مهرداد شریفی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در حال حاضر ۸۵ درصد بار بیماریها و ۹۰ درصد مرگ و میرها به دلیل ابتلا به بیماریهای واگیردار رخ میدهد و این مساله به دلیل تغییر سبک زندگی اتفاق افتاده است.
وی افزود: تا حدود زیادی، ورزش و تحرک در زندگی ما وجود ندارد و مصرف غذاهای فست فود و سرخکردنی موجب شده است بیش از ۶۰ درصد افراد جامعه چاق باشند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: چاقی میتواند منجر به بروز دیابت، فشار خون بالا، بیماریهای قلبی - عروقی، سرطانها و ... شود. با توجه به تمایل مردم به ویژه جوانان به مصرف غذا بیرون از منزل به منظور اصلاح الگوی تغذیه جامعه و پیشگیری از بیماریها واگیردار، راهاندازی رستورانهای دوست دار سلامت در خوزستان در دستور کار قرار گرفته است.
وی بیان کرد: در این زمینه جلسهای با سازمان صمت، اتاق اصناف اهواز و نمایندگان اصناف برگزار شد و مصوبات خوبی داشتیم. انتظار میرود رستورانهای دوستدار سلامت از بعد فضای فیزیکی، ابزار کار و بهداشت فردی کارکنان برای دیگر رستورانها الگو باشند.
شریفی گفت: همچنین رستورانها و فروشگاههای فست فود دوستدار سلامت باید منوی غذای نیمپرس، استقرار کارشناس تغذیه به منظور نظارت بر غذا، وجود اقلام غذایی شامل چهار گروه نان و غلات، شیر و لبنیات، گوشت و پروتئین و میوه و سبزیجات در منوی غذایی را در دستور کار قرار دهند. نوشابههای گازدار نیز باید در این رستورانها جمعآوری و دوغ و آب و آبمیوههای طبیعی جایگزین شود. نمکدانها و سسهای غیربهداشتی هم باید جمعآوری شوند و به جای سسها از ترشیجات، آبغوره و سبزیهای معطر استفاده شود.
وی اضافه کرد: صرف ماهی به صورت بخارپز و کبابپز، سبزیجات، دورچین سبزیجیات پخته، نان غنی تهیهشده از آرد گندم کامل و نانهای سبوسدار و روغنهای مخصوص سرخکردنی نیز میتواند تاثیر زیای در کاهش بیماریهای واگیردار داشته باشد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در یک رستوران سلامت باید ترازو برای سنجش وزن مشتریان و پوستر نمای تودهبندی نصب شود تا مردم بر این اساس، غذای خود را انتخاب کنند.
وی با تاکید بر لزوم ارتقای سواد سلامت شهروندان گفت: با انجام این اقدامات، نقاط قوت تقویت و ضعفها رفع میشوند و امیدواریم بتوانیم از چنین رستورانهایی در تمام ادارهها، سازمانها و .... به درستی استفاده شود.
انتهای پیام
نظرات