به گزارش ایسنا، «فیلیپ لازارینی» کمیسر کل آنروا گفت: دولت اسرائیل به مدت ۲۰ ماه است که «اتهامات بیاساسی» علیه این آژانس و بیطرفی آن مطرح میکند. این ادعاها جان کارکنان آن را به خطر انداخته و به اعتبار آن آسیب رسانده است.
لازارینی افزود که در این مورد نامهای به «گدعون ساعر» وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی ارسال کرده اما هنوز پاسخی دریافت نکرده است. وی توضیح داد که تلآویو «شواهد کافی برای تأیید این اتهامات بسیار جدی علیه آژانس و کارمندان آنروا ارائه نکرده است.»
وی ادامه داد: «حداقل الزامات، شواهد کافی و روند قانونی است. فقدان هر دو مورد پس از بیش از یک سال احتمال بیاساس بودن این اتهامات را افزایش میدهد.»
کمیسر کل آنروا در نامه خود به وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی، «گامهای ملموسی که توسط آنروا طی بیش از یک دهه با همکاری کابینه اسرائیل، مطابق با شفافیت و بیطرفی برداشته شده است» را تکرار کرد.
لازارینی همچنین از تلآویو خواست تا همکاری چند دههای خود با آنروا را مطابق با منشور سازمان ملل و سایر چارچوبهای بینالمللی تجدید کند و از آن خواست تا به «کمپین انتشار اطلاعات نادرست بیاساس علیه این آژانس» پایان دهد.
وی اظهار داشت که این سازمان، به همراه سایر آژانسهای سازمان ملل آماده است تا به کار حیاتی خود در زمینههای کمکهای بشردوستانه، آموزش و مراقبتهای بهداشتی برای پناهندگان فلسطینی ادامه دهد. وی غزه را به عنوان نمونهای از این امر ذکر کرد، زیرا این آژانس تدارکات و زیرساختهای لازم برای ارائه این خدمات را در مقیاس وسیع دارد.
لازارینی گفت: سازوکار جدید توزیع کمکها در غزه ساکنان را مجبور میکند تا برای دستیابی به کمک به مسافتهای دوری بروند. وضعیت مالی آنروا وخیم است و نیاز به حمایت برای ادامه روند فعالیت خود بعد از ماه آینده دارد. محدود کردن توزیع کمکها در سه یا چهار نقطه ساکنان غزه را مجبور به آوارگی میکند درحالی که ما کمکها را از طریق ۴۰۰ نقطه توزیع میکردیم.
«عدنان ابوحسنه» مشاور رسانهای آنروا نیز در مصاحبهای با الجزیره گفت که هیچ عملیات امدادی در غزه به شیوهای که امروز انجام میشود، قابل انجام نیست. وی افزود که کمکها باید به نیازمندان ارائه شود، نه اینکه به اجبار به مناطق خاص ارسال شوند.
ابوحسنه آمادگی آنروا را برای اجرای سازوکار کمکرسانی دقیق و شفافی که اخیرا توسط «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل به تلآویو ارائه شده بود، تأیید کرد. وی همچنین تأکید کرد که تلآویو هیچ مدرکی مبنی بر اینکه حماس یا هر جناح دیگری کنترل این کمکها را در دست دارد، ارائه نکرده است.
ارتش رژیم صهیونیستی سهشنبه از آغاز فعالیت دو مرکز توزیع کمک در منطقه تل السلطان و محور موراگ در منطقه رفح در جنوب نوار غزه خبر داده بود. این بخشی از «افتتاح تدریجی» چهار مرکزی است که طی چند هفته گذشته تأسیس شدهاند.
این اقدام در چارچوب «سازوکار جدید آمریکایی-اسرائیلی» برای توزیع کمکها تحت نظارت شرکتها و مؤسسات خصوصی آمریکایی مرتبط با اسرائیل، در یک طرح «کمکرسانی» که کاملا تحت کنترل مقامات رژیم اشغالگر است، صورت میگیرد.
انتهای پیام
نظرات