوار غزه پس از هجوم انبوه فلسطینیها به این مرکز از بین رفته است.
«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در یک سخنرانی مدعی شد: «ما با دوستان آمریکایی خود برنامهای برای سایتهای توزیع کنترل شده طراحی کردیم که در آن یک شرکت آمریکایی غذا را بین خانوادههای فلسطینی توزیع میکرد... کنترل موقتی از دست رفت. خوشبختانه ما دوباره کنترل را به دست گرفتیم.»
به رغم شکست مفتضحانه در توزیع کمکها بین مردم غزه یک مقام ارشد نظامی اسرائیل به خبرگزاری فرانسه ادعا کرد که «توزیع کمک امروز توسط نهادهای آمریکایی موفقیت آمیز بود».
این در حالی است که سه فلسطینی بر اثر تیراندازی نظامیان صهیونیست در نزدیکی پایگاه توزیع کمکهای آمریکا در جنوب نوار غزه شهید و 46 تن دیگر زخمی شدند.
این را دفتر رسانه دولتی غزه روز سه شنبه در تلگرام اعلام کرد. دیگر رسانههای فلسطینی نیز گزارش دادند که چند فلسطینی بعد از ظهر سه شنبه پس از عزیمت به یک نقطه توزیع کمکهای آمریکا در رفح در جنوب غزه مفقود شدند.
انتهای پیام
نظرات