علی لقمانی امروز چهارشنبه هفتم خرداد در همایش ایمنی کار که در کارخانه فولاد گیلان برگزار شد، با تاکید بر لزوم ارتقاء ایمنی و بهداشت در کارگاه ها و کارخانجات، اظهار کرد: نیازمند آموزش در حوزه ایمنی و بهداشت هستیم.
وی نیمی از حوادث ناشی کار را مربوط به بخش ساختمان دانست و افزود: به دنبال راهکارهایی هستیم که حوادث ناشی از کار به ویژه در بخش ساختمان را کاهش دهیم و در این راستا از ایده ها و شیوه های خلاق و تخصصی و علمی بهره خواهیم گرفت.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان، حادثه را یک اتفاق قابل پیش بینی دانست و تصریح کرد: کارگاه ناایمن و کارگر آموزش ندیده، زمینه ساز حوادث ناشی از کار هستند. این در حالی است که طبق آمارهای احصا شده توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کارفرمایان سهم ۸۰ درصدی و کارگران سهم ۲۰ درصدی در حوادث کار دارند.
لقمانی عدم آموزش کارگر را عمده ترین عامل بروز حادثه در کارگاه دانست و ادامه داد: اگر کارگران از مهارت لازم برخوردار بوده و نسبت به کارگاه و دستگاه، آموزش دیده باشند، می توانیم تا ۹۰ درصد از حوادث ناشی از کار جلوگیری کنیم.
وی اولین و مهمترین محور در سیاست های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای بهبود وضعیت کارگران را افزایش مهارت دانست و بیان کرد: وزارت تعاون در کنار شعار «سرمایه گذاری برای تولید»، اصل سرمایه گذاری برای ایران ماهر را دنبال می کند، زیرا نیروی انسانی به عنوان سرمایه کشور باید از مهارت لازم برخوردار باشد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان از برگزاری دوره های آموزشی حفاظت فنی و بهداشت برای ۳۷ هزار و ۶۱۲ نفر/ساعت در استان طی سال گذشته خبر داد و تاکید کرد: این آموزش ها و پیگیری ها و برنامه ریزی ها حتما موثر خواهد بود.
وی کارگران را سرمایه کشور دانست و متذکر شد: تعهد اشتغال استان در سال گذشته ۳۰ هزار نفر بود که بیش از تعهد محقق شد، اما نتوانستیم برای جوانان فارغ التحصیل شغل ایجاد کنیم. ۱۳ هزار شغل از تعهد سال گذشته مربوط به فارغ التحصیلان بود که فقط برای ۶۰۰۰ نفر محقق شد.
لقمانی اضافه کرد: امروز جوانان فارغ التحصیل دیگر به دنبال کارهای اداری و مرسوم نمی آیند و این والدین هستند که به دنبال کار برای فرزندان خود می گردند. این تغییر نگرش عوامل متفاوتی دارد که یکی از آنها، تک فرزندی است. متاسفانه متولیان حوزه کار نیز نتوانسته اند اقدام به تعریف مشاغل متناسب با روحیه و تجربه و تخصص و معیشت جوانان کنند.
وی با تاکید بر لزوم جایگزین شدن روش های علمی با سنتی در بخش های کار و تولید، گفت: نگاه سنتی موجب شده که بسیاری از ظرفیت های گیلان به ویژه در بخش تولید مغفول بماند لذا نیازمند پیوند نخبگان ابزاری یعنی استاندار و نماینده و وزیر و مدیرکل و... با نخبگان علمی هستیم تا مشاغل جدید و روز را تعریف کنیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان، خواستار سیستمی شدن امور جهت شناسایی مسائل و مشکلات و ارائه برنامه ها و راهکارها شد و عنوان کرد: باید در زمان مناسب به مشکلات رسیدگی کنیم تا تبدیل به بحران نشود.
لقمانی یکی از بحران های بخش تولید را مربوط به نیروی انسانی دانست و خاطرنشان کرد: متاسفانه روزانه با درخواست مجوز کارفرمایان برای استفاده از کارگران غیر ایرانی مواجه هستیم، زیرا تولیدکننده به دنبال مهارت کارگر و کیفیت محصول است.
وی با بیان اینکه باید فرهنگ کار را در نیروی انسانی ایجاد و تقویت کنیم، افزود: تبدیل قراردادهای غیرمستقیم به مستقیم در راستای حمایت از کارگران و امنیت شغلی، کاهش حوادث ناشی از کار، کاهش تعداد واحدهای سخت و زیان آور، گسترش تشکل های کارگری و کارفرمایی، کاهش مدت رسیدگی به دعاوی کارگران و ایمنی کارگاه از دیگر محورهای مهم در سیاست های وزارت تعاون است.
مدیرکل تعاون گیلان، حفظ نیروی انسانی را یک اولویت برای کشور دانست و خاطرنشان کرد: حوادث ناشی از کار علاوه بر هزینه برای دولت و بیمه، نگرانی کارگر و کاهش بهره وری کارگاه را به دنبال دارد.
انتهای پیام
نظرات