انشاءالله رحمتی چهارشنبه ۷ خرداد در همایش علمی «از شفا تا قانون» که در مرکز همایشهای دانشگاه علوم پزشکی همدان برگزار شد، اظهار کرد: نگاه به ابنسینا نباید صرفاً محدود به جنبههای فلسفی یا طبی باشد، بلکه باید سنت سینایی را بهعنوان یک جریان ادامهدار، از حکمت مشرقی تا حکمت متعالیه، مورد توجه قرار دهیم.
رحمتی تأکید کرد: سنت فلسفی ابنسینا ظرفیت بالایی برای ارائه مبنایی عمیق در اخلاق پزشکی دارد و باید از این ظرفیت در آموزش و سیاستگذاری پزشکی بهرهبرداری کرد.
رئیس بنیاد بوعلی با بیان اینکه اخلاق پزشکی باید در پرتو سنت فلسفی ابنسینا بازخوانی شود، گفت: امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند اخلاقیزیستن مبتنی بر دانش و درک عاطفی هستیم.
وی با بیان اینکه ابنسینا دارای دو ساحت مهم فلسفه و طب است، اظهار کرد: پیوند بین این دو حوزه میتواند به بازاندیشی در موضوع اخلاق پزشکی کمک کند.
وی تصریح کرد: به گفته حکمایی چون سقراط، انسان دانسته خطا نمیکند، بنابراین برای اخلاقی بودن باید دانش اخلاقی داشت و این دانش در سه بُعد تعریف میشود و آن شناخت واقعیتهای اخلاقی و غیراخلاقی، بیطرفی در قضاوت و درک عاطفی نسبت به دیگران است.
رئیس بنیاد بوعلی با اشاره به الگوهای مختلف در رابطه پزشک و بیمار، ادامه داد: مدل پزشکسالاری که شباهت به پدرسالاری دارد، در آن پزشک تصمیمی برخلاف میل بیمار اما به نفع او میگیرد، این رابطه هر چند در گذشته رایج بوده، اما امروز جای بازنگری دارد.
انتهای پیام
نظرات