بهترین گزینە برای اقامت شما در دل یک طبیعت بکر و دستنخوردە با آبوهوایی خنک و بینظیر، بدون شک بومگردیهاست.بومگردی دومین و مهمترین نوع گردشگری روستایی است، خانەای با معماری و دکوراسیون سنتی کە متناسب با محیط زیست و آداب و رسوم و فرهنگ هر منطقە و براساس بافت تاریخی در دل روستا تأسیس شدە است.
بومگردیهای استان کهگیلویه و بویراحمد جایی برای تجربه حس خوب زندگی در دل طبیعت، آشنایی با آداب و رسوم و فرهنگ غنی و زندگی روستایی و عشایری و تجربه خوراکیهای سنتی است که در این روزها و تعطیلات آرامشی باور نکردنی را برای مسافران و گردشگران به ارمغان می آورد.
اقامتگاههای بوم گردی این روزها استراحتگاه هزاران نفر مسافری شده که برای تماشای طبیعت بکر به روستاهای این استان سفر کرده اند.استفاده از وسایل سنتی برای تزئین و استفاده مسافران در اقامتگاههای بومگردی کهگیلویه وبویراحمد تجربه زندگی نوستالژی را نصیب آنان کرده است.
اینجا در اقامتگاههای بومگردی استان کهگیلویه و بویراحمد طبیعت زیبا، رودخانه خروشان، بافتهای تاریخی و پلکانی واحدهای مسکونی، قرار داشتن در مسیر کوه و امکان کوهنوردی، اداب و رسوم سنتی و بافت قدیمی باعث شده خاطراتی باورنشدنی برای گردشگران ثبت شود.
به نظر میرسد، توسعه اقامتگاههای بومگردی میتواند راهکاری برای افزایش زمان اقامت گردشگران در این استان باشد، چراکه مهمترین چالش این صنعت در کهگیلویه و بویراحمد کم بودن مدت زمان اقامت گردشگران در استان است.
سید مجتبی امیرحسینی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمددر گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: در حال حاضر، استان کهگیلویه و بویراحمد دارای ۱۸ واحد بومگردی فعال است که عمدتاً در شهرستانهای چرام، دنا، باشت و بویراحمد قرار دارند.
وی اظهارکرد: این واحدها، همانند دستان باز مردم مهمان نواز استان، مسافران را در محیطی گرم، تعاملی و با هویت فرهنگی استان دریافت میکنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به برنامهای برای افزایش تعداد واحدهای بوم گردی استان خاطرنشان کرد: توسعه گردشگری بومگردی یکی از محورهای اصلی ما در سند گردشگری استان است.
امیرحسینی تصریح کرد: در حال حاضر ۳۷پرونده در دست بررسی و اقدام قرار دارد که با تکمیل آنها، تعداد واحدهای بومگردی استان به بیش از ۵۰ واحد افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد: هدف ما، گسترش این نوع گردشگری در تمامی شهرستانها، به ویژه روستاهای هدف گردشگری مثل «کریک»، «طسوج»، «کاکان» و «مارین» و «شهنیز» و ... است که ظرفیت بالایی برای گردشگری تعاملی دارند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: از تمامی متقاضیان راهاندازی واحد بومگردی با حمایتهای قانونی، مالی و آموزشی از جمله ثبت واحدها در سامانه های گردشگری استان، مشاوره در زمینه احداث و بهرهبرداری، آموزش مدیریت بومگردی و مهماننوازی، شرکت در دورههای تخصصی فرهنگی و گردشگری و همراهی در دسترسی به تسهیلات و معافیتهای مالی همراهی میکنیم.
امیرحسینی تاکید کرد: این حمایتها به نحوی طراحی شدهاند که سرمایهگذاران ضمن حفظ هویت فرهنگی و طبیعت، بتوانند خدمات گردشگری باکیفیتی ارائه دهند.
وی تصریح کرد: بر اساس برنامههای دولتی و محلی، به متقاضیان راهاندازی واحدهای بومگردی، متناسب با ۸۰ درصد مبلغ مورد نیاز جهت تکمیل طرح با نرخ بهره کمبهره بانکی (حدود ۱۲درصد) ارائه میشود. همچنین، معافیت از پرداخت مالیات و عوارض تغییر کاربری در اراضی کالبد روستایی، یکی از جذابترین مشوقهای سرمایهگذاری در این بخش است که به سرمایهگذاران کمک میکند بدون فشار مالی وارد بازی شوند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: ظرفیت فعلی واحدهای بومگردی این استان، ۴۴۴ نفر در شب است که در ۱۳۵ اتاق گسترده شده در سطح واحدها پذیرش میشوند. این ظرفیت شامل انواع واحد از خانههای قدیمی روستایی گرفته تا مجتمعهای کوچک بومگردی با امکانات مدرن است.
امیرحسینی افزود: ما همواره تأکید داریم که کیفیت مهمتر از کمیت است، اما در کنار آن، با گسترش واحدها، ظرفیت ما هم افزایش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه رزرو در واحدهای بومگردی استان کهگیلویه و بویراحمد از چند طریق انجام میشود، اظهارکرد: سامانه های رزرو اقامتی گردشگری، اپلیکیشن گردشگری استان که به صورت رسمی منتشر خواهد شد، شبکههای اجتماعی واحدهای بومگردی و تماس مستقیم با واحد های بوم گردی و همچنین، در صورت تمایل، میتوانند از طریق مرکز گردشگری استان یا راهنمایان محلی نیز اقدام کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: قیمت اقامت در واحدهای بومگردی این استان، بسته به نوع واحد، موقعیت جغرافیایی و امکانات ارائهشده متفاوت است اما به طور متوسط، هزینه اقامت یک خانواده چهارنفره در یک واحد بومگردی حدود یک میلیون و ۶۰۰هزار تومان(۴۰۰هزار تومان به ازای هر نفر) در شب است. این قیمتها شامل صبحانه محلی، چای، و خدمات مهماننوازی است، و در برخی موارد، با ثبتنام قبلی، تخفیفهای خانوادگی نیز اعمال میشود.
امیرحسینی در استان کهگیلویه و بویراحمد، بومگردی تنها یک نوع اقامت نیست بلکه یک تعهد به حفظ فرهنگ، حمایت از مردم، و هماهنگی با طبیعت است، بیان کرد: سعی میکنیم با حمایت از سرمایهگذاران، توسعه زیرساخت، و حفظ هویت بومی، این سفرها را نه تنها یادگاری شخصی، بلکه یک سرمایه فرهنگی برای آیندگان استان کنیم.
گفتنی است استان کهگیلویه وبویراحمد با بیش از ۱۶ هزار کیلومتر مربع وسعت بین استانهای فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، اصفهان و خوزستان واقع شده است، این استان دارای دو منطقه سردسیری و گرمسیری است، شهرستانهای بویراحمد و دنا در منطقه سردسیری قرار گرفتهاند و شهرستانهای گچساران، باشت، چرام، کهگیلویه، لنده و بهمئی هم در منطقه گرمسیری واقع شدهاند. بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ اثر تاریخی، فرهنگی و طبیعی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که از این تعداد ۷۵۰ مورد در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
بومگردی یا اکوتوریسم برخلاف اسم آن واژەای سادە و روشن دارد و یکی از موضوعات مهمی است کە در چند سال اخیر در صنعت گردشگری بە آن اهمیت و بهای بسیاری دادە شدە و مورد توجە ویژە گردشگران واقع شدە است.
اقامتگاەهای بومگردی کە در میان عامە مردم با عنوان خانەهای روستایی شناختە شدە است، خانەای با نمادهای فرهنگی و سنتی در دل طبیعتی خوش آب و هوا و محیطی بکر و دست نخوردە است کە با ایجاد فضایی آرام، دلنشین، ارائە غذاهای محلی و وجود صنایع دستی توانستە است در چندسال اخیر گردشگران بسیاری را بە خود جذب کند.
بومگردی در واقع نوعی از کسب و کارهای کوچک روستایی است کە در چند سال اخیر رشد و توسعە چشمگیری داشتە و سبب اشتغالزایی، توسعە اقتصادی و توسعە پایدار در روستاها شدە است.
انتهای پیام
نظرات