علی صفری هفتم خرداد در سمینار کشوری صنعت تکثیر و پرورش ماهیان زینتی که به منظور بررسی موانع و راهکارهای توسعه و تولید، تحقیقات و بازار این صنعت در شهرستان محلات برگزار شد، اظهار کرد: استان مرکزی به صنعتی بودن شهره است ولی صنعت استان بر بخش کشاورزی سایه انداخته است و این در حالی است که این استان خودکفا در تولید برخی محصولات کشاورزی و حتی تامینکننده نیاز برخی استانهای کشور است.
وی گفت: در سال گذشته ۵۰۰ هزار تن گندم که سه برابر نیاز استان است، ۸۰ هزار تن گوشت مرغ که ۴۰ درصد آن مازاد است، ۷۰ هزار تن تخم مرغ که ۷۰ درصد آن مازاد است و ۴۰۰ هزار تن شیر خام که بیش از نیمی از آن مازاد است، در استان مرکزی تولید شد، همچنین این استان در حوزه تامین گوشت مرغ، استان معین تهران است.
صفری با اشاره به فعالیت بیش از ۱۰۰ هزار بهرهبردار کشاورزی در استان، مساحت اراضی کشاورزی استان را حدود ۶۵۰ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: بیش از سه میلیون تن محصولات کشاورزی، زراعی، باغی، دام، طیور و آبزیان در استان مرکزی تولید میشود که بیش از یک میلیون و ۹۰۰ هزار تن از این میزان، زراعی، بیش از ۵۰۰ هزار تن باغی و بیش از ۵۰۰ هزار تن دامی است.
وی با اشاره به زیرساخت های موجود در حوزه ماهیان زینتی در شهرستان محلات، اظهار کرد: مجتمع ماهیان زینتی که در حال واگذاری قطعات آن هستیم، قرار است با ظرفیت تولید ۱۰ میلیون قطعه ماهی زینتی فعالیت کند. این مجتمع در کنار بزرگترین دهکده گل کشور قرار گرفته و این دو مجموعه در کنار هم یک مجموعه گردشگری را ایجاد میکنند که میتواند در آینده بسیار رشد داشته باشد. ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی نیز در شرف تاسیس است و پایانه صادراتی ماهیان زینتی نیز در مجتمع ماهیان زینتی احداث خواهد شد.
مدیرکل جهاد کشاورزی استان مرکزی با بیان اینکه استان مرکزی یک استان غیرساحلی است، اما در حوزه شیلات پیشرفتهای خوبی دارد، گفت: خوشبختانه چهار نفر از نمایندگان استان در مجلس، در کمیسیون کشاورزی عضویت دارند و باید از ظرفیت آنان استفاده کرد.
انتهای پیام
نظرات