• چهارشنبه / ۷ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۳:۳۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404030704497
  • خبرنگار : 71610

افزایش چشمگیر قیمت مواد غذایی و خدمات در سرزمین‌های اشغالی تحت تأثیر محاصره یمن

افزایش چشمگیر قیمت مواد غذایی و خدمات در سرزمین‌های اشغالی تحت تأثیر محاصره یمن

در حالی که بحران اقتصادی در سرزمین‌های اشغالی ابعاد تازه‌ای یافته است، کارشناسان اقتصادی تأکید کردند که موج جدید گرانی‌ها در فلسطین اشغالی، پیامد مستقیم اقدامات نظامی و اقتصادی یمن، از جمله محاصره هوایی و دریایی رژیم صهیونیستی است؛ روندی که می‌تواند ساختار اقتصادی شکننده این رژیم را با بحران‌های جدی‌تری مواجه کند.

به گزارش ایسنا، منابع رسانه‌ای رژیم صهیونیستی از افزایش شدید قیمت مواد غذایی و خدمات در شهرهای واقع در سرزمین‌های اشغالی خبر داده‌اند.

وب‌سایت عبری‌زبان «هیدابروت» اعلام کرده که شرکت «اسّام نستله»، یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های تولید مواد غذایی در فلسطین اشغالی، افزایش قیمت ده‌ها قلم کالا را تصویب کرده است. این گزارش می‌افزاید که افزایش بهای مواد اولیه به شکلی بی‌سابقه، تحت تأثیر جبهه یمن و تحریم‌های دریایی اعمال‌شده در دریای سرخ و اخیراً در دریای مدیترانه با هدف تعطیل کردن بندر استراتژیک حیفا، از عوامل اصلی این گرانی محسوب می‌شود.

در همین راستا، دو کارشناس یمنی مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با شبکه «المسیره» تصریح کردند که محاصره هوایی و دریایی یمن، بر بخش‌های گوناگون اقتصاد رژیم صهیونیستی اثرگذار بوده و تبعات آن به‌صورت مستقیم در زندگی و معیشت ساکنان سرزمین‌های اشغالی نمود یافته است.

«سلیم الجعدبی» کارشناس مسائل اقتصادی با تأکید بر اینکه دلایل متعددی در پس افزایش قیمت کالاها و خدمات وجود دارد، خاطرنشان کرد که جبهه یمن از طریق افزایش هزینه مواد اولیه و نرخ حمل‌ونقل، موجب افزایش قیمت نهایی کالاها برای مصرف‌کنندگان در سرزمین‌های اشغالی شده است.

وی افزود: محاصره دریایی اعمال شده توسط یمن باعث شده است هزینه حمل‌ونقل مواد خام برای اسرائیل تا بیش از ۳۰۰ درصد افزایش یابد و این یکی از شدیدترین ضرباتی است که اقتصاد رژیم اشغالگر متحمل شده است.

الجعدبی ادامه داد: بر اساس اعترافات خود صهیونیست‌ها، محاصره یمن موجب افزایش هزینه حمل یک کانتینر از ۲۵۰۰ دلار به ۸۵۰۰ دلار شده است و به همین دلیل موج گرانی تنها به مواد غذایی محدود نمی‌شود بلکه کالاهای اساسی و خدمات نیز از این شرایط متأثر شده‌اند.

وی تأکید کرد که افزایش هزینه‌های بیمه و حمل‌ونقل به دلیل ناگزیر بودن استفاده از مسیرهای طولانی مانند دماغه امید نیک و همچنین انتقال زمینی کالاها از طریق امارات، عربستان و اردن به دلیل بسته بودن مسیرهای دریایی در دریای سرخ و بندر حیفا، بر قیمت‌ها در سرزمین‌های اشغالی تأثیر مستقیم گذاشته است.

الجعدبی در گفت‌وگوی خود با المسیره افزود: اقتصاد رژیم صهیونیستی به‌شدت شکننده است زیرا بر بخش‌های خدماتی مانند بانکداری، فناوری و گردشگری تکیه دارد؛ صنایعی با سرمایه‌گذاری سنگین و در عین حال آسیب‌پذیر، که در ادبیات اقتصادی با اصطلاح «سرمایه ترسو» شناخته می‌شوند.

از سوی دیگر، دکتر «حسن سرور» کارشناس اقتصادی لبنانی نیز در گفت‌وگو با المسیره ضمن تأیید تأثیر جبهه یمن بر زیرساخت‌های اقتصادی رژیم صهیونیستی، اظهار کرد: «قطع شریان‌های حیاتی تأمین کالا برای دشمن صهیونیستی، به‌ویژه در بندر ام‌الرشراش (ایلات) و بندر حیفا، لطمه شدیدی به زنجیره‌های تأمین وارد کرده است.

سرور افزود که روی آوردن رژیم صهیونیستی به مسیرهای دور و پراکنده باعث افزایش چشمگیر هزینه‌ها و در نتیجه افزایش قیمت کالاها و خدمات شده است.

وی گفت: محاصره یمن باعث اختلالات اقتصادی گسترده در ساختار داخلی رژیم صهیونیستی شده و هماهنگی میان محاصره دریایی و هوایی به یمن این امکان را داده که فشار را بر دشمن افزایش دهد.

این اقتصاددان لبنانی همچنین خاطرنشان کرد که آثار اقتصادی تحمیل‌شده از سوی یمن نه‌تنها رژیم صهیونیستی، بلکه حامیان غربی آن را نیز تحت تأثیر قرار داده است. تأثیر عملیات‌های یمن موجب شده است که آمریکا و غرب دیگر توان حمایت اقتصادی از رژیم صهیونیستی را نداشته باشند؛ اتفاقی که برای نخستین بار رخ داده و نشان از موفقیت راهبردی جبهه یمن دارد.

سرور تأکید کرد: بازدارندگی یمنی‌ها اکنون به حدی رسیده است که آمریکا و متحدان غربی آن قادر به تحمل تبعات اقتصادی حمایت از رژیم صهیونیستی نیستند و این، نشانه‌ای از عبور جبهه یمن از نقطه بازدارندگی به مرحله تأثیرگذاری مستقیم است.

افزایش جدید قیمت‌ها در سرزمین‌های اشغالی می‌تواند نارضایتی عمومی را علیه کابینه رژیم صهیونیستی افزایش داده و به تشدید رکود اقتصادی بینجامد؛ روندی که نشان می‌دهد جبهه یمن توانسته است در مسیر تضعیف رژیم اشغالگر، از ابزار اقتصادی نیز به‌خوبی بهره‌برداری کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha