حمید افرامن چهارشنبه، هفتم خرداد در نشست پلیس فارس ضمن گرامیداشت فرا رسیدن اول ذیالحجه سالروز ازدواج حضرت امام علی(ع) و حضرت فاطمه (س)؛ مهمترین راهکارهای ترغیب و تشویق جوانان به ازدواج و تشکیل خانواده را تشریح کرد.
وی، گام نخست را فرهنگسازی و تغییر نگرش عنوان کرد و افزود: باید ترویج فرهنگ ازدواج آسان، تأکید بر سادهزیستی، پرهیز از تجملات و هزینههای غیرضروری در مراسم ازدواج صورت گیرد.
افرامن همچنین خواستار تصحیح باورهای غلط در زمینه ازدواج شد و گفت: اصلاح دیدگاههای نادرست درباره ازدواج، مانند ترس از مسئولیت، محدود شدن آزادیها و یا مشکلات مالی از ضروریات این مسئله است.
معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی فارس همچنین ارائه الگوهای موفق را از دیگر راهکارها برای ترغیب جوانان به ازدواج دانست و گفت: معرفی زوجهای جوانی که با وجود چالشها، زندگی مشترک موفقی دارند و نشان دادن مزایای ازدواج، مانند آرامش و حمایت عاطفی و رشد فردی موجب ترغیب جوانان به این امر مقدس میشود.
به گفته وی، آموزش مهارتهای زندگی نظیر برگزاری کارگاهها و دورههای آموزشی برای جوانان در زمینه مهارتهای ارتباطی، حل مسئله، مدیریت مالی و تربیت فرزند از دیگر راهکارهای فرهنگسازی برای ترغیب جوانان به ازدواج است.
افرامن همچنین بر ضرورت حمایتهای اقتصادی از جوانان برای امر ازدواج تأکید کرد و گفت: تسهیل دریافت وام ازدواج، افزایش مبلغ وام، کاهش نرخ سود و آسانسازی شرایط بازپرداخت باید مدنظر قرار گیرد.
وی با بیان اینکه تأمین مسکن، ارائه تسهیلات ویژه برای خرید یا اجاره مسکن به زوجهای جوان، مانند ساخت مسکن ارزانقیمت و یا ارائه کمکهزینه اجاره، نقش مهمی در این زمینه دارد، گفت: ایجاد فرصتهای شغلی، اولویت دادن به استخدام زوجهای جوان در بخشهای دولتی و خصوصی نیز باید در این عرصه مورد توجه قرار گیرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی فارس بر ضرورت پرداخت کمکهزینه ازدواج و ارائه کمکهای مالی بلاعوض به زوجهای جوان، بهویژه زوجهای کمدرآمد تأکید کرد.
افرامن همچنین خواستار توجه به حمایتهای اجتماعی برای ازدواج جوانان شد و گفت: ایجاد مراکز مشاوره ازدواج، ارائه خدمات مشاورهای رایگان یا با هزینه کم به جوانان و زوجها، برگزاری جشنهای ازدواج گروهی، تشویق به برگزاری مراسم ازدواج ساده و کمهزینه با حضور جمعی از زوجها، حمایت از سازمانهای مردمنهاد، حمایت مالی و معنوی از سازمانهایی که در زمینه ترویج ازدواج فعالیت میکنند، ایجاد فضاهای تفریحی و ورزشی مناسب و فراهم کردن امکانات مناسب برای گذراندن اوقات فراغت زوجهای جوان نیز در ترغیب جوانان به ازدواج مؤثر هستند.
وی با تأکید بر لزوم توجه به حمایتهای قانونی نیز گفت: تسهیل قوانین مربوط به ازدواج، کاهش موانع قانونی و اداری برای ازدواج، مانند سادهسازی مراحل ثبت ازدواج، حمایت از حقوق زوجها، تدوین و اجرای قوانینی که از حقوق زوجها در برابر خشونت خانگی، طلاق و سایر مشکلات حمایت کند، تأمین امنیت شغلی و مالی زنان، تصویب قوانینی که از تبعیض جنسیتی در محیط کار جلوگیری کند و از حقوق زنان شاغل حمایت کند نیز در این مؤثر است.
معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی فارس به نقش رسانهها در این زمینه اشاره کرد و افزود: تولید برنامههای آموزشی و آگاهیبخش، ساخت برنامههای تلویزیونی، رادیویی و اینترنتی که به ترویج ازدواج آسان و ارائه اطلاعات مفید به جوانان بپردازد، نمایش الگوهای موفق، معرفی زوجهای جوان موفق در برنامههای رسانهای، پرهیز از ترویج تجملگرایی و خودداری از تبلیغ کالاهای لوکس و پرهزینه در رسانهها هم در این زمینه باید مدنظر قرار گیرد.
وی با تأکید بر اینکه باید توجه به تنوع فرهنگی و اجتماعی صورت گیرد، تصریح کرد: راهکارهای تشویق به ازدواج باید با توجه به فرهنگ و شرایط خاص هر منطقه و جامعه طراحی شوند.
افرامن همچنین خواستار توجه به نیازهای جوانان شد و گفت: در طراحی و اجرای برنامههای تشویق به ازدواج، باید به نظرات و نیازهای جوانان توجه شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی فارس با تصریح اینکه همکاری بین سازمانهای مختلف در این زمینه ضروری است، برای موفقیت در ترویج ازدواج، لازم است بین سازمانهای دولتی، غیردولتی، مذهبی و رسانهها همکاری و هماهنگی وجود داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات