علیضامن صالحیفرد امروز هفتم خرداد در نخستین رویداد استانی «نفس» که با هدف ترویج فرهنگ صیانت از حیات جنین و جلوگیری از سقط برگزار شد با اشاره به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، اظهار کرد: این قانون که در سال ۱۴۰۰ ابلاغ شد، مشتمل بر ۷۳ ماده، ۸۱ تبصره و ۲۳۶ تکلیف قانونی بوده و بهمنظور حمایت از فرزندآوری و افزایش نرخ جمعیت در کشور تدوین شده است.
صالحیفرد با اشاره به شاخص جمعیت زیر ۱۵ سال بهعنوان یکی از مهمترین معیارهای سنجش جوانی جمعیت، توضیح داد: اگر سهم افراد زیر ۱۵ سال از کل جمعیت به زیر ۲۰ درصد برسد، شرایط بحرانی تلقی میشود. این شاخص در سطح کشور اکنون ۲۳ درصد و در چهارمحال و بختیاری بین ۲۳ تا ۲۵ درصد است که ما را در آستانه ورود به وضعیت هشدار قرار میدهد.
وی با بیان اینکه کاهش سهم جمعیت جوان میتواند پیامدهای جدی اجتماعی و اقتصادی در پی داشته باشد، افزود: این آمارها نشان میدهد که زنگ خطر کاهش جمعیت به صدا درآمده و اگر اقدامی اساسی صورت نگیرد، بهزودی کشور با بحران جمعیتی و سالمندی زودرس مواجه خواهد شد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در پایان سخنان خود تأکید کرد: ما اکنون در واپسین سالهای بهرهبرداری از «پنجره جمعیتی» قرار داریم، فرصتی که شاید تنها برای ۸ سال دیگر ادامه داشته باشد. بنابراین توجه به موضوع جوانی جمعیت نهفقط یک مسئولیت حاکمیتی، بلکه یک تکلیف ملی و همگانی است.
انتهای پیام
نظرات